Ravi Geboortekaartje naam Ravi j2

Betekenis Ravi

Zon
Meer informatie

Geslacht

Ravi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ravi is Hindoestaans

Naamsopbouw

Ravi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (r, v).

Populariteit van de naam Ravi

Ravi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ravi tussen 2008 en 2023. De naam Ravi is minder populair geworden.

 • Ravi is 110x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Ravi maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ravi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ravi is een jongensnaam. Ben je zwanger van een zomerkindje? Dan is Ravi een toepasselijke naam, het betekent 'zon' of 'zonnegod'. Ravi's oorspronkelijke taal is Sanskriet. De naam komt dan ook veel in India voor. In de hindoeïstische mythologie is Ravi een alternatieve titel van de zonnegod Surya. Surya is de zon evenals de zonnegod in het hindoeïsme. Hij is traditioneel een van de vijf belangrijkste goden in de Smarta-traditie, die allemaal worden beschouwd als gelijkwaardige goden in de Panchayatana-puja en een middel om Brahman te realiseren. Andere namen van Surya in de oude Indiase literatuur zijn Aditya, Arka, Bhanu, Savitr, Pushan, Ravi, Martanda, Mitra, Bhaskara, Prabhakara, Kathiravan en Vivasvan. Variaties van Ravi omvatten onder andere Rav, Ravea, Ravee, Ravey, Ravie, Ravijot en Ravy. De naam is momenteel ook populair in Brazilië. De naam is ook bekend van de rivier de Ravi die door India en Pakistan stroomt. De naam is ook buiten de Hindoestaanse gemeenschap populair geworden door de sitarspeler en componist Ravi Shankar (1920-). Variaties van Ravi omvatten onder andere Rav, Ravea, Ravee, Ravey, Ravie, Ravijot en Ravy. De naam is momenteel ook populair in Brazilië.

Beroemdheden met de naam Ravi

Ravichandran Ashwin
Cricketspeler

Ravichandran Ashwin is een Indiase internationale cricketspeler die uitkomt voor het Indiase cricketteam. Hij speelt momenteel voor Tamil Nadu in binnenlandse cricket en Rajasthan Royals in de Indiase Premier League.

Ravi
Rapper

Kim Won-sik, beter bekend onder zijn artiestennaam Ravi, is een Zuid-Koreaanse rapper, zanger, songwriter, platenproducent en oprichter van het platenlabel Groovl1n en The L1VE. Hij is lid van de Zuid-Koreaanse jongensgroep VIXX en de subeenheid VIXX LR.

Ravi Bopara
Cricketspeler

Ravinder Singh "Ravi" Bopara is een Engelse cricketspeler die in één dag cricket speelt voor Sussex County Cricket Club. Oorspronkelijk een eersteklas batsman, heeft zijn zich ontwikkelende bowling met een gemiddeld tempo hem tot een allrounder gemaakt in de eendagsgame.

Raja Ravi Varma
Kunstenaar

Raja Ravi Varma was een Indiase schilder en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste schilders in de geschiedenis van de Indiase kunst. Zijn werken zijn een van de beste voorbeelden van de versmelting van Europese academische kunst met een puur Indiase gevoeligheid en iconografie.

Ravi Shankar
Muzikant

Ravi Shankar was een internationaal bekende Indiaas musicus en sitarvirtuoos, die vooral naam heeft gemaakt als populariseerder van Indiase muziek in het Westen. "Pandit" Ravi Shankar heeft onder anderen samengewerkt met Yehudi Menuhin, Jean-Pierre Rampal, John Coltrane, Philip Glass en met The Beatles.

Boeken met de naam Ravi

Ravi en de pratende kat
Auteur: Karin Vijsma-van Dobbenburgh

Ravi is een lief, klein jongetje. Helaas wil hij maar niet groter groeien. Mama maakt zich een beetje zorgen. Hoe kan hij dan ooit voetballer worden? Op een dag ontmoet Ravi een bijzonder katje, dat kan praten. Ben jij ook zo benieuwd of ze vriendjes zullen worden?

The Ravi Lancers
Auteur: John Masters

The Ravi Lancers is een roman van John Masters. Het maakt deel uit van zijn reeks romans die de Britse Raj uitbeelden door de ervaringen van leden van de Savage-familie. Veel van de geportretteerde incidenten zijn gebaseerd op de herinneringen van familieleden en veteranen in zijn Gurkha-regiment.

Natuurfenomenen

De Ravi is een rivier in India en Pakistan. De rivier ontspringt in de Himalaya in Himachal Pradesh en stroomt dan door de Punjab om uit te komen in de Chenab. Het is een van de vijf rivieren waarnaar de Punjab genoemd is. In de veda's wordt de Ravi Parushani of Iravati genoemd. De Grieken noemden hem Hydraotes.

Geografie met de naam Ravi

Plaats: Ravi (Gavorrano)

Ravi is een plaats (frazione) in Toscane, in de Italiaanse gemeente Gavorrano. Ravi is administratief een frazione van de comune van Gavorrano , provincie van Grosseto . Er wonen ongeveer 300 mensen.

Namen die lijken op Ravi

Davi   -   Javi   -   Rav   -   Raven   -   Revi   -   Riv   -   Savi   -   Xavi

Hoe spel ik de naam Ravi?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Ravi met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Ravi in braille

r
a
v
i

Zo sein je Ravi in morsecode

· — ·
· —
· · · —
· ·

Zo sein je Ravi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ravi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters