Mace Geboortekaartje naam Mace j2

Betekenis Mace

Ceremoniële staf of scepter, De stok van een tambour-maître, Plant met bloemen (English Mace), Zware staf, Zwaar Wapen (van Mace Bludgeon)
Meer informatie

Geslacht

Mace wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mace is Latijn

Naamsopbouw

Mace is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 2 medeklinkers (m, c).

Populariteit van de naam Mace

Mace is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mace tussen 2016 en 2023. De naam Mace is minder populair geworden.

 • Mace is 99x gegeven als voornaam in 2023

Mace wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mace

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mace is een Engelse jongensnaam, met een aantal 'letterlijke' betekenissen. Ten eerste is een Mace in Angelsaksische landen een ceremoniële staf of scepter, die gebruikt wordt als representatief symbool voor bijvoorbeeld hoogwaardigheidsbekleders. Tijdens een zitting van het Britse parlement ligt een Mace op tafel. Aan het begin wordt de Mace met enig ceremonieel binnen gebracht en aan het eind van de zitting wordt hij weer weggehaald. Een discussie van het parlement is niet wettig als de Mace er niet is. In de muziekwereld is een mace of bâton de stok van een tambour-maître, waarmee de maat en de te spelen muziek van de drumband wordt aangegeven. Tijdens shows wordt de mace vaak zeer hoog in de lucht gegooid, om daarna door de tambour-maître weer te worden opgevangen. De Mace is ook de Engelse term voor een knots of het Nederlandse 'ploertendoder'. Een Mace is een stomp wapen, een soort knuppel die een zware kop aan het uiteinde van een handvat gebruikt om krachtige slagen uit te voeren. De naam heeft een lichte aura van gevaar, omdat het twee soorten wapens zijn (Mace is ook een Engelse term voor Pepperspray). En het is ook nog eens een zwaard vechtend personage in de Star Wars-films. Toch heeft de naam Mace een erg vriendelijke klank. Mace (ongeveer 150 keer per jaar) is een mooie en wat unieke variant op de nam Mason (ongeveer 350 keer per jaar), en ook op ons eigen Mees (ongeveer 600 keer per jaar). Best grappig ook dat de naam momenteel het vaakst wordt gegeven door ouders in ... Nederland! Bekende dragers van de naam zijn de Amerikaanse filmproduct Mace Neufeld en acteur Mace Coronel. De naam Mace komt in Engelstalige landen ook veelvuldig voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan de filmproducer Borden Mace of Engelse voetballer Fred Mace. De naam Mace doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. De al genoemde Mace Windu is een fictief personage in de Star Wars-franchise, waar hij bekend staat als een Jedi Master (met een paarse lichtzwaard) en een lid van de Jedi High Council tijdens de laatste jaren van de Galactic Republic. Mace (G.I. Joe) is een fictief personage in de G.I. Joe-universum, Sergeant Colt "Mace" Howards is een personage in de geanimeerde tv-serie COPS uit 1988, en Mace is een karakter in de film Strange Days uit 1995. Verder is Mace de term voor het kruid Foelie, en is Mace Green een dorpje in Engeland.

Beroemdheden met de naam Mace

Mace Goodridge
Voetballer

Mace Lewin Goodridge is een Engelse profvoetballer die als middenvelder speelt. Hij speelde onder meer voor Manchester City, Newcastle United en Burnley.

Mace Barrett
Acteur

Mace Barrett is een Britse acteur. Mace Barrett speelde in meerdere series en films. Hij is onder andere bekend van de films Woman of the Year (1984), Days of Our Lives (1965) en Knots Landing (1979).

Mace Coronel
Acteur

Mace Coronel is een Amerikaanse acteur. Zijn vader is Nederlands en zijn moeder Braziliaans. Hij vertolkt de rol van Dicky Harper in de serie Nicky, Ricky, Dicky & Dawn. Ook vertolkt hij de rol van Jay Kelso in That '90s show.

Mace Neufeld
Regisseur

Morris "Mace" Alvin Neufeld was een Amerikaanse film- en televisieproducent. Neufeld was een producent van Invictus, geregisseerd door Clint Eastwood, met in de hoofdrol Morgan Freeman en Matt Damon. Neufeld produceerde Jack Ryan: Shadow Recruit, met in de hoofdrol Chris Pine, en Tom Clancy's Jack Ryan, met in de hoofdrol John Krasinski, evenals The Equalizer en Equalizer 2, beide met in de hoofdrol Denzel Washington. Neufeld ontving de Lifetime Achievement Award op het Israel Film Festival.

Films met de naam Mace

Mace (2023)

Mace is een film uit 2023. James Franco speelt de hoofdrol in actiethriller 'Mace' van regisseur Jon Amiel. Het verhaal van de film gaat over twee heel verschillende soorten agenten. Mace (Franco) is een doorgewinterde officier, en gevaarlijk losgeslagen, terwijl Virgil Woods een jonge groentje is die gelooft dat hij het systeem dat agenten als Mace koestert van binnenuit kan veranderen...

Natuurfenomenen

De plant Achillea Ageratum -Zoet Duizendblad- heet in het Engels 'English Mace". Achillea ageratum is zonnige plant met gele bloemen, een soort uit de composietenfamilie. De soort komt voor in het Zuid-Europa, in landen zoals Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, Griekenland en in de Balkanlanden.

Mace is de Engelse term voor het kruid Foelie. Foelie wordt gemaakt van de vlies waar de Nootmuskaat in zit. Aan de muskaatboom groeien abrikoosachtige vruchtjes waarvan het vruchtvlees gesuikerd als snack wordt verkocht. Binnenin zit een zwarte pit gewikkeld in een prachtig roodvlammend membraam, dat membraam is de foelie en die kleurt oranje tijdens het drogen. De pit wordt gedroogd tot die rammelt en dan voorzichtig gekraakt, de inhoud is de nootmuskaat zoals wij die kennen. Nootmuskaat smaakt en ruikt heerlijk kruidig en iets zoeter dan foelie, foelie is ietsje milder van smaak.

Geografie met de naam Mace

Dorp: Mace Green

Mace Green is een dorp in het bestuurlijke gebied Babergh, in het Engelse graafschap Suffolk. Het maakt deel van de civil parish Copdock and Washbrook.

Organisaties met de naam Mace

Winkelketen: Mace Shops

Mace is een symboolgroep voor een winkelketen met gemakswinkels die opereert als drie afzonderlijke entiteiten met verschillende eigendommen in Groot-Brittannië, de Republiek Ierland en Noord-Ierland. De winkels zijn onafhankelijk eigendom en sluiten zich aan bij de groepen, waarbij ze een vergoeding betalen voor marketing- en merkondersteuning en de aankoop van hun voorraad van de merkeigenaren.

Platenmaatschappij: MACE Music

M.A.C.E. Music s een Amerikaans platenlabel opgericht door Michael Angelo Batio in april 1993. Momenteel gevestigd in Gurnee, Illinois. Het heeft zijn eigen opnamestudio in Gurnee genaamd Monster Mix, waar de opname is geweest van een deel van het latere Batio-materiaal, met name Lucid Intervals en Moments of Clarity Part 2 en 2 X Again. Eerdere albums zoals No Boundaries en Planet Gemini werden opgenomen in een oude studio van het label, simpelweg bekend als M.A.C.E. Studio's.

Namen die lijken op Mace

Jace   -   Marc   -   Mick

Artikelen over de naam Mace

Hoe spel ik de naam Mace?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • C Casablanca
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • C Celine
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • C Charlie
 • E Echo

Zo spel je Mace met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter c
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Mace in braille

m
a
c
e

Zo sein je Mace in morsecode

— —
· —
— · — ·
·

Zo sein je Mace met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter c
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mace bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 4 letters