Frankie Geboortekaartje naam Frankie u2

Betekenis Frankie

Afgeleid van Franciscus. Betekent vrij, Fransman
Meer informatie

Geslacht

Frankie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

Frankie is afgeleid van de naam Frank

Naamsopbouw

Frankie is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter F en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 4 medeklinkers (f, r, n, k).

Like

Deze naam is 2x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Frankie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Frankie is een echte unisex naam, zowel een mooie jongensnaam als meisjesnaam dus! In de VS geven ouders de naam het vaakst, en net zo vaak aan een dochtertje als aan een zoontje. Voor meisjes is het een populaire keuze in Wales, Australië en Nieuw-Zeeland. In Engeland en Ierland weer vaker aan een jongentje. Ook in Frankrijk. En ook in Nederland en België. Frankie is een sekseneutrale naam van Latijnse afkomst. Als een afgeleide van Francesca of Frank, betekent Frankie "vrij" of "waarachtig" en kan ook "Franse man" betekenen. In Nederland kiezen ouders tegenwoordig iets vaker voor Frenkie. Bij bekende dragers zie je dat de ouder garde beroemde Frankies mannen zijn, en de jongere garde vaker vrouw. Frankie Laine is een enorme hitzanger uit de jaren 50, Frankie Sandford een bekende Britse zangeres uit de jaren 2000. De naam is vooral populair in de Verenigde Staten als een pakkende draai aan de klassiekers. Drew Barrymore, die hielp bij het populair maken en verheerlijken van jongensachtige namen voor meisjes, heeft een dochter genaamd Frankie. Sowieso is de naam enorm in trek bij BA -ers (Bekende Amerikanen) voor hun dochter. Zo is Francine "Frankie" Valli de dochter van zangeres Frankie Valli, FrankieMinh Farrow de dochter van actrice Mia Farrow, FrankieJean Mary Sixx (geboren 2000), dochter van zangeres Nikki Sixx en model/actrice Donna D'Errico, Frances Pen "Frankie" Benioff de dochter van actrice Amanda Peet, Frankie Louise Thurston de dochter van rugby league-speler Jonathan Thurston, Frankie Jean O'Sullivan (geboren 2010) de dochter van actrice Bridget Regan en Eamon O'Sullivan, Frankie Barrymore Kopelman (geboren 2014) de dochter van actrice Drew Barrymore en Chanel-erfgenaam Will Kopelman, en Frankie Edgar (geboren 2015) dochter van zanger Nikkie Leonti van Nikki & Rich en Ryan Edgar. Last but not least kennen we nog Frankie Afifi (geboren 2016) als dochter van actrice Sarah Chalke en Jamie Afifi, en Frankie Jane Clark (geboren 2019) de dochter van instagrammer Amber Fillerup Clark. Op TV's Better Things heet de middelste dochter van Pamela Adlon Frankie (zus van Max en Duke, beide meisjes).

Beroemdheden met de naam Frankie

Frankie Adams
Actrice

Frankie Adams is een Samoaanse actrice uit Nieuw-Zeeland, vooral bekend van haar rollen als Bobbie Draper in de sciencefictiontelevisieserie The Expanse en als Ula Levi in ​​de primetime soapserie Shortland Street.

Frankie Sandford
Zangeres

Francesca Bridge is een Engelse zangeres, voorheen lid van S Club Juniors en lid van meidengroep The Saturdays. Bridge begon haar carrière toen ze auditie deed voor Simon Fullers reality-tv-wedstrijd S Club Search in 2001, uitgezonden op CBBC. Ze deed met succes auditie en won een plaats in de popgroep S Club Juniors.

Frankie Valli
Zanger

Frankie Valli (Newark, 3 mei 1934), geboren als Francis Stephen Castelluccio, is een Amerikaanse zanger van Italiaanse komaf. Hij is het meest bekend als leadzanger van The Four Seasons. Valli vormde samen met Tommy DeVito, Nick Massi en Bob Gaudio The Four Seasons. Met deze groep scoorde hij wereldwijd grote hits met liedjes als Sherry, Big Girls Don't Cry, Walk Like a Man, Rag Doll en December, 1963 (Oh, What a Night).

Frankie Laine
Zanger

Frankie Laine, pseudoniem van Francesco Paolo LoVecchio (Chicago, 30 maart 1913 – San Diego, 6 februari 2007), was een van de succesvolste en invloedrijkste Amerikaanse zangers uit de twintigste eeuw. Zijn bijnamen zijn onder andere 'Mister Rhythm', 'Old Leather Lungs' en 'Old Man Jazz'. Wereldwijd verkocht hij ongeveer tweehonderdvijftig miljoen grammofoonplaten.

Frankie Andreu
Wielrenner

Frankie (Francisco) Andreu (Dearborn, 26 september 1967) is een voormalig Amerikaans wielrenner. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland bij de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta, en eindigde daar als vierde op de individuele wegwedstrijd.

Films met de naam Frankie

Grace en Frankie

Grace and Frankie is een Amerikaanse televisieserie uit 2013 ontwikkeld door Marta Kauffman en Howard J. Morris voor de streamingdienst Netflix. De serie werd al voor talloze prijzen genomineerd, echter is het tot nog toe alleen Jane Fonda gelukt om een prijs winnen; voor beste actrice op de OFTA Awards van 2015. Zolang ze zich kunnen herinneren, liggen Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) met elkaar overhoop. Maar hun relatie verandert plotseling als ze horen dat hun echtgenoten Robert (Martin Sheen) en Sol (Sam Waterston) op elkaar verliefd zijn geworden en om een scheiding vragen, zodat ze met elkaar kunnen trouwen. Als de wereld van de vrouwen uit elkaar valt, is het enige waar ze echt op kunnen bouwen, elkaar.

Frankie (2019)

Frankie is een Frans-Portugese dramafilm uit 2019 onder regie van Ira Sachs. De hoofdrollen worden vertolkt door Isabelle Huppert, Marisa Tomei, Brendan Gleeson, Greg Kinnear en Jérémie Renier. Frankie, een bekende Franse actrice, heeft nog maar enkele maanden te leven. Om die reden besluit ze haar laatste vakantie met haar grote familie door te brengen in Sintra (Portugal). Ondanks de pittoreske locatie worstelen de aanwezige familieleden met uiteenlopende liefdes-, huwelijks- en geldproblemen.

Organisaties met de naam Frankie

Muziekband: Frankie goes to Hollywood

Frankie Goes to Hollywood (FGTH) was een Britse popgroep uit Liverpool die in de jaren 80 erg populair was. De naam Frankie Goes to Hollywood is afkomstig van een poster over de filmcarrière van Frank Sinatra.

Namen die lijken op Frankie

Frank   -   Franka   -   Frenkie

Artikelen over de naam Frankie

Hoe spel ik de naam Frankie?

Internationaal alfabet

 • F Florida
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • N New York
 • K Kilogramme
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • F Fatima
 • R Ruben
 • A Ali
 • N Naomi
 • K Kevin
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • F Foxtrot
 • R Romeo
 • A Alfa
 • N November
 • K Kilo
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Frankie met gebarentaal.

gebarentaal letter f
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Frankie in braille

f
r
a
n
k
i
e

Zo sein je Frankie in morsecode

· · — ·
· — ·
· —
— ·
— · —
· ·
·

Zo sein je Frankie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter f
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Frankie bekijken?