Remco Geboortekaartje naam Remco j2

Betekenis Remco

Beroemd Raadgever, Raaf
Meer informatie

Geslacht

Remco wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Remco is Nederlands

Naamsopbouw

Remco is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, o) en 3 medeklinkers (r, m, c).

Populariteit van de naam Remco

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Remco tussen 1968 en 2007. De naam Remco is minder populair geworden.

 • Remco is 12x gegeven als voornaam in 2007

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Remco

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Remco is een Nederlandse jongensnaam. De naam Remco vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in Groningen. De variant Remko komt ook voor. Het is een verkorte vorm van een naam met als tweede lid de Germaanse stam "Mâr" (vermaard of beroemd). Het eerste lid is van onbekende oorsprong, en kan de Germaanse stam "Ragin" (raad, besluit), Râd (raad, advies) of "Hraban" (raar) zijn. De Nederlandse Voornamen bank geeft aan dat Remco ook kan zijn afgeleid van de Friese naam Remme. Friese naam; vroeger in de vorm Rem ook in Noord-Holland. Voor deze verkorte naam bestaan verschillende maar ook dezelfde verklaringsmogelijkheden als in de introductie: 1) Remco is een tweestammige verkorting van de Germaanse naam Redmar, uit de elementen 'raad' en 'beroemd' (zie -raad- en -mar-); 2) Remco is een tweestammige verkorting van de Germaanse naam Reginmar, waarvan het eerste lid, Regin-, 'raad' betekent (zie regin-); 3) Remco komt van het Oudfries hremn, *hrefn 'raaf', vergelijk Ramkje en zie -raven-. Remco scoort niet alleen goed bij ouders in Nederland, maar zeker ook in België. De meeste bekende dragers van de naam vind je dan ook in deze landen. Remco Evenepoel is een bekende Belgische wielrenner, Remco Koster en Remco van Wijk bekende Nederland hockeyers. Daarnaast kennen we natuurlijk ook schrijver Remco Campert en voetballer Remco van der Schaaf. Verder is Remko, 'n liefde in Groningerland een roman van Ger Griever en is Remco van Leeuwen is het hoofdpersonage in de film In Oranje uit 2004.

Beroemdheden met de naam Remco

Remco van der Schaaf
Voetballer

Remco van der Schaaf (Ten Boer, 28 februari 1979) is een Nederlands voormalig voetballer die voornamelijk als middenvelder speelde. Hij speelde onder meer bij Vitesse, PSV, Burnley en Brönby. Hij keerde daarna terug naar Vitesse.

Remco Koster
Hockeyer

Remko Koster (26 januari 1972) is een voormalig Nederlands hockeyer. De aanvaller annex middenvelder van HDM en Hurley maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal op 30 juli 1995 in Laren (Noord-Holland). Hij speelde in totaal vier officiële interlands voor de Nederlandse hockeyploeg.

Remco Evenepoel
Wielrenner

Remco Evenepoel (Aalst, 25 januari 2000) is een Belgisch wielrenner die anno 2022 rijdt voor Quick Step-Alpha Vinyl. In juni 2019 won hij de Ronde van België. Datzelfde jaar won hij ook de Clásica San Sebastián, en werd hij Europees kampioen tijdrijden en vicewereldkampioen tijdrijden. In 2022 won hij zijn eerste Grote Ronde, met name de Ronde van Spanje, en zijn eerste Monument, Luik-Bastenaken-Luik.

Remco Campert
Schrijver

Remco Wouter Campert (’s-Gravenhage, 28 juli 1929 – Amsterdam, 4 juli 2022) was een Nederlands dichter, columnist en schrijver van verhalen en romans. Hij maakte deel uit van de literaire stroming van de Vijftigers. In 1976 won hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn poëzie en in 2015 de Prijs der Nederlandse Letteren voor zijn literaire oeuvre.

Boeken met de naam Remco

Een dag uit het leven van Remco Evenepoel
Auteur: Yves Brokken

De reeks ‘Een dag uit het leven van’ gaat doorgaans over een hoogtepunt in iemands carrière. Een valpartij die de hoofdfiguur de rest van het seizoen kost, lijkt dan een ietwat vreemde keuze. Maar de crash van Remco Evenepoel kende – gelukkig – een positieve afloop. Remco is er goed van afgekomen – een vereiste voor dit boek – en een ferme tegenslag als die val in de Ronde van Lombardije zal de jonge en mentaal ijzersterke Evenepoel alleen maar ten goede komen. Meer dan ooit is hij gebrand om zich in 2021 te bewijzen, naar het voorbeeld van dat andere supertalent Tadej Pogacar. Hij wordt de komende jaren een geduchte concurrent van de Prins van Schepdaal. Elke vergelijking met ene E. Merckx is uit den boze, maar weet goed dat Merckx in het begin van zijn met prijzen overbeladen carrière ook twee zware opdoffers kende: de verbanning uit de Giro d’Italia na een positieve dopingtest en een zware val op een piste in het Franse Blois, respectievelijk net voor en net na zijn eerste Tourzege van 1969. Evenepoel zal sterker terugkomen dan ooit, daar twijfelt niemand aan. Alleen daarom al zal die val in Lombardije voor altijd een opmerkelijk moment blijven in zijn carrière. Yves Brokken is het brein achter het online mediaplatform WielerVerhaal (www.wielerverhaal.com). In 2020 schreef hij het herdenkingsboek ‘Ik had een droom’ over Bjorg Lambrecht.

Remco en zijn Vissenman
Auteur: Peter Vervloed

Remco en zijn Vissenman is een mooi kinderboek van Peter Vervloed. Remco is met zijn ouders op vakantie aan de Franse kust. Op een dag wordt hij op het strand lastiggevallen door een oude man met een lange baard. Zijn hoofd lijkt op een vissenkop. Volgens Remco’s ouders is de man gestoord. Remco gaat op onderzoek uit en doet een raadselachtige ontdekking…

Hoe spel ik de naam Remco?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • M Madagaskar
 • C Casablanca
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • M Mila
 • C Celine
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • M Mike
 • C Charlie
 • O Oscar

Zo spel je Remco met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter c
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Remco in braille

r
e
m
c
o

Zo sein je Remco in morsecode

· — ·
·
— —
— · — ·
— — —

Zo sein je Remco met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter c
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Remco bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters