Unisex namen met een G

Unisex namen die beginnen met de letter G

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter G. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een G. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2021. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een G op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een G op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter G.

Top 0 unisex namen met een G volgens de SVB 2021

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 0.00% begint met een G?

Top 3 unisex namen met een G van september 2022

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.42% begint met de letter G?

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een G

G Namen met een G

Uniseks namen met een G

Als je in verwachting bent, is een naam uitzoeken een van de leukste maar ook lastigste dingen. Je wilt een goede keus maken, want je toekomstige kindje moet het er zijn of haar hele leven mee doen! Ben je op zoek naar unisex namen met een G die geschikt zijn voor meisjes en jongens? Lees dan snel verder en doe inspiratie op.

Hard of zacht

De Romeinen gebruikten voor de k- en g-klanken eerst de letter C. Om die twee beter uit elkaar te kunnen houden, zetten ze een extra streepje bij de C. En de letter G was een feit. Eigenlijk is de G best een aparte letter. Zelfs in ons kleine kikkerlandje is er een verschil in uitspraak. Denk maar aan de zachte g zoals je die hoort in Noord-Brabant en Limburg. Maar in bijvoorbeeld Friesland wordt de G hard en scherp uitgesproken. De harde G komt in heel weinig talen voor. Het is dus niet voor niets dat Nederlanders de harde G zo goed kunnen uitspreken. En dat buitenlanders dan soms verschrikt opkijken.

Unisex naam: wel of niet doen?

Vroeger was een voornaam duidelijk voor een meisje of een jongen, maar steeds meer ouders kiezen voor een uniseks naam. Ze houden bijvoorbeeld niet van traditionele jongens- of meisjesnamen en vinden unisex namen meer van deze tijd. Of ze vinden veel meisjesnamen te lief of jongensnamen te stoer. Wel kan het een nadeel zijn dat anderen niet aan de naam kunnen zien of iemand een jongen of meisje is. Je kindje zelf vindt dat later misschien niet zo handig of leuk.

Namen met een G

Bij namen die beginnen met een G kan het soms een beetje lastig zijn om te bepalen hoe je ze uitspreekt. Spreek je de G hard uit, dus op z’n Nederlands, of op z’n Engels? Een populaire unisex naam met een G is Gerry. Ook Gale zie je steeds vaker op geboortekaartjes verschijnen. Het verschil in uitspraak maakt dan best veel uit. Denk daar dus over na als je kiest voor een naam die begint met een G. De G is niet echt een veel voorkomende beginletter voor babynamen. In de top twintig staat deze letter op de achttiende plek. Dus zoek je een minder vaak voorkomende naam voor je nieuwe spruit? Kijk dan even of tussen de namen met een G een geschikte voornaam zit.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet