Micah Geboortekaartje naam Micah u2

Betekenis Micah

Die Als God Is (van de Hebreeuwse naam Micaiah)
Meer informatie

Geslacht

Micah wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Micah is Hebreeuws

Naamsopbouw

Micah is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 3 medeklinkers (m, c, h).

Populariteit van de naam Micah

Micah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Micah tussen 2014 en 2023. De naam Micah is minder populair geworden.

 • Micah is 26x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Micah maak je ook deze 2 babynamen:
Micah wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Micah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Micah is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, een uniseks naam dus! Micah is overwegend een naam voor een zoontje, maar zeker in Engelstalige landen ook regelmatig voor een dochter (denk oa aan Amerikaans Olympisch zwemster Micah Lawrence). De naam Micah is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Hebreeuwse oorsprong en betekent "wie is als de Heer". Micah is een afgekorte versie van de Hebreeuwse naam Micaiah. En die naam betekent "wie is als Jahweh?" in het Hebreeuws. Deze naam komt in het Oude Testament voor in verschillende Hebreeuwse spellingen, zowel voor mannen als voor vrouwen(oa Mikhah, Mikhayahu en Micha). In het Duits en Nederlands wordt Micah gespeld als Micha en wordt de ch in de naam uitgesproken als [ʃ] of [x]; de eerste komt vaker voor bij vrouwelijke namen, de laatste bij mannelijke namen. De naam komt niet zo vaak voor als Michael of Michiel. Micah is een bijbelse naam waar steeds meer ouders naar kijken als een ongebruikelijker alternatief voor Michael, dat een glanzender, levendiger beeld projecteert. Micha is de naam van een bijbelse profeet die de onderdrukking door de heersende klassen aan de kaak stelde, en werd vrij vaak gebruikt door de zeventiende-eeuwse pelgrims. In de bijbel is Micah (Micha) ook de zoon van Mefiboseth, zoon van Jonathan, zoon van Saul, de eerste koning van Israël (1 Kronieken 9:40). Leuke weetje over de naam Micah: De naam Micah komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de Ghanese bokser Duke Micah. Het is ook de naam van het hoofdpersonage in de historische, niet-Holmes-roman van Arthur Conan Doyle, Micah Clarke, en Micah Sanders was een wonderkind in Heroes. Everwood/Grey's Anatomy-actrice Sarah Drew noemde haar zoon Micah, net als Neil Diamond en dichter Robert Bly. Verder zijn bekende dragers onder meer de voetballer Micah Richards en Keniaanse hardloper Micah Kogo. En MICAH is ook de afkorting van de United Nations General Assembly International Civilian Support Mission in Haiti (MICAH).

Beroemdheden met de naam Micah

Micah Lawrence
Zwemster

Micah Lawrence is een Amerikaanse zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen.

Micah Kogo
Atleet

Micah Kipkemboi Kogo (Burnt Forest, 3 juni 1986) is een Keniaanse langeafstandsloper, die zich vooral heeft toegelegd op de 10.000 m. Hij won diverse lopen en vestigde diverse wereldrecords op de 10.000 meter.

Micah Richards
Voetballer

Micah Lincoln Richards (Birmingham, 24 juni 1988) is een Engels voormalig profvoetballer die doorgaans als centrale verdediger speelde. Hij kwam van 2005 tot en met 2019 uit voor Manchester City, Fiorentina en Aston Villa. Richards speelde dertien interlands in het Engels voetbalelftal, waarvoor hij één keer scoorde. Na zijn voetbalcarrière werd Richards analist bij Sky Sports en BBC Sport

Micah (profeet)
Bijbels persoon

Aan de profeet Micha (Hebreeuws: מיכה: "Wie is als JHWH?") wordt het gelijknamige boek Micha in de Hebreeuwse Bijbel toegeschreven dat het zesde is in de serie zogenoemde Kleine profeten. De profeet kwam uit het plaatsje Moreset-Gat en was volgens het opschrift in 1:1 werkzaam tussen 740 en 700 v.Chr., vermoedelijk in Jeruzalem. In die periode werd het koninkrijk Israël, met als hoofdstad Samaria, veroverd door Assyrië, en werden Juda en Jeruzalem bedreigd. Velen nemen aan dat de tekst in zijn huidige vorm in een latere tijd en na een proces van redactionele bewerkingen tot stand is gekomen.

Boeken met de naam Micah

Micah: The Good Girl
Auteur: Imani Parks

Maak kennis met de Flyy Girls. De groep meisjes die overal mee weg lijkt te kunnen komen. De ervaren auteur Ashley Woodfolk schrijft een prachtige en dynamische serie over vier middelbare scholieren uit Harlem, New York. Elk geconfronteerd met een kruispunt van vriendschap, familie en liefde. Micah Dupree was altijd graag de 'brave meid' geweest. Ze was dol op schilderen, naar de kerk gaan en haar schoolprojecten uitvoeren. Ze had tenslotte een perfecte oudere broer om waar te maken. Maar wanneer hij onverwachts overlijdt, staat Micah's wereld op zijn kop. Nu haar angst groeit, een serieus vriendje in beeld en nieuwe gevoelens opkomen, begint Micah zich af te vragen wat het eigenlijk betekent om de "brave meid" te zijn... en of het het waard is, in ieder geval.

Films met de naam Micah

Micah (2015)

Micah is een korte drama film van regisseur Halima Lucas. De film Micah is dramafilm en draait om Micah: een vader die als kind tot in de perfectie was gedreven door zijn eigen vader. Als volwassene moet hij kiezen of hij zijn eigen dochter op dezelfde manier zal pushen, of zal toegeven en een meer medelevende hand zal bieden...

Namen die lijken op Micah

Mace   -   Macy   -   Mick

Hoe spel ik de naam Micah?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • C Celine
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • C Charlie
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Micah met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Micah in braille

m
i
c
a
h

Zo sein je Micah in morsecode

— —
· ·
— · — ·
· —
· · · ·

Zo sein je Micah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Micah bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 20 unisex met 5 letters