Karam Geboortekaartje naam Karam j2

Betekenis Karam

Vrijgevig, Nobel
Meer informatie

Geslacht

Karam wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Karam is Arabisch

Naamsopbouw

Karam is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (k, r, m).

Populariteit van de naam Karam

Karam is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Karam tussen 2018 en 2023. De naam Karam is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Karam is 31x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Karam maak je ook deze babynaam:
Karam wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Karam

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Karam (ook gespeld als Kareem, Karim of Kerim) (Arabisch: کریم) is een veel voorkomende voor- en achternaam van Arabische oorsprong die "genereus", "nobel", "eervol" betekent. Het is ook een van de namen van God in de islam in de koran. Kareem is een directe korannaam voor jongens die dus "genereus", "eervol", "goedhartig", "nobel", "uitstekend" betekent. Het woord Kareem wordt ongeveer 27 keer gebruikt in de koran. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Indiase acteur Karam Batth en Saudische voetballer Barnawi. De naam komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de bekende zangeres Najwa Karam.

Beroemdheden met de naam Karam

Karam Dharmendra
Cricketspeler

Karam Dharmendra Meitei (geboren 20 december 1992) is een Indiase cricketspeler. Hij maakte zijn eersteklas debuut op 3 januari 2020 voor Manipur in de Ranji Trophy 2019-2020

Karam Barnawi
Voetballer

Karam Barnawi is een Saoedi-Arabische voetballer die momenteel als rechtsback speelt voor Al-Ain.

Karam Batth
Acteur

Karam Batth is een Indisch-Canadese Punjabi acteur en producer. Batth maakt zijn acteerdebuut met een zelfgeproduceerde biopic van de Indiase bokser Kaur Singh, die de hoofdrol speelt als Kaur Singh, in de film Padma Shri Kaur Singh.

Najwa Karam
Zangeres

Najwa Karam (Arabisch: نجوى كرم; Zahleh, 26 februari 1966) is een Libanese zangeres. Ze is een van de beroemdste artiesten uit het Midden-Oosten.

Films met de naam Karam

Karam Dosa

Karam Dosa is een Telugu-drama-komedie-sociale film uit 2016, geschreven en geregisseerd door Trivikram.G en geproduceerd door Veenaa Vedika Productions Private Limited. Shivakumar Ramachandravarapu speelt in een hoofdrol, evenals Surya Sreenivas, Vankayala Satya Narayana en acteur-regisseur. De basisplot van de film is heel eenvoudig en heerlijk Indiaas; De ondertitel luidt: 'Stop met praten en begin met het nemen van kleine stapjes naar je grote doelen. Het helpt jezelf en de samenleving.' Vemana, 27, is zeer getalenteerd en wil iets heel groots doen in het leven. Zijn hart zit op de goede plaats, maar hij lijkt richtingloos. Hij heeft ook een blinde volgeling, Bali, een verwarde ziel. Zoals elke gekke kerel hebben Vemana en Bali ook een verstandige, werkende vriend en dat is Ravi. Ravi's leven bestaat uit twee delen. Eén, deze jongens repareren en twee, trouwen. Ondanks de hoge eisen van de huwelijksmarkt, werken op de een of andere manier geen van zijn paden. Op een dag heeft Vemana genoeg van Ravi's voortdurende follow-ups van zijn carrière en beschouwt het als een uitdaging en belooft iets te bereiken in de komende zes maanden.

Geografie met de naam Karam

Dorp: Karam Bast

Karam Bast (Perzisch: كرم بست; ook bekend als Karambās) is een dorp in Poshtdarband Rural District, Central District, Kermanshah County, Kermanshah Province, Iran. Karam Bast telt ongeveer 700 inwoners.

Organisaties met de naam Karam

Festival: Karam festival

Karam is een oogstfeest dat wordt gevierd in de Indiase deelstaten Jharkhand, West-Bengalen, Bihar, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Assam, Odisha en Bangladesh. Het is gewijd aan de aanbidding van Karam-Devta (Karam-Lord/God), de god van kracht, jeugd en jeugdigheid. Het vierde voor een goede oogst en gezondheid.

Namen die lijken op Karam

Karan   -   Karim   -   Kerem

Hoe spel ik de naam Karam?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa
 • M Mike

Zo spel je Karam met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Karam in braille

k
a
r
a
m

Zo sein je Karam in morsecode

— · —
· —
· — ·
· —
— —

Zo sein je Karam met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Karam bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 5 letters