Yfke Geboortekaartje naam Yfke m2

Betekenis Yfke

De buigzame, Boog van Taxushout, Geeft Leven
Meer informatie

Geslacht

Yfke wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yfke is Fries

Naamsopbouw

Yfke is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (y, f, k).

Populariteit van de naam Yfke

Yfke is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yfke tussen 2008 en 2023. De naam Yfke is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Yfke is 44x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yfke

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yfke is een echte, mooie, Friese meisjesnaam. De herkomst van de naam Yfke is meervoudig. Yfke is mogelijk is een eenstammige Germaanse naam, een stam die we terugvinden in Nederlands ijf. De naam is dus afleidbaar van Yf met het achtervoegsel -ke of als spellingsvariant van Iefke. De betekenis `ijf' (taxus) is `boog van taxushout'. Het veerkrachtige hout van de ijf was zeer geschikt voor bogen. De naam Ivo is ook afgeleid van de stam ijf. Andere afgeleide namen zijn onder andere Iefje, IJfke, Ive, Ivo, Ivonne, Yf, Yves, Yvette en dus Yvonne. De naam Yfke kan ook zijn afgeleid van de naam Evi. Dan is de betekenis 'Geeft leven'. Bekende drager van de naam is Yfke Sturm (fotomodel).

Beroemdheden met de naam Yfke

Yfke Hobma
Hockeyspeelster

Yfke Hobma is een bekende Hockeyspeelster van Voordaan. Yfke is de grote zus van Jelmer Hobma, de legendarische speler van B3 onder 16, gecoached door de gerenomeerde en ervaren hockey legende Klaas Korte. Samen met Maloe en Ties ging ze op wereldreis en belandde a la The Hangover met tatoots in Bangkok. Binnenkort hoopt Yfke weer gelaserd en zonder tatoo in Groenekan op de velden te staan.

Yfke van Berckelaer
Regisseur

Yfke van Berckelaer is een Nederlandse regisseur. Ze regisseerde prijswinnende films als Lilli, de (anti)rom-com All the Single Ladies!, de zombiemusical Zombie Love en de documentaires PEPE en Xangadix Lives!. Haar films zijn vertoond op meer dan 100 internationale filmfestivals, waaronder BIFAN, Fantasia, Cinequest, Comic-Con en Beyond Fest en hebben meer dan veertig prijzen gewonnen. Yfke schreef en regisseerde ook voor de Nederlandse web- en Comedy Central-serie DE MEISJES VAN THIJS en is co-host van de website www.burgerists.com die spannende hamburgers in de omgeving van LA presenteert.

Cora-Yfke Sikkema
Politica

Cora-Yfke Sikkema (Delfzijl, 22 augustus 1970) is een Nederlandse socioloog, GroenLinks-politicus en bestuurder. Sinds 29 januari 2019 is zij burgemeester van Oldambt.

Yfke Sturm
Model

Yfke Sturm (Almere, 19 november 1981) is een Nederlands fotomodel. In 2016 is ze begonnen met werken, als presentatrice, voor Fox Nederland.Sturm is ambassadrice van het Nederlandse Rode Kruis en begon "Yfke for kids" in samenwerking met het Rode Kruis.

Hoe spel ik de naam Yfke?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • F Florida
 • K Kilogramme
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • F Fatima
 • K Kevin
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • F Foxtrot
 • K Kilo
 • E Echo

Zo spel je Yfke met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter f
gebarentaal letter k
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Yfke in braille

y
f
k
e

Zo sein je Yfke in morsecode

— · — —
· · — ·
— · —
·

Zo sein je Yfke met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter f
nautische vlag letter k
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yfke bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Y

Top 10 meisjesnamen met 4 letters