Zoë Geboortekaartje naam Zoë m2

Betekenis Zoë

Leven
Meer informatie

Geslacht

Zoë wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Zoë is Grieks

Naamsopbouw

Zoë is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter Z en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 1 medeklinker (z).

Populariteit van de naam Zoë

Zoë is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Zoë tussen 2013 en 2023. De naam Zoë is minder populair geworden.

 • Zoë is 441x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Zoë maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 27x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Zoë

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Zoé is een prachtige, korte meisjesnaam. De naam Zoé (en ook Zoë en Zoey) komt uit het Grieks en betekent 'Leven". De geschiedenis van Zoé begint in de derde eeuw toen de Alexandrijnse joden Eva, wat 'leven' betekent, vertaalden naar het Griekse equivalent Zoe. Zoé was al in gebruik in de Romeinse klassieke periode en was populair bij de vroege christenen, die hem de hoop op het eeuwige leven schonken, maar hij migreerde pas in het midden van de negentiende eeuw naar de Westerse wereld. Hetzelfde geldt voor de alternatieve spellingen Zoey, Zoie en Zooey. In Nederland en België is Zoé wel meer speciaal dan Zoë. Er zijn ongeveer 9000 mensen die Zoë heten. Een heel paar hiervan zijn jongen. Ongeveer 200 meisjes/vrouwen hebben de naam Zoé gekregen. Alle andere vormen (ook bijvoorbeeld Zoëy , Zoéy , Zöey en Zoêy) van de naam komen minder voor. In Frankrijk is het juist andersom. Daar is Zoé duidelijk meer populair. Zoé, en alle spellingsvarianten, is momenteel hot over de hele wereld, populair in landen van Schotland tot Spanje, Frankrijk tot Nieuw-Zeeland. Er zijn dan ook diverse bekende dragers van de naam (en varianten), in de echte wereld, en ook als personage. Zoé Victoire Talon bijvoorbeeld, was een intieme vriend en vertrouwelinge van Louis XVIII van Frankrijk, en was zijn maîtresse-en-titre. Zoe Washbourne was een sterke krijger in de sci-fi-show Firefly, Zoë Hart de vrouwelijke hoofdrol in Hart of Dixie, Zoe Barnes een journaliste in House of Cards, en kinderen herkennen Zoë misschien van Sesamstraat. In Nederland kennen we Zoë Vialet (fotomodel) en in België Zoë Genot (politica). De naam is ook bekend als achternaam, denk bijvoorbeeld aan Eddy Zoëy, pseudoniem van Frederik (Eddy) Morsink (Nederlands televisie- en radiomaker en muzikant. Hij werkte onder andere voor BNN en RTL).

Beroemdheden met de naam Zoë

Zoë Heller
Journalist

Zoë Kate Hinde Heller is een Engelse journaliste en romanschrijver die al lang in New York City woont. Ze heeft drie romans gepubliceerd, Everything You Know, Notes on a Scandal en The Believers. Notes on a Scandal werd genomineerd voor de Booker Prize en werd in 2006 verfilmd voor een speelfilm.

Zoë Saldana
Actrice

Zoë Saldana (Passaic (New Jersey), 19 juni 1978) is een Amerikaans actrice. Haar naam wordt op de titelrol op verschillende manieren geschreven: als Zoë Saldana, Zoe Saldana, Zoë Saldaña en Zoe Saldaña. Haar volledige naam is Zoë Yadira Zaldaña Nazario.

Zoë Kravitz
Zangeres

Zoë Kravitz is een Amerikaanse actrice. Ze is de dochter van actrice Lisa Bonet en zanger Lenny Kravitz.

Boeken met de naam Zoë

Dagboek van Zoë Zwart- Heks van niks
Auteur: Honor Cargill

Het is net lunchpauze en ik zit verstopt in een bezemkast. Met een kikker. En een toverstok. Help, ik zit op een heksenschool! Zoë Zwart is net verhuisd naar Klein Spreukelstein, een stadje met een magisch geheim. Wanneer haar vader haar per ongeluk bij de verkeerde school inschrijft, moet Zoë nieuwe en nogal eh… interessante lessen zien te overleven. Dingen laten zweven met een toverstok bijvoorbeeld. Wat er nog meer op haar takenlijstje staat? Vrienden maken, zorgen voor de chagrijnige klaskikker en alles doen wat magisch en menselijk mogelijk is om op een bezem te blijven zitten. En dat allemaal zonder ook maar iets te verraden aan haar vader, want ze mag aan NIEMAND vertellen wat er op school gebeurt...

Zoë zie je niet
Auteur: Fiona Woodcock

Mooi kinderboek uit 2017. Zoë en haar vrienden spelen dolgraag verstoppertje. Alleen is Zoë altijd de winnaar. Ze kan het niet helpen, ze is gewoon te goed! Maar soms is het niet zo leuk als niemand je ziet. En dus moet Zoë een plannetje bedenken ... Een warm en prachtig geïllustreerd prentenboek over talenten. Voor kleine speurneuzen vanaf 4 jaar.

Muziek met de naam Zoë

Zoé
Artiest: Band Zoé

Zoé is een Grammy Award en Latin Grammy Award-winnende Mexicaanse rockband. De band werd aanvankelijk opgericht in Mexico-Stad in 1994, hoewel het ledental zich in 1997 begon te stabiliseren. De band heeft succes geboekt in Mexico en de meeste Spaanssprekende landen met albums als Rocanlover, Memo Rex Commander y el Corazón Atómico de la Vía Láctea en Reptilectric .

Films met de naam Zoë

Zoe (2018)

Zoe is een Netflix serie. De film wordt geregiseerd door Drake Doremus heeft in de hoofdrollen Ewan McGregor, Léa Seydoux, Christina Aguilera, Theo James, Rashida Jones, Miranda Otto en Matthew Gray Gubler. Het leven van een vrouw die werkt in een hypermodern relatie-onderzoekslab, staat op z'n kop wanneer ze valt voor een wetenschapper die synthetische partners ontwikkelt.

Namen die lijken op Zoë

  -   Noé   -   Noë   -   Zoey   -   Zola   -   Zora   -   Zoya

Hoe spel ik de naam Zoë?

Internationaal alfabet

 • Z Zürich
 • O Oslo
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • Z Zeynep
 • O Omar
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • Z Zulu
 • O Oscar
 • E Echo

Zo spel je Zoë met gebarentaal.

gebarentaal letter z
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Zoë in braille

z
o
e

Zo sein je Zoë in morsecode

— · — —
— — —
·

Zo sein je Zoë met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter z
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Zoe bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Z

Top 10 meisjesnamen met 3 letters