Stef Geboortekaartje naam Stef j2

Betekenis Stef

Krans, Kroon (van Griekse 'stephanos')
Meer informatie

Geslacht

Stef wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Stef is Nederlands

Stef is afgeleid van de naam Stefan

Naamsopbouw

Stef is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (s, t, f).

Populariteit van de naam Stef

Stef is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Stef tussen 1996 en 2023. De naam Stef is minder populair geworden.

 • Stef is 125x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Stef

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Stef is een Nederlandse jongensnaam. De naam Stef is een jongensnaam die is afgeleid van de Griekse naam Stefanus. Deze naam komt is afkomstig van het woord 'stephanos', dat 'krans' of 'dat wat omringt' betekent. Varianten van de naam Stefan zijn er genoeg. en dan zijn er ook nog de verkorte of afgeleide varianten van de naam. Hier volgen een paar: Esteban (Spaans); Estêvão (Portugees); Étienne en Stéphane (Frans); Istifanus (Arabisch); István (Hongaars)); Shtjefni (Albanees); Stefan (Duits, Nederlands, Noors, Zweeds, Deens, Oekraïens, Bulgaars en Servisch); Stepan (Oekraïens, Russisch, Armeens); Štefan (Slowaaks en Sloveens); Stefana (Malagasië); Stefano (Italiaans en Swahili); Stefanos (modern Grieks, modern Hebreeuws en Ests); Stefans (Lets en Afrikaans); Steffan (Welsh); Štěpán (Tsjechisch); Stepaan (Georgisch); Steponas (Litouws); Stiofán (Iers); Stjepan (Kroatisch); Sutepano (Japans); Szczepan (Pools); Tapani (Fins); Sitiveni (Fijisch) en Setefano (Samoaans, ja echt!). In Engelstalige landen is Stef ook wel eens een meisjesnaam, vaak als afkorting van de naam Stefanie of Stephanie. Stef Dawson (actrice) oa bekend van de Hunger Games, is hier een voorbeeld van. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Stef Bos (muzikant), Stef Blok (politicus) en Stef Aerts (acteur).

Beroemdheden met de naam Stef

Stef Dawson
Actrice

Stef Dawson is een Australisch actrice. Ze vertolkte de rol van Annie Cresta in The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en The Hunger Games: Mockingjay - Part 2. In het tweede deel van de populaire filmreeks, The Hunger Games: Catching Fire had ze al een kleine glimprol.

Stef de Bont
Journalist

Stef de Bont (Warnsveld, 23 januari 1986) is een Nederlands sportjournalist. n juni 2016 kwam het boekje "Alles over voetbal van A tot Z" uit, voor kinderen die het voetballen net ontdekken. Vanaf het seizoen 2016/2017 is de geboren Achterhoeker clubwatcher bij PEC Zwolle, NEC Nijmegen en PSV.

Stef Blok
Politicus

Stephanus Abraham (Stef) Blok (Emmeloord, 10 december 1964) is een Nederlands politicus voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Stef Bos
Zanger

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse singer-songwriter en acteur. Hij werd vooral bekend met zijn nummer Papa

Boeken met de naam Stef

Stef's grote neuzen boek
Auteur: Stef den Ridder

Stef’s Grote Neuzen boek is een groot boek met ruim opgezette bladzijden waarop veel tekeningen en duidelijke teksten van alles uitleggen over het reukorgaan van verschillende dieren. De mooie gedetailleerde tekeningen doen een heel klein beetje denken aan het werk van Marjolein Bastin, maar dan een stuk minder lieflijk en daarom ook veel realistischer. Dieren uit alle windstreken komen in het boek voor en worden met veel talent aan het papier toevertrouwd door Stef den Ridder, die al een aantal leuke (natuur)boeken op haar naam heeft staan.

Stef heeft lef!
Auteur: Suzanne Knegt

Stef heeft lef! is een leuk kinderboek van Suzanne Knegt. Pap, wanneer ben je bijzonder?’ vraagt Stef als hij die avond in bed ligt. ‘Als je lef hebt, door iemand uit het water te redden, bijvoorbeeld.’ Stef leunt met zijn kin op zijn hand. Papa kijkt hem aan. ‘Waarom vraag je dat eigenlijk?’ ‘O, gewoon.’ Stef zit in groep 4. Hij is een gewone jongen die houdt van voetballen en spelen in zijn boomhut. Maar … in de klas is hij ‘Het zonnetje van de week’. Daarom moet hij iets verzinnen waarmee hij laat zien dat hij bijzonder is. Stef bedenkt een plan. En nog één. Maar het mislukt steeds. Stef is niet bijzonder. Of toch wel???

Films met de naam Stef

Bos in Beeld (2012)

Kleinkunstenaar Stef Bos maakt zich onsterfelijk met het liedje Papa uit 1991, dat menig vader en zoon een brok in de keel heeft bezorgd. Daarvoor is hij al enige tijd werkzaam als liedjesschrijver, vooral in Vlaanderen. Dat is ook het land dat hem als eerste omarmt, maar Nederland gaat uiteindelijk ook overstag. Toch blijft Bos een buitenbeentje in het Nederlandse theatercircuit. Liever slaat hij zijn vleugels uit, bij voorkeur naar Zuid-Afrika, waar hij vele muzikale rondreizen maakt en samenwerkt met lokale artiesten. Als in 2004 zijn eerste bundel met liedteksten verschijnt (Gebroken Zinnen), wordt er ook een Zuid-Afrikaanse versie op de markt gebracht. Hetzelfde gebeurt met zijn platen. Door Stefs betrokkenheid vindt de muziek van Zuid-Afrikaanse artiesten als Amanda Strydom en Johannes Kerkorrel ook voorzichtig weerklank in Nederland.

Namen die lijken op Stef

Steef   -   Stefan   -   Stefano   -   Stein   -   Sten   -   Stenn   -   Stern   -   Steve

Hoe spel ik de naam Stef?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • F Foxtrot

Zo spel je Stef met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Stef in braille

s
t
e
f

Zo sein je Stef in morsecode

· · ·
·
· · — ·

Zo sein je Stef met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Stef bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters