Malik Geboortekaartje naam Malik j2

Betekenis Malik

Koning, Eigenaar (In het Arabisch betekent Malik (Malek) مَالِك eigenaar en Malyk (Malyeek) مَلِك betekent koning. ), Golf van de Oceaan (Groenland)
Meer informatie

Geslacht

Malik wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Malik is Arabisch

Naamsopbouw

Malik is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (m, l, k).

Populariteit van de naam Malik

Malik is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Malik tussen 2015 en 2023. De naam Malik is minder populair geworden.

 • Malik is 61x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Malik maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 1x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Malik

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Malik, Maleek, Malek of Malyk (Arabisch: مَالِك of مَلِك) (Urdu & (Perzisch): مالک) (/ˈmælɪk/) is een voornaam van Arabische oorsprong. De naam Malik wordt zowel als voor- als achternaam gebruikt, voornamelijk in verschillende moslimlanden en -gemeenschappen. In het Arabisch betekent Malik (Malek) مَالِك eigenaar en Malyk (Malyeek) مَلِك betekent koning. Het homoniem, hoewel anders klinkend, betekent Moloch ook koning of heer in het Aramees, evenals het moderne Hebreeuwse מֶלֶךְ‏ (mélekh). Verwant dus aan het Hebreeuwse 'mélèk', waaruit ook de verGriekste en verlatijnste varianten zijn ontstaan: Malchos en Malchus of Malcus. Het betekent ook het behoren tot Amanda. Deze en vele andere vormen in de meeste Semitische talen komen voort uit een gemeenschappelijke Proto-Semitische wortel. Allah noemt Zichzelf Al Malik, de Koning, de Heerser, op 5 plaatsen in de Koran. Hij bezit en beheerst de gehele schepping. Al Malik kent macht toe aan wil Hij wil in deze wereld, Hij heeft de Opperste Macht en niemand regeert boven Hem! Al Malik is degene die moelk bezit: een koningschap, heerschappij, macht en autoriteit. Allah is Malikoel Haqq. Hij is degene die over alle zaken beschikt. Hij beveelt, hij voert uit en doet wat Hij wil. En Allah geeft moelk aan wie Hij wil, aangezien alle moelk hem toebehoort. “En Verheven is Allah, de Ware Koning.” (Koran, 20:114) Malik, Maalik en Maleek komen allemaal van dezelfde wortel maa-laa-kaa, wat verwijst naar 3 algemene betekenissen. De eerste betekenis omvat die van bezit en eigendom. De tweede nuance is die van macht en de derde algemene betekenis is om te controleren en autoriteit te hebben. Deze wortel komt 206 keer voor in verschillende vormen. Bijvoorbeeld malakat (bezitten), moelkoe (heerschappij) en al malaa’ikatoe (de engelen). Los van het gebruik in Arabische en Semitische talen, is Malik ook een veel voorkomende voornaam voor mannen in Groenland (de negende meest voorkomende in 2021). In Groeland betekent de naam Malik "oceaangolf". Bekende dragers van de naam zijn onder meer de schrijver Malik Ram en de basketballer Malik Rose. De naam Malik komt ook voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan Zayn Malik, zanger van One Direction.

Beroemdheden met de naam Malik

Malik Ram
Schrijver

Malik Ram was het pseudoniem van Malik Ram Baveja, een bekende Urdu, Perzische en Arabische geleerde uit India. Hij ontving in 1983 de Sahitya Akademi Award voor zijn monumentale werk Tazkirah-e-Muasireen.

Malik Rose
Basketbalspeler

Malik Jabari Rose is een Amerikaanse voormalig professioneel basketbalspeler. Rose speelde 13 seizoenen in de National Basketball Association en won kampioenschappen met de San Antonio Spurs in 1999 en 2003.

Memphis Bleek
Rapper

Malik Cox, beter bekend onder zijn artiestennaam Memphis Bleek of "Bleek", is een Amerikaanse rapper. Hij was een van de eerste artiesten die tekende bij Roc-A-Fella Records, als gevolg van zijn langdurige vriendschap met Jay-Z.

Malik ibn Anas
Geestelijke

Malik ibn Anas (Arabisch: مَالِك بن أَنَس, ‎711-795 CE / 93-179 AH), wiens volledige naam is Mālik bin Anas bin Mālik bin Abī ʿĀmir bin ʿAmr bin Al-Ḥārith bin Ghaymān bin Khuthayn bin ʿAmr bin Al-Ḥārith al-Aṣbaḥī al-Ḥumyarī al-Madanī (Arabic: مَالِك بِن أَنَس بِن مَالِك بن أَبِي عَامِر بِن عَمْرو بِن ٱلْحَارِث بِن غَيْمَان بِن خُثَين بِن عَمْرو بِن ٱلْحَارِث ٱلْأَصْبَحِي ٱلْحُمَيْرِي ٱلْمَدَنِي), genoemd als al-Imām Mālik (Arabic: ٱلْإِمَام مَالِك) door soennitische moslims, was een Arabische moslimjurist, theoloog en hadith-traditionist. Geboren in de stad Medina, groeide Malik uit tot de belangrijkste geleerde van profetische tradities in zijn tijd.

Muziek met de naam Malik

Aash al Maleek
Artiest: Volkslied van Saoedi-Arabië

"Al Salam Al Malaki" (Arabisch: نشيد وطني سعودي) is het volkslied van Saoedi-Arabië. De tekst is geschreven door Ibrahim Khafaji (geboren 1935) en de muziek is gemaakt door Abdoel Rahman Al-Khateeb (geboren 1923). Het werd verkozen tot volkslied in 1950.

Namen die lijken op Malik

Hoe spel ik de naam Malik?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • I Italia
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • L Lima
 • I India
 • K Kilo

Zo spel je Malik met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Malik in braille

m
a
l
i
k

Zo sein je Malik in morsecode

— —
· —
· — · ·
· ·
— · —

Zo sein je Malik met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Malik bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 5 letters