Camille Geboortekaartje naam Camille u2

Betekenis Camille

Dienaar die priesters helpt tijdens de mis, Jonge ceremoniële bediende.
Meer informatie

Geslacht

Camille wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Camille is Frans

Naamsopbouw

Camille is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 4 medeklinkers (c, m, l, l).

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Camille

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Camille is een mooie meisjes en jongensnaam. De naam Camille is de franse vrouwelijke en mannelijke vorm van Camilla. In Frankrijk en België geven ouders de naam 2 van de 3 keer aan een meisje. De naam wordt ook gebruikt in de Engelstalige wereld, waar het over het algemeen alleen vrouwelijk is. De betekenis van de naam Camille varieert. In 1 verklaring is de betekenis 'jonge ceremoniële bediende'. Camille komt dan van het Franse Camilla, dat zijn Latijnse erfgoed dankt aan Camillus, een oude Romeinse achternaam. Vroeger bedoelde Camillus een jongen die de priesters hielp tijdens de mis. De naamvorm Camille werd geassocieerd met de heldin van Dumas' The Lady of the Camellias (1848), die als basis diende voor Verdi's opera La Traviata en verschillende films. In de roman van Dumas is Camille niet de voornaam van de heldin; deze naam werd haar toegepast in afgeleide werken in de Engelstalige wereld, vermoedelijk vanwege de gelijkenis in klank met de bloemennaam Camellia (die door Linnaeus (1753) werd bedacht naar de naam van de Tsjechische jezuïet-missionaris Georg Joseph Kamel). De naam Camille werd al in een stomme film van 1915 aan de heldin gegeven, maar het werd algemeen bekend (en leidde tot de toegenomen populariteit van de voornaam in de Verenigde Staten) met Greta Garbo's Camille van 1936. Onder de naamgenoten zijn Camille Claudel, een Franse beeldhouwer en Camille Paglia, een feministische schrijver en criticus. Prinses Stephanie van Monaco is de moeder van een Camille, en het is de middelste naam van zowel Nicole Richie als Willow Smith. Camille is zoals gezegd een unisex-naam in Frankrijk, waar vooraanstaande mannelijke dragers de componist Saint-Saens en de schilder Pissarro zijn. Camille is ook een populaire naam voor schrijvers en regisseurs, want de naam komt in veel boeken, series en films voor. Camille Raquin is Thérèse's eerste echtgenoot in Zola's Thérèse Raquin. Camille Montes is de lead Bond-girl in de James Bond-film Quantum of Solace uit 2008 en Camille is een hoofdpersoon in de Franse tv-serie Les Revenants.

Beroemdheden met de naam Camille

Camilla Parker Bowles
Hertogin

Camilla Parker Bowles (geboren als: Camilla Rosemary Shand) (Londen, 17 juli 1947) is sinds 2005 de echtgenote van de Britse koning Charles III en daardoor sinds 8 september 2022 koningin-gemalin van het Verenigd Koninkrijk. Haar voormalige achternaam Parker Bowles kreeg zij door haar huwelijk met legerofficier Andrew Parker Bowles in 1973.

Camille Claudel
Kunstenaar

Camille Claudel (Fère-en-Tardenois, 8 december 1864 – Montdevergues, 19 oktober 1943) was een Frans beeldhouwster. Zij speelde een grote rol in het leven van de beeldhouwer Auguste Rodin. Camille Claudel werd op het platteland in het noorden van Frankrijk geboren, in het departement Aisne. Ze was de oudste zuster van de dichter, dramaturg en diplomaat Paul Claudel.

Camille Laus
Atlete

Camille Laus (Doornik, 23 mei 1993) is een Belgische atlete, die gespecialiseerd is in de sprint en het verspringen. Zij veroverde tot op heden vijf Belgische titels.

Camille Huysmans
Politicus

Jean Joseph Camille Huysmans (ook Kamiel Huysmans of Camiel Huysmans genoemd (Bilzen, 26 mei 1871 - Antwerpen, 25 februari 1968), geboren als Camiel Hansen, was een Belgisch journalist en socialistisch politicus voor de BWP / BSP.

Camille Desmoulins
Advocaat

Camille Desmoulins (Guise, 2 maart 1760 - Parijs, 5 april 1794) was een advocaat, journalist, republikein en Frans revolutionair. Hij had een zachtaardige inborst maar toonde zich een enthousiast volksmenner en een onhandig politicus. Naar eigen zeggen gaf hij de aanzet tot de revolutie toen hij op zondag 12 juli 1789 's middags tegen drieën het café Foy uitstormde, nadat het ontslag van Jacques Necker bekend werd. Staande op een tafel in de tuin van het Palais Royal, de verzamelplaats van de gegoede Parijse burgerij, riep hij dat het volk de wapens ter hand zou moeten nemen en haalde hij om het voorbeeld te geven een pistool tevoorschijn

Camille Dhont
Zangeres

Camille Dhont (Wevelgem, 12 juni 2001) is een Belgische zangeres en actrice uit Wevelgem. Camille Dhont maakte deel uit van het ensemble van de musical De ridders van de ronde keukentafel van Deep Bridge. Sinds 2020 is ze frontzangeres naast Dean Delannoit in de coverband Pluto Was A Planet. Camille Dhont won de Kids' Choice Award 2020 van Nickelodeon voor favoriet aanstormend talent. Camille Dhont werkte samen met de Belgische dj Regi Penxten en zong de albumtitel Vergeet de tijd in. Daarnaast tekende ze in 2020 haar eerste platencontract bij CNR Records. Op 2 oktober 2020 kwam haar single met Regi Penxten binnen op nummer 7 in de Ultratop. Op 26 maart 2021 bracht Dhont haar eerste eigen single uit, genaamd Vuurwerk. Deze kwam een week later in de Ultratop 50 op de twaalfde plek. In 2022 was ze STIP IT-ambassadrice samen met drie andere gezichten in de Week Tegen Pesten. Ze bracht met het zelfgeschreven Diamant – van haar tweede album – haar tweede solo-single uit als campagnelied tegen pesten. Ze nam ook deel aan het tweede seizoen van het televisieprogramma The Masked Singer vermomd als het personage Miss Poes. Ze behaalde de finale en werd verkozen tot winnares. In september 2021 nam ze deel aan het VTM-programma Liefde Voor Muziek dat in het voorjaar van 2022 werd uitgezonden. In de zomer van 2022 trad ze op bij Zomerhit, Vlaanderen Feest en Tien om te Zien.

Boeken met de naam Camille

Camille, De dame met de camelia's
Auteur: Alexandre Dumas

Een jonge man is gefascineerd door een populaire Parijse courtisane en probeert een leven met haar op te bouwen, ondanks de groeiende afkeuring van zijn familie en de samenleving. Een verhaal tegen alle verwachtingen in dat de ene minnaar dwingt een drastische beslissing te nemen voor de verbetering van de ander. Een semi-autobiografisch verhaal geïnspireerd op de romance van auteur Alexandre Dumas met Marie Duplessis. Camille centreert Marguerite Gautier, een begeerde courtisane die verliefd wordt op de jonge heer Armand Duval. Ondanks haar beroep wil Armand de stad graag verlaten en een leven beginnen met Marguerite. Helaas wordt hun romance geplaagd door openbare spot en Marguerite's verslechterende gezondheid. In een poging om Armands naam en status te beschermen, brengt Marguerite een gedurfd offer dat hem doet verlangen naar afsluiting en vrede. Camille is misschien wel het meest gevierde werk van Alexandre Dumas. Kort na de publicatie werd het aangepast tot een toneelstuk, gevolgd door een opera genaamd La Traviata. Dit succes leidde ook tot meer dan 20 verfilmingen vanaf 1915. Het hartverscheurende verhaal heeft de tand des tijds doorstaan ​​en blijft zichzelf opnieuw uitvinden voor nieuwe generaties.

Films met de naam Camille

Camille (2007)

Camille is een Amerikaanse dramafilm uit 2007. Het scenario is gebaseerd op de roman La Dame aux Camélias (1848) van de Franse auteur Alexandre Dumas. Een verliefd stel vertrekt naar de Niagara Falls. Hoewel ze beide weten dat de verschillen tussen hen enorm zijn, kan niets hun tegen houden. De liefde overwint alles denkt Camille (Sienna Miller), die niet door heeft dat haar nieuwe man (James Franco) haar slechts wil gebruiken.

Kunst met de naam Camille

Schilderij: La femme en robe verte (Monet)

Camille of De vrouw in de groene jurk (Frans: La femme en robe verte) is een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet. Hij schilderde dit levensgrote portret van zijn toekomstige vrouw in korte tijd in het begin van 1866, waarna het op de Parijse salon van dat jaar voor het eerst aan het publiek werd getoond. Het zou de laatste keer zijn dat een schilderij van Monet hier vertegenwoordigd was. Tegenwoordig is het werk in de Kunsthalle Bremen te zien.

Namen die lijken op Camille

Camila   -   Camilla

Artikelen over de naam Camille

Hoe spel ik de naam Camille?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • A Ali
 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • A Alfa
 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Camille met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Camille in braille

c
a
m
i
l
l
e

Zo sein je Camille in morsecode

— · — ·
· —
— —
· ·
· — · ·
· — · ·
·

Zo sein je Camille met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Camille bekijken?