Heilige Wijsheid, Levenswijsheid
Meer informatie
Sophie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.
Sophie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 3 medeklinkers (s, p, h).
Sophie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sophie tussen 1989 en 2023. De naam Sophie is minder populair geworden.
...en bestel een gratis proefdruk!
Sophia Frederika Wilhelmina Stein ('s-Gravenhage, 9 september 1892 - Gouda, 2 juni 1973) was een Nederlands cabaretière en actrice.
Landgravine Anna Sophia van Hessen-Darmstadt was een Duitse edelvrouw die regeerde als prinses-abdis van Quedlinburg onder de naam Anna Sophia II.
Sophie Verhoeven (Amsterdam, 20 maart 1970) is een Nederlands presentatrice en journaliste. Sinds 2016 is Verhoeven nieuwslezer op NPO Radio 1 en plaatsvervangend cohost bij het Radio 1 Journaal. Eind 2021 maakt ze de overstap naar Omroep Max.
Sophie Francine Hilbrand (Alkmaar, 5 oktober 1975) is een Nederlandse televisie- en radiopresentatrice en actrice.
Sophie Ballantine Hawkins (Manhattan, New York, 1 november 1964) is een Amerikaans singer-songwriter, multi-instrumentaliste en schilderes. Ze is vooral bekend van de hits Damn I wish I was your lover, Right beside you en As I lay me down. Veel van haar nummers gaan openlijk over seks en haar biseksualiteit (zelf prefereert ze de term omniseksualiteit) en hebben invloeden uit de jazz, rock en Afrikaanse muziek.
Door haar verregaande bescheidenheid is groothertogin Sophie van Saksen Weimar Eisenach – dochter van koning Willem II – in onze vaderlandse geschiedenis totaal over het hoofd gezien. En toch is deze kleine Oranjeprinses een vrouw van wereldformaat, die voor de cultuur meer betekenis heeft gehad dan welke Oranjevorst ook. Na jarenlange studie in binnen- en buitenlandse archieven heeft Thera Coppens onthutsende feiten over het veelbewogen leven van groothertogin Sophie aan het licht gebracht. Ze zorgt met dit boek voor eerherstel van een indrukwekkende vrouw maar ook voor een verrijking van de Duits-Nederlandse geschiedenis, zoals die zich afspeelde tussen Den Haag, Brussel en Weimar.
Arianne Biezeveld is een fantastische moeder die zichzelf helemaal wegcijfert voor haar bijna tweejarige dochtertje Sophie. Haar man Sjako is internationaal vrachtwagenchauffeur en door de week niet thuis. Vandaar dat de verantwoording vrijwel volledig op haar schouders rust. Sophie is vaak ziek en wordt met grote regelmaat in het ziekenhuis opgenomen. Tijdens die opnames wijkt Arianne nauwelijks van het ziekbed van haar kind. Ze is een steun voor andere ouders, neemt taken van de verpleegkundigen over en toont zich uiterst bezorgd en liefdevol naar haar kind toe. Dan ontdekt de behandelend kinderarts, Philippe Tenhaeff, bepaalde tegenstrijdigheden. Hij durft zijn vermoedens nauwelijks uit te spreken, want Arianne is een fantastische moeder, een moeder uit duizenden. Of toch niet?
Die göttliche Sophie is een Duitse tv-film uit 2009, geregisseerd door Hajo Gies, met in de hoofdrollen Michaela May, Jan Fedder en Saskia Vester. De film speelt zich af in "Fischbach" in de omgeving van Rosenheim. Pastor Steffensen heeft zich van Hamburg naar Fischbach overgeplaatst omdat hij hoopt dat dit het voor hem gemakkelijker zal maken om zich aan het celibaatsgebod te houden. Daar ontmoet Steffensen de atheïstische weduwe Sophie Strohmayr, die hem later helpt met het huishouden. Ook haar vriendin Inge Schüssler, die ruzie heeft gekregen met haar man na een affaire met Sophie's zoon, trekt bij haar in de pastorie.
Sophie and the Rising Sun is een film van Maggie Greenwald. In een dorpje in South Carolina verschijnt in 1941 een mysterieuze, gewonde man. Een Japanse Amerikaan. Tussen deze meneer Ohta (Yamaguchi) en Sophie Willis (Nicholson) ontstaat schoorvoetend iets moois. Dat valt, tegen de achtergrond van het oorlogsgeweld in Europa en de aanval op Pearl Harbor, niet goed in de gemeenschap.Hun relatie is de aanleiding voor onenigheid in het dorp.