Ragin Geboortekaartje naam Ragin u2

Betekenis Ragin

Raadsman (Germaans, raʒina- = 'adviseren', 'beslissing'), Verantwoordelijkheid (Gothisch)
Meer informatie

Geslacht

Ragin wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Ragin is Duits

Naamsopbouw

Ragin is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (r, g, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ragin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ragin is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. Overwegend geven ouders de naam aan een zoontje, maar de naam wordt met name in Scandinavië ook gegeven aan dochters. De betekenis van de naam “Ragin” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Ragin is allereerst van Germaanse, Duitse oorsprong, en betekent- Advies; Raad; Een variantnaam is Regin. Ragin is ook een Gothische naam. Ragin is een Gotisch woord en heeft als betekenis "wet, decreet, beoordeling, verantwoordelijkheid". De naam wordt nog regelmatig gegeven in Duitsland, Oostenrijk en Italië. In Nederland heeft de naam Remco connecties met de naam Ragin. Remco is een Nederlandse jongensnaam die zijn oorsprong vindt in Groningen. De variant Remko komt ook voor. Remco is een verkorte vorm van een naam met als tweede lid de Germaanse stam "Mâr" (vermaard of beroemd). Het eerste lid is van onbekende oorsprong, en kan de Germaanse stam "Ragin" (raad, besluit), Râd (raad, advies) of "Hraban" (raar) zijn. Brazilië heeft de mooiste variant van de naam: Raginaldo. De naam Ragin is ook een afgekorte vorm van veel namen in Scandinavië. Denk bijvoorbeeld aan namen als Raginald, Raginbert, Raginhari, Raginhart, Raginheri, Raginmar, Raginmund, Raginoald, Raginolf, en Raginward. De naam Ragin komt ook voor in Ierland en Engeland. Eerst als achternaam, later, zoals bij zoveel Ierse, Schotse en Engelse namen ook als voornaam. De achternaam Ragin werd voor het eerst gevonden in County Meath (Iers: An Mhí), een oud deel van het koninkrijk Brega, gelegen in Oost-Ierland, in de provincie Leinster, waar ze van oudsher een familiezetel hadden. Tijdens de Middeleeuwen bestonden er geen exacte spellingen voor de naam van mensen. Het was aan de geletterde schrijver die de naam van een persoon opnam om te beslissen hoe hij zijn naam moest spellen. Namen hadden daarom vaak veel spellingsvariaties. De variaties op de naam Ragin zijn: Reagan, Regan, O'Regan, O'Reagan en anderen. Bekende drager van de naam is onder meer de Noorse violiste Ragin Wenke-Wolff. De naam Ragin komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij wetenschapper Charles Ragin en zanger Derek Lee Ragin.

Beroemdheden met de naam Ragin

Ragin Wenk-Wolff
Muzikante

Ragin Wenke-Wolff is een bekende Noorse violiste. Ze is onder meer winnaar van prijzen op de International Invitational Competition in Florida en de Debut Prize in Noorwegen, heeft vooraanstaande Scandinavische componisten zoals Kvandal, Nystedt en Soderlind geïnspireerd om vioolconcerten en solowerken aan haar op te dragen. Ze heeft opgenomen met het Royal Philharmonic Orchestra en voor Philips, Centaur, Varese International, NOPA en NKF. Ragin is regelmatig op de Scandinavische televisie en radio verschenen en heeft uitgezonden voor de BBC en WQXR-radio in New York en WFMT in Chicago. Ragin Wenk-Wolff studeerde bij Nathan Milstein, Ivry Gitlis en Aaron Rosand. Haar instrument is een Stradivarius uit 1689. Of ze nu optreedt in Londen, Parijs of New York, als orkestsolist, in een recital of een masterclass geeft, Ragin boeit het publiek met haar verbeeldingskracht, creatieve intelligentie, schoonheid en stijl.

Kunst met de naam Ragin

Achtbaan: Ragin' Cajun

Ragin' Cajun is een stalen draaiende achtbaan in Six Flags America. Ragin' heeft natuurlijk niks te maken met de naam Ragin maar het is toch leuk om te noemen! De Ragin' Cajun is ontworpen door Reverchon en gebouwd door Zamperla. Het design is een Crazy Mouse wat te vergelijken is met een wildemuis-achtbaan. Het grootste verschil is dat het Crazy Mouse model ook nog de helft van de rit draait in tegenstellen tot een wildemuis-achtbaan. Ragin' Cajun werd in mei 2004 geopend als achtbaan in het nieuwe themagedeelte Mardi-Gras van Six Flags Great America. Ragin' Cajun kan maximaal zes karretjes tegelijkertijd op de baan hebben (drie in het station). In elk karretje kunnen vier mensen plaatsnemen, met maximaal drie volwassenen. In 2013 werd besloten de achtbaan weg te halen uit Six Flags Great America. De baan werd verplaatst naar Six Flags America en heropende daar onder dezelfde naam in 2014.

Namen die lijken op Ragin

Regina

Artikelen over de naam Ragin

Hoe spel ik de naam Ragin?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • G Gallipoli
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • G Guus
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • G Golf
 • I India
 • N November

Zo spel je Ragin met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter g
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Ragin in braille

r
a
g
i
n

Zo sein je Ragin in morsecode

· — ·
· —
— — ·
· ·
— ·

Zo sein je Ragin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter g
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ragin bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 20 unisex met 5 letters