Victor Geboortekaartje naam Victor j2

Betekenis Victor

Overwinnaar (van Latijnse 'vincere = overwinnen')
Meer informatie

Geslacht

Victor wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Victor is Latijn

Naamsopbouw

Victor is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 4 medeklinkers (v, c, t, r).

Populariteit van de naam Victor

Victor is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Victor tussen 1996 en 2023. De naam Victor is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Victor is 102x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Victor

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Victor of Viktor is een jongensnaam. De naam betekent overwinnaar en is afkomstig uit het Latijn. (denk ook aan 'vincere = overwinnen'.) Victor is een van de vroegste christelijke namen, gedragen (als Vittorio) door verschillende heiligen en pausen, wat de overwinning van Christus op de dood symboliseert. Victor werd populair in de Engelssprekende wereld tijdens het bewind van koningin Victoria, het is één van de weinige jongensnamen die populair werd door een vrouwelijke versie. De betekenis van de vrouwelijke vorm van de naam, Victoria, is overwinning. Een andere vrouwelijk variant van deze naam is de meisjesnaam Vicky of Victorine, andere varianten zijn Viktor, Victorinus, Vic, Vik en Victoor. Victor werd een geliefde naam in de Italiaanse vorstenhuizen. Victor is momenteel populair in Nederland, Denemarken, België en Spanje. De Italiaanse versie Vittorio voegt een grote mate van charme toe. Victor was de voornaam van 2 nobelprijswinnaars, Victor Francis Hess en Victor Grignard, om nog maar te zwijgen van de gewaardeerde schrijver Victor Hugo. De Franse schrijver Victor Hugo (1802-1885) is onder meer auteur van 'De klokkenluider van de Notre-Dame' en 'Les Misérables'. Bekende Nederlanders met deze naam zijn onder andere de acteur Victor Reinier en oud minister presiden Victor Marijnen. De naam Victor doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Dr. Frankenstein, de geleerde die het monster tot leven brengt, en de romantische figuur van Victor Laszlo in Casablanca, Victor Creed, Victor von Doom en Victor Shade zijn helden in het Marvel Universe. En Victor "Vic" Vance is een karakter in het videospel "Grand Theft Auto: Vice City".

Beroemdheden met de naam Victor

Victor Grignard
Wetenschapper

François Auguste Victor Grignard was Frans chemicus die in 1912 de helft van de Nobelprijs voor Scheikunde won voor de ontwikkeling van een belangrijke syntheseroute: het naar hem vernoemde Grignard-reagens.

Victor Hugo
Schrijver

Victor Marie Hugo was een Frans schrijver, dichter, essayist en staatsman en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Franse romantische auteurs van de 19e eeuw. Hij schreef romans, gedichten, toneelstukken, essays en politieke toespraken en liet ook een uitgebreide briefwisseling na.

Victor Marijnen
Politicus

Victor Gerard Marie (Vic) Marijnen (Arnhem, 21 februari 1917 – Den Haag, 5 april 1975) was een Nederlandse politicus van de KVP. Hij was van 1963 tot 1965 minister-president van Nederland. Hij leidde in die periode het kabinet-Marijnen.

Victor Reinier
Acteur

Victor Reinier Nieuwenhuijzen (Amsterdam, 2 mei 1963) is een Nederlands acteur, scenarioschrijver, regisseur en presentator.

Victor Mids
Illusionist

Boeken met de naam Victor

Victor
Auteur: Catharina Valckx

'Victor' is een grappig prentenboek van Catharina Valckx over een kat die een paar bijzonder interessante dagen beleeft. De tekeningen zijn van de Franse illustrator Nicolas Hubesch. Victor de kat woont in een grote stad en heeft een leuk clubje vrienden waar hij veel mee optrekt. Hoewel zijn dagen erg van elkaar verschillen (zo heeft hij een bizarre dag, een stromende-regendag, een dag met stroomstoring, een stomme dag en een bijna perfecte dag), zijn ze allemaal doordrenkt van grapjes en de vele gekke dingen die gebeuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paard dat alleen maar achterstevoren kan lopen?

Films met de naam Victor

Victor Frankenstein (2015)

Victor Frankenstein is een Amerikaanse horrorfilm uit 2015, gebaseerd op hedendaagse bewerkingen van Mary Shelley's roman Frankenstein uit 1818; of, De moderne Prometheus. De film is geregisseerd door Paul McGuigan en geschreven door Max Landis, en sterren Daniel Radcliffe, James McAvoy, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott en Charles Dance.

Victor (2015)

Victor is een dramafilm uit 2015 van regisseur Brandon Dickerson. Het is begin jaren zestig als Victor Torres met zijn ouders en broertje vanuit Puerto Rico verhuist naar Brooklyn, New York. 'The American Dream' valt al snel in duigen als ze maar nauwelijks kunnen rondkomen.

Namen die lijken op Victor

  -   Victoriano   -   Victorino

Hoe spel ik de naam Victor?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • I Italia
 • C Casablanca
 • T Tripoli
 • O Oslo
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • I Iris
 • C Celine
 • T Tamara
 • O Omar
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • I India
 • C Charlie
 • T Tango
 • O Oscar
 • R Romeo

Zo spel je Victor met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter t
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Victor in braille

v
i
c
t
o
r

Zo sein je Victor in morsecode

· · · —
· ·
— · — ·
— — —
· — ·

Zo sein je Victor met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter t
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Victor bekijken?

Top 10 jongensnamen met een V

Top 10 jongensnamen met 6 letters