Unisex namen met een Q

Unisex die beginnen met letter Q waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter Q

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter Q. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een Q. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een Q op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een Q op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter Q.

Top 5 unisex namen met een Q van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.94% begint met de letter Q?

Geboortekaartjes met de de letter q

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een Q

Q Namen met een Q

Unisex namen met een Q

Als je unieke unisex namen met een Q voor je kindje zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. Wat is er nou unieker dan een naam met de minst gebruikte letter in het Nederlands? Hieronder vertellen we je waarom deze letter zo weinig wordt gebruikt. Ook geven we je een paar naamsuggesties en leggen we je uit op welke manieren je deze letter kan uitspreken.

De Q – De meest unieke letter

Op het Scrabblebord kan de Q een vloek of een zegen zijn. In het Nederlands komt deze letter alleen maar voor in leenwoorden en wordt deze vrijwel altijd gevolgd door een U. De lettercombinatie Qu- wordt dan uitgesproken als kw, zoals quasi of quote. Er is zelfs maar één woord in het Nederlands waarbij de Q niet wordt gevolgd door een U, en dat is het Arabische leenwoord qat. Geef je je kindje een naam met een Q, dan weet je dus zeker dat deze naam uniek zal zijn.

De geschiedenis van de Q

Hoogstwaarschijnlijk is de vorm van de Q gebaseerd op het Egyptische hiëroglief dat werd uitgesproken als ‘wj’. Verder is de klank ontstaan vanuit het Semitische alfabet. De letter Qôp werd door de Grieken vervormd tot Qoppa.
In veel talen wordt de Q uitgesproken als kw, maar in bijvoorbeeld het Frans en Spaans spreekt men de combinatie Qu- uit als een k. Spreek daarom vooral onderstaande namen een paar keer hardop uit, zodat je goed kan horen hoe de Q in dat geval klinkt.

Namen met de beginletter Q

Een voorbeeld van een unisex naam met een Q is de Ierse naam Quinn. Deze naam is tot in de details aan te passen aan jouw wensen: je kan ervoor kiezen om hem maar met één -n te schrijven, bijvoorbeeld. Het is opvallend dat deze naam, zowel met één als met twee n-en op het einde, populairder is voor jongens: voor elk meisje dat Quinn heet, zijn er acht jongens met dezelfde naam.
Ook zijn er namen waarbij de Q niet wordt gecombineerd met een ‘u’. Qian is er hier een van. Deze bijzondere naam wordt in de Verenigde Staten vrijwel alleen maar aan jongens gegeven, terwijl het in Schotland juist vaker bij meisjes voorkomt. Het is de perfecte unisex naam die je niet vaak tegen zal komen.

Voor meer namen die beginnen met een Q kan je hieronder kijken! Succes met het vinden van de perfecte naam.

Hoeveel unisex beginnen met de letter Q?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter Q. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 0.94% met de letter Q!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet