Maren Geboortekaartje naam Maren m2

Betekenis Maren

Van De Zee, Ster van de zee, Schone.
Meer informatie

Geslacht

Maren wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Maren is Scandinavisch

Maren is afgeleid van de naam Marinus

Naamsopbouw

Maren is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (m, r, n).

Populariteit van de naam Maren

Maren is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Maren tussen 2016 en 2023. De naam Maren is minder populair geworden.

 • Maren is 23x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Maren maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Maren

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Maren is een mooie en hippe meisjesnaam. De herkomst en dus betekenis is meervoudig. Elke nieuwe ouder weet dat de liefde die ze voelen voor hun dierbare kleintje zo groot en oneindig is als de oceaan. De naam Maren zelf betekent "zee" of 'ster van de zee' Het is een passende keuze voor nautische fans en zeeliefhebbers. De naam is van Latijnse oorsprong en is een variatie op de naam Maria. Het maakt niet uit aan welke wortels je vasthoudt, deze lieve naam zal de rollende getijden van het leven naar de baby brengen. Maar Maren wordt dus ook wel gezien als afgeleid van de naam Maria (zoals ook Mara, Marieke en Marie dat zijn). De naam Maria is 1 van de meest gegeven namen ter wereld. Ook in Nederland is de naam eeuwenlang zeer populair geweest bij ouders. En de betekenis van Maria is veel besproken... Er zijn wel meer dan 60 verklaringen van de naam. De meest voorkomende verklaringen zijn: Maria is van oorsprong Egyptische naam, die ‘welgevormd’, ‘schoon’; door (de Oud-Egyptische) god (Amon) bemind betekende. Hiëronymus († 420) veronderstelt dat Maria: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee, verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘sterre der zee’ of ‘verhevene (over de zee) betekent. Verder lees je bij veel namen dat Maria van oorsprong Hebreeuws is: dan houdt het verband met ‘bitter’ of met ‘weerspannigheid’. Die laatste lijkt ons minder waarschijnlijk, omdat nagenoeg alle naam betekenissen een positieve insteek hebben. Terug naar Maren. De naam wordt het meest gegeven door ouders in Noorwegen. Daarna door ouders in de VS en dan door ouders in België, Denemarken, Nederland en Zwitserland. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Duitse regisseur Maren Ade, de Belgische regisseur Maren Merx, actrice Maren Morris, de Noorse skiër Maren Lundby en de Nederlandse schrijfster Maren Stoffels.

Beroemdheden met de naam Maren

Maren Ade
Regisseur

Maren Ade is een Duits filmregisseuse, scenarioschrijfster en filmproducente. In 2000 richtte ze samen met Janine Jackowski de filmproductiefirma Komplizen Film op, waarmee ze in 2003 hun HFF-afstudeerfilm Der Wald vor lauter Bäumen produceerden. De film werd in een aantal internationale filmfestivals vertoond en kreeg de speciale juryprijs op het Sundance Film Festival in 2005. Haar tweede speelfilm Alle anderen behaalde op het internationaal filmfestival van Berlijn 2009 de Grote prijs van de jury (Zilveren Beer) en de Zilveren Beer voor beste actrice (Birgit Minichmayr). Haar derde film Toni Erdmann uit 2016 was nog succesvoller en werd bekroond met onder andere de Gouden Iris op het filmfestival van Brussel, de FIPRESCI-prijs op het filmfestival van Cannes[1], vijf Europese Filmprijzen (o.a. beste film, beste regie en beste scenario) en een selectie als Duitse inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 89ste Oscaruitreiking. Ze leeft met de Duitse regisseur Ulrich Köhler en hun kinderen in Berlijn.

Maren Sømme
Muzikante

Maren Sømme (Stavanger, 9 juni 1858 – aldaar, 20 november 1946) was een Noors pianiste. Ze kreeg haar muzikale opleiding aan het Conservatorium van Leipzig. Maren Sømme trad rond 1890 een aantal keren op in Bergen en Stavanger. Op 10 mei 1892 speelde ze samen met Agathe Backer-Grøndahl het Vijfde pianoconcert van Wolfgang Amadeus Mozart in een versie voor twee piano’s.

Maren Jensen
Actrice

Maren Kawehilani Jensen (Arcadia, 23 september 1956) is een voormalig Amerikaans model en actrice, vooral bekend als Athena in de serie Battlestar Galactica.

Maren Morris
Zangeres

Maren Larae Morris (Arlington, 10 april 1990) is een Amerikaanse singer-songwriter en muziekproducente. Morris heeft twee studio-albums uitgebracht, Hero en Girl. Ook maakt Morris deel uit van The Highwomen, een groep die verder sinds 2019 bestaat uit Brandi Carlile, Amanda Shires en Natalie Hemby. Ze benoemt LeAnn Rimes en Patsy Cline als haar twee favoriete artiesten.

Maren Stoffels
Schrijfster

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster. In juni 2009 werd Stoffels in Elsevier opgenomen in de lijst van ‘Vijftig grootste beloften voor de toekomst’. Sindsdien zijn nog vele boeken verschenen.

Geografie met de naam Maren

Dorp: Maren-Kessel

Maren-Kessel is een dorp van de Nederlandse gemeente Oss in de provincie Noord-Brabant op de linkeroever van de Maas. Maren-Kessel ontstond na de Tweede Wereldoorlog door samenvoeging van de dorpen Maren en Kessel middels een nieuwe woonkern tussen de beide dorpen, waar in de vroege vijftiger jaren een nieuwe kerk, school en winkels werden gebouwd. Tot Maren-Kessel behoort ook de buurtschap 't Wild. Maren-Kessel telt ongeveer 1.500 inwoners.

Dorp: Maren

Maren is een dorp in de gemeente Oss in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp ligt aan de Maas. Maren was eerst een zelfstandige gemeente, en fuseerde in 1819 met de gemeenten Alem en Kessel tot de gemeente Alem, Maren en Kessel. Deze naam werd gekozen, omdat dit van west naar oost de volgorde is van de dorpen. In 1958 is deze gemeente opgeheven, toen Alem bij de gemeente Maasdriel kwam en Maren en Kessel bij de gemeente Lith werden gevoegd.

Namen die lijken op Maren

Karen   -   Maret   -   Marin   -   Marina   -   Yaren

Hoe spel ik de naam Maren?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Maren met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Maren in braille

m
a
r
e
n

Zo sein je Maren in morsecode

— —
· —
· — ·
·
— ·

Zo sein je Maren met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Maren bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters