Sonny Geboortekaartje naam Sonny j2

Betekenis Sonny

Zoon
Meer informatie

Geslacht

Sonny wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sonny is Engels

Naamsopbouw

Sonny is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 4 medeklinkers (s, n, n, y).

Populariteit van de naam Sonny

Sonny is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sonny in 2023. De naam Sonny is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Sonny is 10x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sonny

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sonny is een zonnige en mooie jongensnaam. Heel soms wordt de naam ook aan een meisje gegeven, vooral door Franse ouders. De naam Sonny is dus zowel een jongensnaam als een meisjesnaam en betekent "zoon". Sonny is ontstaan ​​​​als een bijnaam, of het nu gaat om een ​​​​jongenskind of als een verkleinwoord van namen zoals Salvatore, Santino of zelfs Emerson. Het is misschien wel de meest bekende naam van Salvatore "Sonny" Bono, de helft van het iconische popduo Sonny & Cher. Met zoveel geschiedenis en popcultuur om het zijn charme te geven, kan Sonny gemakkelijk worden gebruikt als een pittige voornaam. De meeste beroemdheden die de naam Sonny dragen, hebben dan ook een andere, formele geboortenaam gehad, waaronder de net genoemde Sonny Bono (geboren Salvatore), minister van Landbouw Sonny Purdue (George Ervin), bokser Sonny Liston (Charles) en jazzmuzikant Sonny Rollins (Theodore Walter). Zelfs fictieve Sonny Crockett op Miami Vice werd geboren als James. De naam Sonny doet het de laatste 10 jaar ook vreselijk goed voor een zoontje van BA-ers (Bekende Amerikanten). Sonny Lee (2012) is zoon van acteur Jason Lee en Ceren Alkac. Sonny White (2013) zoon van de zanger van Greenday Jason White. En Sonny John Ray is zoon van Brooke White en David Ray. Wij moeten vooral denken aan het nummer van Marvin Gaye, Sunney, yesterday my heart was filled with rain... maar dat was dus niet Sonny, maar Sunny.

Beroemdheden met de naam Sonny

Sonny Gray
Honkballer

Sonny Douglas Gray is een Amerikaanse professionele honkbalwerper voor de Minnesota Twins van de Major League Baseball. Hij speelde eerder voor de Oakland Athletics, New York Yankees en Cincinnati Reds.

Sonny Digital
Rapper

Sonny Corey Uwaezuoke, beter bekend onder zijn artiestennaam Sonny Digital, is een Amerikaanse producer, rapper en dj. Hij kreeg bekendheid na het produceren van YC's hitsingle "Racks" in 2011.

Boeken met de naam Sonny

Sonny Boy
Auteur: Annejet van der Zijl

Sonny Boy was Annejets derde boek en haar eerste over de levens van totaal onbekende mensen. Maar dat stond het succes niet in de weg – integendeel: al meteen al na de verschijning in 2004 bleek dit waargebeurde liefdesverhaal jong en oud aan te spreken. Sindsdien groeide het boek uit tot wat in de uitgeverswereld een ‘megaseller’ wordt genoemd. Inmiddels zijn er alleen in Nederland al ruim 600.000 exemplaren van verkocht. Het boek is in allerlei talen vertaald, sleepte diverse nominaties en bekroningen in de wacht is en werd in 2011 verfilmd door regisseuse Maria Peters.

Films met de naam Sonny

Sonny Boy (2011)

Sonny Boy is een Nederlandse film van Maria Peters uit 2011, naar het gelijknamige boek[1] van Annejet van der Zijl, gebaseerd op een waar gebeurd en uiterst zorgvuldig gereconstrueerd verhaal. De film werd geproduceerd door Shooting Star Filmcompany.

Namen die lijken op Sonny

  -   Donny   -   Ronny   -   Senn   -   Senna   -   Senne   -   Sinne   -   Sunny

Hoe spel ik de naam Sonny?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • O Oslo
 • N New York
 • N New York
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • O Omar
 • N Naomi
 • N Naomi
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • O Oscar
 • N November
 • N November
 • Y Yankee

Zo spel je Sonny met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Sonny in braille

s
o
n
n
y

Zo sein je Sonny in morsecode

· · ·
— — —
— ·
— ·
— · — —

Zo sein je Sonny met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sonny bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 5 letters