Jongensnamen overzicht 2024

De allerleukste jongensnaam kiezen

Ben je in verwachting van een jongen? Gefeliciteerd! Nu zal er een leuke en spannende tijd aanbreken waarin je helemaal losgaat met de styling van de kinderkamer, het uitzoeken van geboortekaartjes en het aanschaffen van de allerleukste kleertjes. En hoewel je natuurlijk heerlijk op een roze (of blauwe) wolk zit, kan het nog best lastig zijn om een mooie jongensnaam te kiezen. Er zijn namelijk zoveel leuke en stoere jongensnamen. Om je een beetje op weg te helpen bieden we je alvast wat inspiratie. Want of je nou gaat voor een stoere, internationale of korte jongensnaam: er is altijd een jongensnaam die helemaal bij jullie past. Ga je mee op ontdekkingsjacht?

Zoeken

Jongensnaam inspiratie

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Jongensnamen op alfabet

De 100 populairste jongensnamen

Heb je je eigen top 5 jongensnamen al gemaakt? Dan is het een goed idee om te kijken welke jongensnamen op dit moment populair zijn. Want misschien wil je helemaal up-to-date zijn wat betreft de trends, of misschien ga je toch liever voor een zeldzame jongensnaam. Zo’n lijst kan dus nét de doorslag geven. Daarom geven we je hier de 100 populairste jongensnamen. Wil je de betekenis van een van deze namen weten? Vul hem dan hierboven in bij onze jongensnamen inspiratietool.

 1. Noah
 2. Liam
 3. Luca
 4. Lucas
 5. Mees
 6. Finn
 7. James
 8. Milan
 9. Levi 
 10. Sem
 11. Daan
 12. Noud
 13. Luuk
 14. Adam
 15. Sam
 16. Bram
 17. Zayn
 18. Mason
 19. Benjamin
 20. Boaz
 21. Siem
 22. Guus
 23. Morris
 24. Olivier
 25. Thomas
 26. Teun
 27. Gijs
 28. Mats
 29. Max
 30. Jesse
 31. Julian
 32. Otis
 33. Floris
 1. Lars
 2. David
 3. Jake
 4. Moos
 5. Rayan
 6. Jens
 7. Joep
 8. Owen
 9. Thijs
 10. Jan
 11. Oliver
 12. Willem
 13. Mick
 14. Jack
 15. Jurre
 16. Abel
 17. Kai
 18. Mohammed
 19. Hugo
 20. Stijn
 21. Tobias
 22. Ties
 23. Jaxx
 24. Vince
 25. Elias
 26. Ted
 27. Joah
 28. Jayden
 29. Tijn
 30. Fedde
 31. Sven
 32. Dean
 33. Nathan
 1. Lio
 2. Nolan
 3. Ryan
 4. Cas
 5. Roan
 6. Hidde
 7. Lenn
 8. Samuel
 9. Ruben
 10. Melle
 11. Tom
 12. Aiden
 13. Jace
 14. Jip
 15. Daniël
 16. Dex
 17. Ezra
 18. Oscar
 19. Dani
 20. Job
 21. Jason
 22. Alexander
 23. Boris
 24. Loek
 25. Xavi
 26. Niek
 27. Sepp
 28. Milo
 29. Pepijn
 30. Mohamed
 31. Joshua
 32. Scott
 33. Senn
 34. Jonah
Geboortekaartje jongens

Hoe vind je de perfecte jongensnaam?

Tegenwoordig kun je wat betreft jongensnamen alle kanten op. Van Arabische tot Scandinavische jongensnamen en van Italiaanse tot Friese jongensnamen: the sky is the limit. Maar al die eindeloze mogelijkheden kunnen ook voor keuzestress zorgen. Want wat is nou dé naam die je zoontje voor de rest van zijn leven met zich mee zal dragen? Bij Babynamen hebben we alvast duizenden mooie en stoere jongensnamen voor je op een rij gezet. Ga er maar eens rustig voor zitten en scroll door de namen. Spreekt een mooie jongensnaam je aan? Schrijf hem dan meteen op. Zo kun je alvast een lijstje maken. Heb je toch iets meer hulp nodig? Gebruik dan onze handige jongensnamen inspiratie tool.

 • Ook als er (nog) geen spruit aan zit te komen, kun je natuurlijk alvast heerlijk inspiratie opdoen. Of misschien zoek je de perfecte naam voor je nieuwe huisdier. Het is wat ons betreft altijd leuk om bijzondere babynamen te ontdekken.

Hoe werkt de tool?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En in het geval van al die mooie en stoere jongensnamen kunnen we dat heel goed begrijpen. Bij Babynamen hebben we daar iets op bedacht. In de jongensnamen inspiratie tool kun je heel eenvoudig selecteren op de betekenis, oorsprong en eigenschappen van jouw ideale jongensnaam. Eigenlijk filter je de jongensnamen dus op basis van je voorkeuren. Zoek je bijvoorbeeld een korte jongensnaam? Dan kun je heel handig aangeven dat de naam van jouw kindje 3 of 4 letters moet hebben. Lijkt een Scandinavische jongensnaam je wel wat? Dan selecteer je ‘Scandinavisch’ bij de oorsprong van de naam. Zo hopen we je al iets meer richting te geven in de zoektocht naar de perfecte jongensnaam. Probeer het maar eens!

Als het gaat om populaire jongensnamen zijn er een aantal trends te onderscheiden. In de top 10 jongensnamen zijn korte namen, zoals Sem en Finn, goed vertegenwoordigd. Daarnaast zien we veel stoere jongensnamen, zoals Liam en Zayn. Verder halen ouders in spe hun inspiratie vaak uit het buitenland. Met name Scandinavische jongensnamen doen het goed, maar ook Arabische jongensnamen zijn razend populair. Toch zijn ook Nederlandse jongensnamen nog altijd in trek. Friese jongensnamen hebben bijvoorbeeld vaak een apart tintje. Tot slot worden ook Bijbelse jongensnamen nog steeds veel gekozen.

Stoere jongensnamen

We noemden het net al even, stoere namen zijn enorm populair. Maar wat maakt een jongensnaam nou precies stoer? Dat heeft vooral te maken met de klank. Korte jongensnamen die met een harde medeklinker beginnen, zoals de ‘t’ of de ‘k’, geven een stoere associatie. Daarnaast kan de eindletter een jongensnaam super stoer maken, zoals bij Dex. Verder kunnen Engelse jongensnamen een stoer ‘rockster’ gevoel met zich meebrengen, zoals Bowie of Otis. Maar ook de betekenis van een jongensnaam kan zorgen voor een stoere touch. Zo zijn er veel namen met de betekenis ‘strijder’, ‘kracht’ of een sterk dier. Lev betekent bijvoorbeeld ‘leeuw’. Hoe stoer is dat? Door te spelen met letters, oorsprongen en betekenissen heb je al snel een toffe, stoere jongensnaam voor je kleine rouwdouwer te pakken.

Korte jongensnamen

Kersverse ouders kiezen vandaag de dag massaal voor korte jongensnamen. En dat is natuurlijk heel begrijpelijk, want korte jongensnamen zijn supermooi. Kort maar krachtig; we houden ervan. Ga bijvoorbeeld voor 3 of 4 letters, of pak het meteen grondig aan met maar 1 lettergreep. Veel korte jongensnamen zijn eigenlijk afkortingen van langere namen, zo is Sam een afgeleide van Samuël. Wist je dat veel Nederlandse jongensnamen maar één lettergreep hebben? Denk bijvoorbeeld aan Mees, Luuk of Noud. Friese jongensnamen zijn vaak ook kort, zoals Sil en Fos. Voor korte jongensnamen geldt in ieder geval: less is more. Wat ons betreft een mooi uitgangspunt voor het kiezen van een jongensnaam.

Internationale namen voor jongens

Tegenwoordig zoeken we vaak bijzondere en aparte jongensnamen, en die zijn volop te vinden in verschillende culturen. Zo zijn we in Nederland gek op Scandinavische jongensnamen als Mats en Lars. Maar ook Arabische jongensnamen zijn enorm populair. Namen als Rayan en Amir zijn enorm stoer en tegelijkertijd een tikkeltje mysterieus. Verder doen Franse jongensnamen en Italiaanse jongensnamen het goed met Bo en Luca. Tot slot mogen Engelse jongensnamen als James en Mason natuurlijk niet ontbreken. Allemaal geweldige én stoere jongensnamen voor jullie kleine globetrotter. Denk eens lekker out of the box en selecteer in de inspiratie tool bijvoorbeeld Ierse of Spaanse jongensnamen. En wie weet, misschien is jouw perfecte jongensnaam wel Japans!

De mooiste jongensnaam kiezen

Natuurlijk zijn trends en betekenissen van jongensnamen hartstikke leuk, maar het allerbelangrijkste is om een naam te kiezen die bij je past. Zolang jij er een goed gevoel bij hebt maakt het niet uit hoe uniek of populair een naam is. We geven je nog een paar kleine tips:

 • Spreek de naam hardop uit en bepaal of hij goed klinkt bij de achternaam
 • Bedenk welke associaties de naam oproept bij mensen
 • Vraag je af of de naam goed past bij de namen van eventuele broertjes en zusjes
 • Geef jezelf tijd om de naam te laten landen

Hopelijk hebben we je zo al een eindje op weg geholpen. Neem voor meer ideeën op het gebied van stoere jongensnamen, meisjesnamen en uniseks namen gerust een kijkje op onze blog. Daar geven we je elke week een flinke dosis verse babynaam inspiratie.

Bekijk ook eens onze populaire jongensnamen, korte jongensnamen, aparte jongensnamen, bijzondere jongensnamen, hippe jongensnamen en leuke jongensnamen.

Populaire jongensnamen

Ga direct naar beginletter:

A Namen met een A
Aad
Ab
Abe
Ace
Ad
Ade
Age
Aki
Ali
Amo
Are
Art
Ash
R Namen met een R
Rae
Raf
Rai
Ram
Rav
Ray
Rei
Rey
Rho
Rik
Rio
Riv
Rob
Roi
Ron
Rox
Roy
Rui
Ryo

Jongensnamen top 10

Trendy jongensnamen

Zoeken

Win gratis geboortekaartjes

Wij hebben een leuke actie waar jij aan mee kunt doen om gratis geboortekaartjes te winnen.