Raja Geboortekaartje naam Raja u2

Betekenis Raja

De verwachte, Hoop, Hoopvol (van Arabische رجاء), Koning (afgeleid van het Sanskriet राजन् (rajan)), Paradijs (Russisch)
Meer informatie

Geslacht

Raja wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Raja is Arabisch, Hindoestaans en Russisch.

Naamsopbouw

Raja is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (r, j).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Raja maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Raja

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Raja is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. Een uniseks naam dus! De naam is in Engeland en Denemarken meestal de naam voor een zoontje. In Duitsland, Frankrijk en Italië veel vaker voor een dochter. In Nederland en België geven ouders de naam iets vaker aan een dochter dan aan een zoontje. Mogelijk komt dit doordat de betekenis van de naam Raja verschillend is in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Raja is allereerst een Arabische naam. Raja (Arabisch: رجاء) is een Arabische voornaam, vaak voor meisjes. De betekenis van de naam Raja is "Hoop" of Hoopvol. Raja is ook een naam uit het Sanskriet. Raja is een veel voorkomende voornaam en een achternaam in India, afgeleid van het Sanskriet राजन् (rajan), wat "koning", "heerser" betekent. Het is dan vaak een naam voor jongens. Een radja of raja is in delen van Azië een koninklijke of prinselijke heerser. Een radja is een kshatriya (lid van de op één na hoogste van de vier kasten, verantwoordelijk voor het handhaven van rechtvaardigheid en sociale harmonie). De titel heeft een lange geschiedenis in het Indiase subcontinent en het zuidoosten van Azië. Radja betekent letterlijk vorst of heerser en was vaak de leider van een staat in het huidige India en Pakistan. En dan is Raja ook nog een Russiche meisjesnaam. De betekenis is dan Paradijs. Naast geboorten in Nederland is de voornaam 'Raja' in Nederland vooral bekend via naamdragers die geboren zijn in Marokko, Irak, de Voormalige Sovjet-Unie en Tunesië. Raja is een relatief populaire Arabische en Sanskrietnaam, die een geweldige positieve betekenis heeft, ongeacht de oorsprong die je er aan geeft. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Indiase schilder Raja Ravi Varma en de Tunesische regisseur Raja Amari. In Nederland kennen we onder meer voetballer Levi Raja Boean. Leuke weetjes over deze naam: Raja-yoga is een van de hoofdtakken van de yoga en is gebaseerd op de Yogasoetra's van Patanjali. Raja is ook de naam van de tijger in de Disney film "Aladdin"

Beroemdheden met de naam Raja

Raja Amari
Regisseur

Raja Amari is een Tunesisch filmregisseur en scenarioschrijver. Ze werd bekend als regisseur van de muziekfilm Satin rouge uit 2002 en de psychologische thriller Dowaha uit 2009.

Levi Raja Boean
Voetballer

Levi Raja Boean (Nijmegen, 12 april 1993) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur op de flanken speelt. Hij speelde onder meer voor NEC en RKC Waalwijk.

Purav Raja
Tennisser

Purav Raja (Bombay, 7 december 1985) is een tennisspeler uit India. Hij heeft twee ATP-toernooien gewonnen in het dubbelspel. Bovendien was hij tweemaal verliezend finalist in het dubbelspel. Ook deed hij al mee aan grandslamtoernooien. Hij heeft achttien challengers in het dubbelspel op zijn naam staan.

Raja Ravi Varma
Kunstenaar

Raja Ravi Varma was een Indiase schilder en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste schilders in de geschiedenis van de Indiase kunst. Zijn werken zijn een van de beste voorbeelden van de versmelting van Europese academische kunst met een puur Indiase gevoeligheid en iconografie.

Films met de naam Raja

Raja (2003)

Raja is een Frans/Marokkaanse film uit 2003 van regisseur Jacques Doillon, met in de hoofdrollen Najat Benssallem en Pascal Greggory. Frédéric is een verveelde Fransman die ooit in Marokko belandde. Hij heeft twee oudere dames in dienst die voor hem zorgen. Voor zijn tuin huurt hij Raja in. Dan wordt hij verliefd op Raja...

Raja (1995)

Raja is een Indiase actiefilm uit 1995, geregisseerd en gecoproduceerd door Indra Kumar en met in de hoofdrollen Madhuri Dixit en Sanjay Kapoor. Paresh Rawal, Mukesh Khanna, Dalip Tahil, Rita Bhaduri en Himani Shivpuri verschijnen in bijrollen. Garewal-broers Rana Mahendra en Vishwa zijn goede vrienden met de rijke Birju Patangwala, en regelen het huwelijk van hun 9-jarige zus Madhu met Birju's 10-jarige broer Raja; beiden worden vrienden. Terwijl Birju alle rijkdom verliest bij een brand in zijn fabriek, verbreken Rana en Vishwa het huwelijk. Geschokt wordt Birju boos en wordt per ongeluk geëlektrocuteerd. Hij blijft in de buitenwijken van de stad terwijl Raja voor hem zorgt door kleine klusjes te doen...

Natuurfenomenen

Raja is een Roggensoort. Het geslacht Raja is een geslacht van roggen uit de familie Rajidae. Dit was een groot genus waarvan een groot aantal soorten is afgesplitst in nieuwe genera zoals Amblyraja en Leucoraja.

Geografie met de naam Raja

Eilanden: Raja Ampat Eilanden

De Raja Ampat-eilanden of Viervorsteneilanden zijn een eilandengroep die onderdeel vormt van de Indonesische provincie West-Papoea, gelegen ten westen van de Vogelkop. De eilandengroep bestaat uit een viertal grotere eilanden Waigeo, Batanta, Salawati en Misool, en een aantal kleinere, waaronder Kofiau en Gag. De bevolking van de eilandengroep is nauw verwant aan die van het eiland Biak, dat bijna 350 kilometer oostelijk ligt in de Geelvinkbaai. Door de bevolking worden meerdere talen gesproken welke verwant zijn aan onder andere het Biaks. De eilanden zijn dunbevolkt. Het heuvelachtige binnenland van de eilanden bereikt een hoogte van 1200 meter en is dicht begroeid met tropisch regenwoud. Delen van Waigeo en Batanta en het noorden van Salawati zijn beschermde natuurreservaten. De eilanden zijn omringd door koraalriffen.

Bestuurslaag: Raja ((Bendahara, Indonesië)

Raja is een bestuurslaag in het regentschap Aceh Tamiang van de provincie Atjeh, Indonesië. Raja telt ongeveer 500 inwoners.

Dorp: Raja (Mulgi, Estland)

Raja is een plaats in de Estlandse gemeente Mulgi, provincie Viljandimaa. De plaats telt ongeveer 50 inwoners en heeft de status van dorp (Estisch: küla). Tot in oktober 2017 lag Raja in de gemeente Halliste. In die maand werd Halliste bij de fusiegemeente Mulgi gevoegd.

Organisaties met de naam Raja

Voetbalclub: Raja Casablanca

Raja Club Athletic Casablanca, ook wel bekend als Raja Casablanca, is een Marokkaanse voetbalclub, gevestigd in de Marokkaanse stad Casablanca. De in 1949 opgerichte club komt uit in de Botola Pro en speelt zijn thuiswedstrijden in Stade Mohammed V. De traditionele uitrusting van Raja Casablanca bestaat uit een groen en wit tenue. Raja Casablanca won onder meer twaalfmaal het landskampioenschap, acht keer de Coupe du Trône, driemaal de CAF Champions League, eenmaal de CAF Cup en tweemaal de CAF Confederation Cup. Tevens is Raja Casablanca samen met het Congolese TP Mazembe een van de twee Afrikaanse clubs die de finale wist te bereiken van het FIFA-wereldkampioenschap voor clubs, die in 2013 in eigen land verloren ging tegen Bayern München. De club speelt sinds 1951 onafgebroken in de hoogste klasse, bijna geen enkele andere club speelt langer onafgebroken in de Botola Maroc Telecom. Raja Casablanca geldt als club van de arbeidersklasse. De grote aartsrivalen van Raja zijn FAR Rabat en stadsgenoot Wydad Casablanca. De wedstrijden tussen beide clubs (Raja en Wydad) staan bekend als The Casablanca Derby. Deze derby staat overigens in de top-10 van de World Soccer Derby's

Namen die lijken op Raja

Caja   -   Maja   -   Rijk   -   Roja

Hoe spel ik de naam Raja?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • J Jérusalem
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • J Jordi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • J Juliett
 • A Alfa

Zo spel je Raja met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter j
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Raja in braille

r
a
j
a

Zo sein je Raja in morsecode

· — ·
· —
· — — —
· —

Zo sein je Raja met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter j
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Raja bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters