Unisex namen met een X

Unisex die beginnen met letter X waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter X

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter X. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een X. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een X op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een X op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter X.

Geboortekaartjes met de de letter x

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een X

X Namen met een X

Unisex namen met een X

Een leuke manier om je kind een unieke naam te geven, is om te kiezen voor een unisex naam, maar wil je het nog unieker hebben, kies dan voor een unisex naam met een X. Deze letter komt weinig voor in het Nederlands, en het is dus te garanderen dat unisex namen met een X niet snel worden vergeten!

De X: uit het Grieks en als symbool

In het Grieks zien we geen X zoals wij hem kennen, maar wel komen we de Xi en de Chi tegen. De Etrusken hebben ervoor gezorgd dat we nu de X gebruiken: ze namen letters over uit het Grieks en maakten van de Xi en Chi de algemene X die we vandaag de dag nog steeds gebruiken.
We gebruiken de letter X echter niet alleen voor namen of woorden. De X wordt ook gebruikt als opsommingsteken in lijstjes of als symbool om iets af te kruisen en als het Romeinse cijfer tien. Vergeet natuurlijk ook niet de X in de wiskunde, die je tegenkomt op een assenstelsel of in een formule.

De X in Nederland

Het is niet vreemd dat de X bij het spel Scrabble acht punten waard is: in de Nederlandse taal komt deze letter weinig voor, en vooral niet aan het begin van een woord. Je kindje een van onderstaande namen met de beginletter X geven, zal er dus zeker voor zorgen dat hij of zij op zal vallen.

Namen met een X

Een unieke naam voor je zoon of dochter is Xavie. De afgelopen jaren is de keren dat deze naam is gegeven op twee handen te tellen! Xavie is een stoere, Frans klinkende naam.
Een uniseks naam met een Hollandse klank is Xenne. Alhoewel deze naam vooral aan jongens gegeven wordt, is het ook prima te gebruiken voor meisjes. Xenne doet denken aan Senne of Senna, dus het is wel belangrijk om die X luid en duidelijk uit te spreken om verwarring te voorkomen.
En wat dacht je van Xanti, bijvoorbeeld? Dit is een Portugese naam die voor zowel jongens als meisjes wordt gebruikt, en heeft als betekenis “met gouden haren”.

Heb je de perfecte naam nog niet gevonden, of wil je je lijstje nog wat verder uitbreiden? Hieronder vind je andere opties. En twijfel je toch over de X als beginletter? Op de website zijn nog honderden andere unisex namen te vinden.

Hoeveel unisex beginnen met de letter X?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter X. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.06% met de letter X!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet