Vince Kaart van Naam Vince

Betekenis Vince

Overwinnaar, veroveraar
Meer informatie

Geslacht

Vince wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Vince is Engels en Hongaars.

Vince is afgeleid van de naam Vincent

Naamsopbouw

Vince is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 3 medeklinkers (v, n, c).

Populariteit van de naam Vince

Vince is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Vince tussen 1997 en 2022. De naam Vince is minder populair geworden.

 • Vince is 234x gegeven als voornaam in 2022

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Vince

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Vince is een hippe en mooie jongensnaam. De naam staat de laatste jaren steevast in de top 10 jongensnamen die beginnen met een V. De naam Vince komt veel voor in Amerika, en op nummer 2 staat Hongarije. De naam doet het ook erg goed bij ouders in België en Nederland. De naam Vince is dus een jongensnaam en betekent "overwinnend". De naam is afgeleid van het Latijnse werkwoord 'vincere' wat 'overwinnen' betekent. Door verschillende heiligen kreeg de naam Vincent in katholieke streken vrij grote populariteit. Vince is een korte vorm van Vincent, net als Vinnie of Vinny of zelfs het korte hippe Vin. Bekende dragers van de naam vind je genoeg, zoals acteur Vince Vaughn of countryzanger Vince Gill. In Nederland kennen we onder meer voetballer Vince Gino Dekker, en noemde acteur Erik de Vogel zijn zoon Vince. De naam Vince vind je ook steeds vaker terug bij films en series. Vince Everett was al de hoofdpersoon in de film Jailhouse Rock met Elvis Presley in de hoofdrol. Vince Fontaine komt voor in de succesvolle film en musical Grease, en Vince Masuka is een hoofdpersonage uit de serie Dexter.

Beroemdheden met de naam Vince

Vince de Lange
Atleet

Vince de Lange (Assen, 8 april 1965) is een Nederlandse atletiektrainer en -coach. Hij is werkzaam als bondscoach meerkamp bij de Atletiekunie en is trainer/coach van onder meer de tienkampers Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun en Loek van Zevenbergen en de sprinter Patrick van Luijk.

Vince Velasquez
Honkballer

Vincent John Velasquez is een Amerikaanse professionele honkbalwerper voor de Chicago White Sox van de Major League Baseball. Hij speelde eerder in MLB voor de Houston Astros, Philadelphia Phillies en San Diego Padres.

Vince Dekker
Voetballer

Vince Gino Dekker (Harderwijk, 12 augustus 1997) is een Nederlands profvoetballer die doorgaans als linksbuiten speelt. Hij is een zoon van oud-profvoetballer Bennie Dekker, die, net als hijzelf, ook voor Spakenburg uitkwam.

Vince Gill
Muzikant

Vincent Grant Gill (Norman (Oklahoma), 12 april 1957) is een Amerikaanse countryzanger, muzikant, tekstschrijver en componist.

Vince Neil
Zanger

Vince Neil Wharton is een Amerikaans zanger. Hij was een van de eerste leden van de Amerikaanse band Mötley Crüe.

Vince Vaughn
Acteur

Vincent Anthony Vaughn is een Amerikaans acteur. Vaughn is een zoon van verkoper Vernon Vaughn en zijn vrouw Sharon, een makelaar. Hij heeft twee oudere zussen: Valerie en Victoria. Hij groeide op in Lake Forest, Illinois. Hoewel hij acteren leuk vond, wilde hij eigenlijk sportman worden.

Boeken met de naam Vince

Vince, Like me
Auteur: Jan Ruysbergh

Vince is met voorsprong de populairste jongen van het SAS, maar achter zijn stoere imago schuilt een gevoelige jongen. Hij is de zoon van stervoetballer Olivier Dubois die in het geniep een relatie heeft met Philippe, de liefdevolle plus papa van Vince. Vince raakt met zichzelf in de knoop als zijn moeder Stéphanie plots weer een rol in zijn leven opeist, en dan is er nog klasgenote Camille die zijn oog op hem heeft laten vallen. Dit boek geeft je een unieke inkijk in het leven van Vince vòòr hij Caro ontmoet. Het derde boek in de #LikeMe-boekenreeks, een co-productie van Fabric Magic en Ketnet.

Prins Vince
Auteur: Renate Diks

Boekje voor de kleintjes, met cartoonachtige tekeningen in primaire kleuren. Prins Vince is het verhaal over een bijzonder jongetje, dat avonturen beleeft samen met jou.

Namen die lijken op Vince

Vincent   -   Vincente   -   Vincenzo

Hoe spel ik de naam Vince?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • I Italia
 • N New York
 • C Casablanca
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • I Iris
 • N Naomi
 • C Celine
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • I India
 • N November
 • C Charlie
 • E Echo

Zo spel je Vince met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter c
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Vince in braille

v
i
n
c
e

Zo sein je Vince in morsecode

· · · —
· ·
— ·
— · — ·
·

Zo sein je Vince met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter c
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Vince bekijken?

Top 10 jongensnamen met een V

Top 10 jongensnamen met 5 letters