Ana Geboortekaartje naam Ana m2

Betekenis Ana

Begenadigde, Genade, Lieflijke
Meer informatie

Geslacht

Ana wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ana is Hebreeuws

Naamsopbouw

Ana is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 1 medeklinker (n).

Populariteit van de naam Ana

Ana is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ana tussen 2016 en 2023. De naam Ana is minder populair geworden.

 • Ana is 12x gegeven als voornaam in 2023

Palindroom

De naam Ana is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Ana' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ana

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ana is een meisjesnaam. De Hebreeuwse naam Ana komt van Anna, en die komt van Hanna(h), wat 'begunstigde genade' betekent. Correct uitgesproken als AHN-ah, is het de Spaanse vorm van Anna, die door sommige christenen wordt beschouwd als de moeder van de Maagd Maria. Ana staat bovenaan als een babynaam in Spaanssprekende landen.Ana is ook in populariteit gestegen in de VS doordat de Spaanse en Latino-bevolking is toegenomen. De naam Ana is in Nederland nog redelijk uniek, zeker vergeleken bij de naam Anna, die vaak in de top 25 heeft gestaan de afgelopen jaren.

Beroemdheden met de naam Ana

Ana Johnsson
Zangeres

Ana Lovisa Johnsson is een Zweedse zangeres en songwriter. Haar eerste album 'Cuz I Can' kwam in 2004 in Zweden uit. Haar cd 'The Way I Am' kwam een paar maanden later wereldwijd uit. Het laatste album van Ana is 'Little Angel' en is in oktober 2006 uitgekomen.

Ana Ivanovic
Tennis speler

Ana Ivanović is een voormalig professioneel tennisspeelster uit Servië. Zij is rechtshandig en speelt met een tweehandige backhand.

Boeken met de naam Ana

Ana's Wake
Auteur: Cecilia Samartin

Aan het sterfbed van haar man wacht Ana op wat er komen gaat. Terwijl ze probeert het lijden van haar man zo draaglijk mogelijk te maken, denkt ze terug aan haar roerige leven en de offers die ze heeft gebracht. Ana is geboren in El Salvador. Als de burgeroorlog uitbreekt wordt haar dorp aangevallen door rebellen. Zelf kan de zesjarige Ana ternauwernood ontsnappen dankzij de hulp van een Amerikaanse non. Ze wordt ondergebracht in een klooster in Californie en na enkele jaren wordt ze gevraagd om het kindermeisje te worden van een rijke familie in de buurt. Ze komt terecht in een verstoord huishouden. Ana weet alle leden van de familie in de loop der jaren te beschermen en lief te hebben, maar ze draagt een geheim met zich mee dat het uiterste zal vergen van iedereen in de familie.

Films met de naam Ana

Ana (2020)

Ana is een mooie Amerikaanse komedie-dramafilm uit 2020, geregisseerd door Charles McDougall en geschreven door Cris Cole, naar een verhaal van McDougall, Cole, Luillo Ruiz en Jorge González. Met de Puerto Ricaanse recessie in volle gang kan de failliete, tweedehands autohandelaar Rafa, zich niet voorstellen dat het leven veel erger zal worden. Dat is totdat hij de 9-jarige Ana ontdekt die achter in een van zijn auto's slaapt. Ana's moeder is net gearresteerd en gevangen gezet en heeft niemand anders. In een poging om de vader van Ana te vinden en op de een of andere manier Rafa's schulden af te handelen, begint het onwaarschijnlijke duo aan een kleurrijke reis over het eiland.

Namen die lijken op Ana

Anais   -   Analiese   -   Analise   -   Anand   -   Ananda   -   Anaruz   -   Anastacia   -   Anaya   -   Anja   -   Anje   -   Anke   -   Anna   -   Anne   -   Ans   -   Ansa   -   Ine   -   Ona

Hoe spel ik de naam Ana?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Ana met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Ana in braille

a
n
a

Zo sein je Ana in morsecode

· —
— ·
· —

Zo sein je Ana met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ana bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 3 letters