Emre Geboortekaartje naam Emre j2

Betekenis Emre

Vriend, broer, geliefde, verliefd
Meer informatie

Geslacht

Emre wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Emre is Turks

Naamsopbouw

Emre is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 2 medeklinkers (m, r).

Populariteit van de naam Emre

Emre is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Emre tussen 1996 en 2023. De naam Emre is minder populair geworden.

 • Emre is 14x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Emre maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emre

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Emre is een Turkse jongensnaam. Emre is een Turkse jongensnaam en betekent "vriend". "Emre" is een vorm van de andere Turkse naam "Emrah". De naam Emrah is samengesteld uit twee Perzische woorden die "hem" en "rah" zijn. "Hem" betekent hetzelfde en "rah" betekent weg, dus het wordt "iemand op dezelfde weg met een andere" en gewoon de "kameraad". Zowel Emrah als Emre betekent "vriend" of "yoldaş" in het Turks. Deze Turkse naam die dus 'vriend' of 'vriendschap' betekent, zou heel bruikbaar moeten zijn buiten Turkije, aangezien het wordt uitgesproken zoals het wordt gespeld. Beroemde mannen met de naam Emre zijn onder meer Emre Can, een schaakgrootmeester, en Emre Sahin, de regisseur. Overigens, als je wilt dat je zoontje een goede voetballer wordt, is Emre ook een goede naam. Er zijn veel bekende voetballers met de naam, waaronder Emre Can, Emre Belözoglu, Emre Güngör en Emre Aşık.

Beroemdheden met de naam Emre

Emre Aydin
Zanger

Emre Aydın is een Turks rots singer-songwriter. De zanger won de MTV Europe Music Awards 2008 in de categorie "Europe's Favorite Act". Hij is ook de voormalige zanger van de Turkse rock band 6. Cadde.

Emre Can
Voetballer

Emre Can (Frankfurt am Main, 12 januari 1994) is een Duits voetballer die doorgaans als defensieve middenvelder speelt. Hij verruilde Juventus in juli 2020 voor Borussia Dortmund, dat hem in januari 2020 al een half seizoen huurde met een optie tot koop. Can debuteerde in 2015 in het Duits voetbalelftal.

Emre Belözoglu
Voetballer

Emre Belözoglu (Istanbul, 7 september 1980) is een voormalig Turks voetballer en huidig voetbaltrainer. De middenvelder begon zijn carrière bij het Turkse Galatasaray. Hij werd viermaal kampioen van Turkije en hij won in 2000 de UEFA Cup en de UEFA Super Cup. In 2001 maakte Belözoğlu de transfer naar het Italiaanse Internazionale. In juli 2005 stapte Emre over naar het Newcastle United van Graeme Souness, waarmee hij in 2006 de UEFA Intertoto Cup won. In 2012 maakte Atlético Madrid bekend de Turkse middenvelder te hebben gecontracteerd, waar hij landgenoot Arda Turan terugvond. Met Atlético Madrid won Belözoğlu opnieuw de UEFA Super Cup. Hij werd in 2004 door Pelé verkozen tot een van de 125 beste nog levende voetbalspelers.

Namen die lijken op Emre

Emran   -   Imre   -   Omri

Hoe spel ik de naam Emre?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • R Roma
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • R Ruben
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • R Romeo
 • E Echo

Zo spel je Emre met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Emre in braille

e
m
r
e

Zo sein je Emre in morsecode

·
— —
· — ·
·

Zo sein je Emre met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emre bekijken?

Top 10 jongensnamen met een E

Top 10 jongensnamen met 4 letters