Ivan Geboortekaartje naam Ivan j2

Betekenis Ivan

God Is Genadig
Meer informatie

Geslacht

Ivan wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ivan is Slavisch

Ivan is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Ivan is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (v, n).

Populariteit van de naam Ivan

Ivan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ivan tussen 2002 en 2023. De naam Ivan is minder populair geworden.

 • Ivan is 51x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Ivan maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ivan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ivan of Yvan is een mannelijke voornaam. Het is de Slavische vorm van de naam Johannes, dat weer de Griekse vorm is van de Hebreeuwse naam Jochannan. Verschillende talen kennen varianten op de naam Yvan: - John (Engels) - Giovanni, Gianni (Italiaans) - Jean, Yvan, Yannick (Frans) - Juan (Spaans) - Johann (Duits) - Jan (Nederlands, Tsjechisch en Pools) - Ian (Schots) - Iwan (Scandinavisch, Duits, Nederlands) - Ion (Grieks) - Ivan (Russisch)

Films met de naam Ivan

The one and only Ivan (2020)

The One and Only Ivan is een Amerikaanse fantasy-dramafilm uit 2020, geregisseerd door Thea Sharrock, naar een scenario geschreven door Mike White, gebaseerd op de gelijknamige kinderroman uit 2012 van K.A. Applegate. Geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Ivan de gorilla, speelt de film de stemmen van Sam Rockwell als Ivan naast Angelina Jolie (die hielp bij het produceren van de film), Danny DeVito, Helen Mirren, Brooklynn Prince, Chaka Khan, Ron Funches, Phillipa Soo, en Mike White, met de menselijke personages gespeeld door Ramón Rodríguez, Ariana Greenblatt en Bryan Cranston. Al 20 jaar lang is Ivan de gorilla de hoofdattractie in de Big Top Mall en Video Arcade, een circus in een winkelcentrum gerund door circusdirecteur Mack. In gevangenschap levend met zijn mededierenartiesten - wijze olifant Stella, verwende poedel Snickers, pittige honkbal-spelende kip Henrietta, speelgoedbrandweerwagen-rijdend konijn Murphy, angstige zeeleeuw Frankie en spraakzame papegaai Thelma - raakt Ivan bevriend met een verdwaalde straathond die in zijn omheining. De verzorger van de dieren, George, brengt vaak zijn dochter Julia mee, die een band heeft met Ivan. Ze geeft Ivan haar oude kleurpotloden, kan zijn tekeningen ontcijferen en noemt de zwerfhond Bob.

Ivan (1996)

Ivan is een TV film van regisseur Ratiborka Ceramilac uit 1996. De vader van een jongetje ontdekt het geheim van zijn vrouw na een lichte verwonding die zijn zoon opliep, waaruit bleek dat hij een andere bloedgroep had dan die van zijn ouders.

Ivan (2017)

Ivan is een film uit 2017 van regisseur Janez Burger. Gevangen te midden van een gewelddadige corruptieaffaire, wordt een jonge vrouw gedwongen een onmogelijke keuze te maken tussen de man van wie ze obsessief houdt en haar pasgeboren zoon.

Namen die lijken op Ivan

Avent   -   Evan   -   Ivar

Naamdag van Ivan

29 augustus

Hoe spel ik de naam Ivan?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • V Valencia
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • V Valentijn
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • I India
 • V Victor
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Ivan met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter v
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Ivan in braille

i
v
a
n

Zo sein je Ivan in morsecode

· ·
· · · —
· —
— ·

Zo sein je Ivan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter v
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ivan bekijken?

Top 10 jongensnamen met een I

Top 10 jongensnamen met 4 letters