Ziv Geboortekaartje naam Ziv j2

Betekenis Ziv

Schittering, Licht van God, Glans
Meer informatie

Geslacht

Ziv wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ziv is Hebreeuws

Naamsopbouw

Ziv is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter Z en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (z, v).

Ziv wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ziv

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ziv is een mooie en korte jongensnaam. De naam Ziv is een Hebreeuwse jongensnaam en betekent "straling, schittering of Licht van God". Ook een synoniem voor de Hebreeuwse maand Iyar, die gewoonlijk in mei valt, zou goed werken en goed samengaan met anderen zoals Zev en Lev. Andere varianten zijn onder meer Zivon en Ziven. Wij vinden Ziv een mooie korte naam. Opvallend is dat de vrouwelijke variant Ziva het al een paar jaar goed doet, maar de naam Ziv nog steeds best uniek is in Nederland. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Ethiopische voetballer Ziv Caveda en de Israelische zwemmer Ziv KalontarovDe naam Ziv is ook een achternaam. Denk bijvoorbeeld aan de acteur Ilan Ziv of Frederick Ziv.

Beroemdheden met de naam Ziv

Ziv Kalontarov
Zwemmer

Ziv Kalontarov is een Israëlische Olympische zwemmer en de regerend kampioen van de Europese Spelen op de 50 m vrije slag. In april 2015 won Kalontarov het International School Sport Federation Swimming World Schools Championship in zowel de 50 m vrije slag als de 100 m vrije slag in Poznań, Polen.

Ziv Caveda
Voetballer

Ziv Caveda (Hebreeuws: זיו כבדה; geboren 10 december 1978) is een in Ethiopië geboren Israëlische voetballer. Hij speelde onder meer bij Hapoel Tel Aviv. Daarna stapte Caveda over naar Tzafririm Holon.

Ziv Cojocaru
Componist

Ziv "Kojo" Cojocaru (Hebreeuws: זיו "קוג'ו" קוז'וקרו; geboren in 1977 in Beer-Sheva, Israël) is een Israëlische componist, dirigent en arrangeur die dienst doet als hoofd van de afdeling Compositie, Dirigeren en Muziektheorie van het Jeruzalem Academie voor Muziek en Dans en als dirigent in residentie van het Israel Sinfonietta Orchestra. huis bouwen.

Ziv Carmon
Wetenschapper

Ziv Carmon is decaan van onderzoek, hoogleraar bedrijfskunde en houder van de Alfred H. Heineken Chaired Professorship bij INSEAD.

Boeken met de naam Ziv

Andrea, princess of Ziv
Auteur: Jean Schoenmaker

Andrea is een meisje dat nog steeds in de tandenfee gelooft. Als ze op een regenachtige ochtend thuis is en pruilt omdat de tandenfee niets onder haar kussen heeft achtergelaten, vertelt haar teddybeer haar dat ze een prinses is in het Land van Be Alive en bestelt een halve schelphoorn om haar mee te nemen naar haar prinsesdom. Vlieg met Andrea en ga met haar naar haar paleis in Ziv. Deel de avonturen van de prinses van heel Ziv en haar twaalf prinsessen-in-opleiding die genieten van gala's, kroningsceremonies en weelderige kamers in het paleis en de avonturen van het vechten tegen hun angst voor monsters, vampiers en diepe oceanen in een of andere van haar Zivoids...

Organisaties met de naam Ziv

Beleggingsadviseur: Ziv Investment Company

Ziv Investment Company is een particuliere, full-service broker-dealer en geregistreerde beleggingsadviseur, die hoogwaardige beleggingsdiensten levert aan vermogende particulieren en instellingen. Bernard G. Ziv Jr. richtte Ziv Investment Company op in 1969 in Chicago als een volledig openbaar gemaakte broker-dealer. Het innovatieve bedrijf werd in 1973 een van de oprichters van de Chicago Board Options Exchange

Namen die lijken op Ziv

  -   Riv   -   Zev   -   Zion   -   Ziri   -   Ziya

Hoe spel ik de naam Ziv?

Internationaal alfabet

 • Z Zürich
 • I Italia
 • V Valencia

Nederlands alfabet

 • Z Zeynep
 • I Iris
 • V Valentijn

NAVO-alfabet

 • Z Zulu
 • I India
 • V Victor

Zo spel je Ziv met gebarentaal.

gebarentaal letter z
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v

Zo schrijf je Ziv in braille

z
i
v

Zo sein je Ziv in morsecode

— · — —
· ·
· · · —

Zo sein je Ziv met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter z
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ziv bekijken?

Top 10 jongensnamen met een Z

Top 10 jongensnamen met 3 letters