Unisex namen met een W

Unisex die beginnen met letter W waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter W

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter W. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een W. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een W op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een W op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter W.

Top 5 unisex namen met een W van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.63% begint met de letter W?

Geboortekaartjes met de de letter w

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een W

W Namen met een W

Unisex naam met een W

De letter W is een zachte letter die op de 23ste plaats staat in het moderne alfabet. Opvallend is dat de W in verschillende talen niet gezien wordt als een aparte letter, maar als een variatie op de V. Sterker zelfs: in de meerderheid van de talen is de W een onbestaande letter. Zo is ook in het Cyrillische alfabet geen aparte plek voor de W voorzien. De uitzonderingen? In het Engels, Nederlands, Duits en Pools heeft de W wel een plekje gevonden. Zo ook in onze lijst met unisex namen met een W.

De letter W

De letter W is een vrij recente uitvinding wiens geschiedenis teruggaat op het klooster in de 7de eeuw. Het is in een dergelijke setting dat Angelsaksische schrijvers de letter W uitvinden. In den beginne als een aanduiding voor een dubbele U of een dubbele V. Een feit waar zowel het Frans als het Engels nog altijd naar refereren met “Double U” en “Double V”.

Namen met de beginletter W

Namen met een W zijn in de Angelsaksische landen vrij populair en dat geldt ook voor Nederland. Namen die beginnen met een W zijn schering en inslag met als bekendste voorbeeld natuurlijk Willem en zijn vele afgeleiden. Opvallend is dat de klank van de naam ontzettend sterk afhangt van de letter die volgt op de W. Een We, Wi of Wu klinkt compleet anders en geeft een hele andere vibe mee. Is er een kindje op komst en ben je op zoek naar een uniseks naam met de letter W? Dan zijn hier enkele leuke opties!

Unisex naam met een W

  • Wies: Wies is een vrij vaak voorkomende naam die afgeleid is van het langere Alois. Het betekent wijs en ervaren en is dan ook een perfecte naam voor een slim kind.
  • Winter: Als je zoekt naar een echt bijzondere naam dan is Winter misschien wel een goede keuze. Deze Engelse naam betekent “geboren in de winter” en heeft een bijzondere klank.
  • Willow: Willow is een Engelse naam en betekent wilgenboom. Het is ook een naam die gepopulariseerd werd door het gelijknamige personage in Buffy the Vampire Slayer.
  • Wally: Wally is een naam die zijn oorsprong heeft in het Engels en betekent “van Wales”. Het is in die contreien een jongensnaam, maar is in Nederland ook echte unisex naam geworden.
  • Wil: Wil is een van oorsprong Germaanse naam die is afgeleid van Wilhelm. Wilhelm betekent op zijn beurt “de wilskrachtige beschermer”. Wie wil dat nu niet?

Hoeveel unisex beginnen met de letter W?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter W. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.63% met de letter W!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet