Jonah Geboortekaartje naam Jonah j2

Betekenis Jonah

Duif (van het Hebreeuwse woord 'yonah')
Meer informatie

Geslacht

Jonah wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jonah is Hebreeuws

Naamsopbouw

Jonah is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 3 medeklinkers (j, n, h).

Populariteit van de naam Jonah

Jonah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jonah tussen 2013 en 2023. De naam Jonah is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jonah is 173x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jonah maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jonah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jonah is een populaire jongensnaam. Jonas is de Griekse vorm van Jona. Jonah is afkomstig van het Hebreeuwse woord 'yonah'. Dit betekent 'duif'. Naam van een van de zogenaamd kleine profeten uit het Oude Testament. Vooral tijdens de Middeleeuwen was de geschiedenis van Jonas (prediker in Ninevé), door zijn verblijf in de vis, populair. Denk ook aan het werkwoord jonassen. Jona, de naam van de oudtestamentische profeet die werd opgeslokt door de walvis, om er drie dagen later ongedeerd uit te komen, wordt steeds meer gewaardeerd door ouders die op zoek zijn naar een bijbelse naam die minder vaak voorkomt dan Jacob of Jozua, maar toch populair is. Ook in het Nieuwe Testament komt de naam voor als die van de vader van de apostel Simon Petrus (Matteüs 16, 17v.). Reeds in de 12e eeuw was de naam Jonah al in gebruik. Bekende personages met de naam vinden we in bij de aantrekkelijke Jonah in films als Sleepless in Seattle en Knocked Up. Bekende dragers van de naam zijn Jonah Hill (acteur) en Jonah Lomu (rugby speler). Er zijn in de VS ook veel kinderen van bekende Amerikanen geboren met deze naam, zoals Jonah Patitz, zoon van supermodel Tatjana en Jonah Buckland, zoon van gitarist Jonny Buckland van Coldplay. In Nederland kennen we Jonah Kahn, tafeltennis speler.

Beroemdheden met de naam Jonah

Jonah Kahn
Tafeltennis speler

Jonah Kahn (25 september 1971) is een Nederlands tafeltennisser. Hij werd Nederlands kampioen dubbelspel in 1996 (met Merijn de Bruin) en won in 1997 de nationale titel in het gemengd dubbel (met Melisa Muller). Kahn kwam veertien keer uit voor het nationale team.

Jonah Lomu
Rugby speler

Jonah Tali Lomu (Auckland, 12 mei 1975 – Auckland, 18 november 2015) was een Nieuw-Zeelandse rugbyspeler van Tonganese afkomst. Hij heeft 73 wedstrijden (waarvan 63 caps) gespeeld voor de All Blacks, het Nieuw-Zeelandse nationale rugbyteam. Hij gaat door als een van de beste rugbyspelers ooit en was bij leven al een rugbylegende.

Jonah Jones
Muzikant

Jonah Jones, geboren als Robert Elliott Jones (Louisville, 31 december 1908 - New York, 30 april 2000)[1][2][3][4], was een Amerikaanse jazztrompettist van de swing.

Jonah Hill
Acteur

Jonah Hill Feldstein (Los Angeles, 20 december 1983) is een Amerikaans acteur. Hij werd op de 84ste Oscaruitreiking genomineerd voor een Oscar voor 'beste mannelijke bijrol' voor zijn rol in Moneyball uit 2011. Hij speelde ook onder meer in de films War Dogs en Don't Look Up.

Boeken met de naam Jonah

Het boek Jonah
Auteur: Juke Hudig

In dit boek toont Juke Hudig het oudtestamentische bijbelverhaal 'Jonah' in 55 pastels. Daniël van Egmond schreef er een filosofische beschouwing bij en Dana Ploeger interviewde Juke Hudig over de achtergrond van haar werk en werkwijze. Het verhaal van Jonah is alom bekend. Wie kent tenslotte niet het kinderspelletje 'Jonassen'. Maar het verhaal heeft ook een diep filosofische en mystieke kant. Die kant wordt in dit boek belicht door de 55 pastels van Juke Hudig en de beschouwing door Daniël van Egmond. Juke Hudig (1945) is al haar hele leven kunstenares en tekent in pastel. Ze toont in haar werk de virtuoze beheersing van dit medium. Juke publiceerde reeds 10 boeken en had meer dan 80 exposities in zowel binnen- als buitenland.

Films met de naam Jonah

Jonah Who Will Be 25 in the Year 2000

Jonah Who Will Be 25 in the Year 2000 is een Zwitserse drama film uit 1976 geregisseerd door Alain Tanner en geschreven door Tanner en John Berger. De locatie van de film was Genève. De film volgt het leven van koppels in de nasleep van het sociale en politieke tumult van mei 1968 in Frankrijk, de verschillende mensen, waaronder een geschiedenisprofessor, een vakbondsman en een bohémien.

Namen die lijken op Jonah

  -   Jens   -   Jenthe   -   Jona   -   Jonas   -   Joni   -   Juno

Hoe spel ik de naam Jonah?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • N New York
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • N Naomi
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • N November
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Jonah met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Jonah in braille

j
o
n
a
h

Zo sein je Jonah in morsecode

· — — —
— — —
— ·
· —
· · · ·

Zo sein je Jonah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jonah bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 5 letters