Rox Geboortekaartje naam Rox u2

Betekenis Rox

Zonsopgang (van het Oud-Perzische "raohschna"), icht, rots (van de Griekse naam Rhōxanē)
Meer informatie

Geslacht

Rox wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rox is Engels en Perzisch.

Rox is afgeleid van de naam Roxanne

Naamsopbouw

Rox is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 2 medeklinkers (r, x).

Populariteit van de naam Rox

Rox is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rox tussen 2022 en 2023. De naam Rox is minder populair geworden.

 • Rox is 19x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rox

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rox is een superleuke en hippe meisjesnaam! Kort en stoer vinden wij de naam bij babynamen.nl. De naam Rox komt wereldwijd nog niet veel voor. De herkomst is meest waarschijnlijk als afgeleide, verkorte naam van namen als Roxanne en Roxy. Meest waarschijnlijk is Rox afgeleid van de Griekse naam Roxanne. Roxanne is allereerst van Perzische oorsprong en betekent "dageraad" (uit het Oud-Perzische "raohschna"). In een andere uitleg betekent de naam meer "licht of ster". Dan is de naam afgeleid van de Griekse naam Rhōxanē (gelatiniseerd tot Roxana),Net als Liv, Max en Lux lijkt de naam strak en eigentijds en bijzonder geschikt voor het moderne leven. De naam wordt nog niet heel veel door Nederlandse ouders gekozen, maar de populariteit neemt wel toe. Rox is ook een mooie naam om een dubbele naam mee te maken. Natuurlijk Rox Ann of Rox Anna, maar ook Rox Eve of Rox Lyn vinden wij mooi. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Engelse zangeres Rox (eigenlijke naam Roxanne) en actrice Rox Lipten. Rox is ook een Vlaamse kinder tv serie. En Rox is hoofdpersonage in de serie Sunny Day, en ook een personage in de serie "Code Black".

Beroemdheden met de naam Rox

Rox Montealegre
Actrice

Roxanne Chan Montealegre, beter bekend als Rox Montealegre (geboren op 4 april 1990 in Manilla), is een Filipijnse actrice en een finalist van Starstruck V. In 2011 speelde ze de rol van Lyka in het drama My Lover, My Wife, met in de hoofdrol Maxene Magalona, ​​Luis Alandy, Nadine Samonte en Marco Alcaraz. Ze was een voormalig talent van GMA Artist Center en dient momenteel als tv-presentator.

Roxanne Tataei ('Rox")
Zangeres

Roxanne Tataei, ook bekend onder de artiestennaam Rox, is een Engelse singer-songwriter uit Zuid-Londen.

Muziek met de naam Rox

Rox
Artiest: Album

Rox (vaak mistiteld als Supernova, Rocks of Supernova (Rocks)) is het tweede album van de poppunkband Supernova, uitgebracht in 1998.

Films met de naam Rox

ROX (tv serie)

ROX is een Vlaams kindersuperheldendrama, geproduceerd door Studio 100. De show draait om drie jonge helden met een uitzonderlijk talent en een uitzonderlijke auto, ROX. De afkorting ROX staat voor Riding on OXygen maar ook voor de namen van de drie helden (Rick, Olivia en Xavier). Op 9 december 2015 maakte ROX zijn bioscoopdebuut in de cross-overfilm "Mega Mindy versus ROX.

Namen die lijken op Rox

Nox   -   Rixt   -   Roan   -   Roas   -   Rob   -   Roch   -   Rody   -   Roef   -   Roel   -   Roi   -   Roja   -   Rolf   -   Romy   -   Ron   -   Roos   -   Rory   -   Rosa   -   Rose   -   Rosh   -   Ross   -   Roux   -   Rowa   -   Roxane   -   Roxanne   -   Roxy   -   Roy

Hoe spel ik de naam Rox?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • X Xantippe

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • X Xavi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • X X-ray

Zo spel je Rox met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter x

Zo schrijf je Rox in braille

r
o
x

Zo sein je Rox in morsecode

· — ·
— — —
— · · —

Zo sein je Rox met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter x

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rox bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 9 unisex met 3 letters