Felipe Geboortekaartje naam Felipe j2

Betekenis Felipe

Houdt van paarden (van Griekse (philos (φίλος) = "vriend" en hippos (ἵππος) = "paard")
Meer informatie

Geslacht

Felipe wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Felipe is Spaans

Naamsopbouw

Felipe is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 3 medeklinkers (f, l, p).

Populariteit van de naam Felipe

Felipe is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Felipe in 2023. De naam Felipe is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Felipe is 17x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Felipe

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Felipe is een mooie jongensnaam. Felipe is een Spaanse en Portugese variant van de naam Philip. Het is een koninklijke naam in Spanje die een levendig alternatief zou kunnen zijn voor onze Flip, en Philip/Phillip. De naam Philip is een Griekse jongensnaam en betekent "liefhebber van paarden". Het is een vorm van de Griekse naam Philippos, wat zoveel betekent als "paardenliefhebber" (philos (φίλος) = "vriend" en hippos (ἵππος) = "paard"). Het is een vrij oude Griekse naam die al werd gedragen door vijf koningen van Macedonië. Philip, de naam van een van de 12 apostelen, is nog steeds favoriet bij ouders die op zoek zijn naar een solide jongensklassieker die minder neutraal is dan Robert of John en meer onderscheidend is dan Daniël of Matthew en veel historische, koninklijke banden heeft. Beroemde dragers zijn onder meer Sint Filips en koning Filips de Grote, die de vader was van Alexander de Grote, en er zijn talloze andere Franse en Spaanse heersers met de naam Filips. Maar dankzij de hertog van Edinburgh heeft Philip een zekere ingebouwde reserve, enigszins rechtlijnig en bezadigd. Als het op bijnamen aankomt, ben je niet beperkt tot de Phil uit het midden van de eeuw - meer levendige zijn onder meer Pip en Flip. De naam kan ook worden gespeld als Phillip; die spelling wordt consequent bijna precies evenveel gebruikt als deze spelling, en in 2017 waren er precies zoveel baby Phillips als baby Philips. Er zijn enorm veel varianten van de naam, waaronder Fieliep, Filiep, Filip, Filipe, Filips, Filippe, Filippus, Fliep, Fliepe, Flip, Flippe, Fluppe, Philiep, Phillippe en Philippus. Snel terug naar de naam Felipe. Deze naam is populair bij ouders in Spaanstalige landen, dus niet alleen in Spanje, maar ook in bijvoorbeeld Argentinië en Mexico. In Europa wordt de naam ook wel gegeven door ouders in Frankrijk en Zwitserland. Ook in de VS staat de naam sinds het begin van de twintigste eeuw bijna elk jaar in de Amerikaanse Top 1000. Felipe is ook een echt Portugese naam. Daarnaast is de naam Felipe zeer groot in Brazilië (denk aan Formule 1 coureur Felipe Mazza). Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Spaanse politicus en oud premier Felipe González en Braziliaans voetballer Felipe Mattioni Rohde.

Beroemdheden met de naam Felipe

Felipe Mattioni Rohde
Voetballer

Felipe Mattioni Rohde (Ijuí, 15 oktober 1988) - alias Felipe - is een Braziliaanse profvoetballer die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan.

Felipe González
Premier

Felipe González Márquez (Dos Hermanas (Sevilla), 5 maart 1942) is een Spaans advocaat en politicus. Van 1982 tot 1996 was hij premier (presidente del gobierno) van Spanje en van 1974 tot 1997 secretaris-generaal van de PSOE, de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij.

Felipe Massa
Formule 1 coureur

Felipe Massa (São Paulo, 25 april 1981) is een Braziliaans autocoureur. Vanaf 2002 tot en met 2017 reed hij in de Formule 1, waar hij in 2008 vicewereldkampioen werd voor Ferrari. Vanaf 2014 tot en met 2017 reed hij voor Williams.[1] Vanaf 2018 rijdt hij in de Formule E.

Felipe VI van Spanje
Koning

Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia (Madrid, 30 januari 1968) is sinds 19 juni 2014 als Felipe VI koning van Spanje. Felipe is het derde kind van koning Juan Carlos I en koningin Sofía. Doordat de Spaanse troonopvolging voorrang geeft aan mannelijke opvolgers boven vrouwelijke troonopvolgers, had Felipe in de lijn van troonopvolgers voorrang op zijn beide oudere zussen, de infantes Elena en Cristina.

Films met de naam Felipe

Felipe y Letizia (2010)

Felipe y Letizia (2010) is een film van regisseur Joaquín Oristrell. De Spaanse nieuwslezeres Letizia Ortiz (Amaia Salamanca) leert tijdens een feestje de Spaanse troonopvolger Felipe de Borbón (Fernando Gil) kennen. Het klikt meteen tussen beiden, maar Letizia gaat niet in op de avances van de anders zo schuchtere prins. Nadien begint ze toch gevoelens te krijgen voor Felipe, maar er is ook veel weerstand. Als kleindochter van een taxichauffeur en als gescheiden vrouw komt ze immers niet in aanmerking om met een kroonprins te trouwen.

Felipe (2021)

Felipe is een Mexicaanse film uit 2021 van regisseur Ricardo Almanza en Sergio Feregrino. Felipe, 30 jaar oud, besluit de confrontatie met zichzelf aan te gaan, het ingewikkelde verhaal van zijn leven vóór de onvermijdelijke en moeilijke realiteit van zijn ervaringen. De contrasterende herinneringen beïnvloeden plotseling zijn geest en veroorzaken vreugde en verlatenheid. De herinnering aan de verlatenheid van zijn moeder toen hij net dat 'bijzondere' kind was dat te maken kreeg met een ongevoelige en onverschillige samenleving.

Namen die lijken op Felipe

Filip

Hoe spel ik de naam Felipe?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • P Paris
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • P Patrick
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • P Papa
 • E Echo

Zo spel je Felipe met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter p
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Felipe in braille

f
e
l
i
p
e

Zo sein je Felipe in morsecode

· · — ·
·
· — · ·
· ·
· — — ·
·

Zo sein je Felipe met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter p
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Felipe bekijken?

Top 10 jongensnamen met een F

Top 10 jongensnamen met 6 letters