Mathieu Geboortekaartje naam Mathieu j2

Betekenis Mathieu

Geschenk van God (van de Hebreeuwse naam Mattityahu)
Meer informatie

Geslacht

Mathieu wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mathieu is Frans

Naamsopbouw

Mathieu is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, i, e, u) en 3 medeklinkers (m, t, h).

Populariteit van de naam Mathieu

Mathieu is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mathieu in 2023. De naam Mathieu is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Mathieu is 15x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mathieu

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mathieu is een mooie Franse jongensnaam. De naam Mathieu komt, net als de naam Matthieu, oorspronkelijk van de Hebreeuwse naam Mattityahu, wat 'geschenk van Jahweh' of 'geschenk van God' betekent. Mattheüs zelf betekent gewoon 'geschenk', hoewel er mensen zijn die zeggen dat het nog steeds 'geschenk van God' of zelfs 'geschenk van God' betekent. Mattheus en ook Matthieu betekent wat ons betreft nog steeds "geschenk van Jahweh" (van Hebreeuws "mattath/מַתָּת" = geschenk + "yah/יָה" = verwijzend naar de Hebreeuwse God). Wat de vertaling ook is, het is een naam met een sterke bijbelse oorsprong, aangezien Mattheüs een van de apostelen van Jezus was en een van de schrijvers van het Nieuwe Testament. Varianten van de naam zelf, en in andere talen, zijn onder andere Matteo, Matheo, Mateo, Matthew, Max, Matias, Matteus, Matthias, Matheus, Micah, Mathias en Marlon. Maar er zijn meer.. Het complete lijstje bestaat uit: Matevos (Armeens), Matia (Baskisch), Mattaniah, Matthew, Mattithiah, Matthias (Bijbels), Matthaios, Matthias (Bijbels Grieks), Mattanyahu, Mattithyahu, Mattityahu (Bijbels Hebreeuws), Matthias (Bijbels Latijn) Matey (Bulgaars) Mate (Catalaans), Mads, Mathias(Deens) Mathijs, Matthias, Matthijs, Thijs, Ties, Tijs(Nederlands) Matthew, Mat, Mathew, Matt, Mattie , Matty (Engels), Mati, Madis, Mattias (Ests), Matti, Matias (Fins) Matéo, Mathéo, Mathieu, Mattéo, Matthieu, Mathias, Mathis, Mathys, Matis, Matthias (Frans) Mate (Georgisch) Mathias, Mathis, Matthäus , Matthias, Mattis (Duits) Matthaios (Grieks) Makaio (Hawaiiaans) Mattityahu (Hebreeuws) Máté, Mátyás (Hongaars) Matthías (IJslands) Maitiú (Iers) Matīss (Lets) Matas, Motiejus (Litouws) Matej (Macedonisch) Matej (Macedonisch) , Mathias, Mats, Mattis (Noors), Matviy (Oekraïens), Mateusz, Maciej (Pools) Mateus, Matias (Portugees) Matheus (Portugees (Braziliaans)) Matei (Roemeens) Matvei, Matvey, Matfe y, Motya (Russisch) Mateja, Matija (Servisch) Matúš, Matej (Slowaaks) Matej, Matevž, Matic, Matija, Matjaž, Tjaž (Sloveens) Mateo, Matías (Spaans), Mateo, Mate, Matija, Matko, Mato(Kroatisch) Matouš, Matěj, Matyáš(Tsjechisch) en Matheo, Matteus, Mathias, Mats, Mattias, Mattis, Matts (Zweeds). Franse ouders en ouders uit België zijn dol op zowel de naam Mathieu als de naam Matthieu. De naam met 1 t wint het echter duidelijk. Bijna dubbel zoveel ouders kozen voor Mathieu. Hetzelfde zie je trouwens in Nederland. Bekende dragers van de naam zijn er genoeg. Mathieu Debuchy is een bekende Franse voetballer, Mathieu Maertens een Vlaamse acteur en Mathieu Kérékou President van Benin. In Nederland kennen we natuurlijk wielrenner Mathieu van der Poel.

Beroemdheden met de naam Mathieu

Mathieu Kérékou
President

(Ahmed) Mathieu Kérékou (Kouarfa, 2 september 1933 – Cotonou, 14 oktober 2015) was in de perioden 1972-1991 en 1996-2006 president van Benin.

Mathieu Maertens
Voetballer

Mathieu Maertens is een Belgisch voetballer die als middenvelder speelt. Hij komt sinds 2017 uit voor Oud Heverlee Leuven.

Mathieu Carpentier
Acteur

Mathieu Carpentier (20 november 1996) is een Vlaams acteur uit Sint-Genesius-Rode. Carpentier speelt sinds eind 2017 in de televisieserie Thuis. Hij speelt de 16-jarige Joren De Witte, zoon van Bill De Witte, de broer van Sam (gespeeld door An Vanderstighelen). Sam en haar man Tim (Cremers, gespeeld door Jeroen Lenaerts) vangen Joren tijdelijk op nadat hij thuis weggelopen was tijdens het scheidingsproces van zijn ouders. Joren was eerst gevlucht naar zijn grootmoeder Veerle (Vanhoof, gespeeld door Karin Tanghe), maar deze vond de opvoeding een te zware last om te dragen.

Mathieu Debuchy
Voetballer

Mathieu Debuchy is een Frans voetballer. Hij is een rechtsbuiten die werd omgeschoold tot een aanvallend ingestelde rechtsachter. Debuchy verruilde Arsenal in januari 2018 voor AS Saint-Étienne. Debuchy maakte in oktober 2011 zijn debuut in het Frans voetbalelftal.

Mathieu Kessels
Componist

Mathijs Jozef Hubert (Mathieu) Kessels (Heerlen, 1 maart 1858 – Tilburg, 21 december 1932) was een Nederlandse componist, dirigent, schrijver, muziekuitgever, fabrikant en handelsman. Zijn firma 'M.J.H. Kessels' te Tilburg was de grootste muziekinstrumentenfabriek van Europa. Kessels droeg veel bij aan de popularisering van fanfares en orkestmuziek

Mathieu van der Poel
Wielrenner

Mathieu van der Poel is een in België geboren Nederlands veldrijder, wegwielrenner, mountainbiker en gravelfietser. Hij kroonde zich in 2015 in Tábor tot de jongste wereldkampioen veldrijden aller tijden en veroverde ook in 2019, 2020 en 2021 de regenboogtrui.

Namen die lijken op Mathieu

Matheo   -   Mathias   -   Mathijs   -   Mathis   -   Matias   -   Matteo   -   Mattia

Artikelen over de naam Mathieu

Hoe spel ik de naam Mathieu?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • H Havanna
 • I Italia
 • E Edison
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • T Tamara
 • H Hidde
 • I Iris
 • E Eva
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • T Tango
 • H Hotel
 • I India
 • E Echo
 • U Uniform

Zo spel je Mathieu met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter h
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Mathieu in braille

m
a
t
h
i
e
u

Zo sein je Mathieu in morsecode

— —
· —
· · · ·
· ·
·
· · —

Zo sein je Mathieu met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter h
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mathieu bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 7 letters