Polly Geboortekaartje naam Polly u2

Betekenis Polly

Ster van de zee, Gewenst kind (van Maria)
Meer informatie

Geslacht

Polly wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Polly is Engels

Naamsopbouw

Polly is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 4 medeklinkers (p, l, l, y).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Polly

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Polly is een mooie meisjesnaam. De naam Polly is een Engelse meisjesnaam. Heeel soms wordt de naam ook gegeven aan een zoontje, onder meer in Duitsland en Australië. De naam Polly is ontstaan ​​als een variant van Molly. En de nam Molly is weer een verkleinwoord van de naam Mary, dus Maria. Over de betekenis van de naam Maria bestaan veel verklaringen, waaronder "druppel van de zee", "ster van de zee", "zee van bitterheid", "opstandigheid", "verhevene", "geliefde" en "gewenst kind". Bij babynamen.nl houden we het voor nu op 'Ster van de zee'. Polly kan overigens ook een korte vorm zijn van namen zoals Polina, Polona, ​​Paula of Paulina. Een variant van de naam is de naam Poly. De naam Polly wordt het meest gegeven door ouders in de VS, maar de naam is ook populair bij ouders in Scandinavië, Duitsland en België. Polly is uitgegroeid tot een tijdloze naam op zich. Polly is een mooi alternatief voor de niet meer frisse Molly, de eerste 'P' geeft Polly een peppier geluid, waarbij de gezellige deugden van een ouderwetse naam worden gecombineerd met het stuiteren van een barmeisje. Bekende dragers van de naam vind je vooral onder de vrouwelijke helft. PJ Harvey is een bekende Britse muzikante en Polly Bergen een beroemde Amerikaanse actrice. Polly Wolfe is een beroemde Amerikaanse honkballer met de naam. Leuke trivia's over de naam Polly: Polly is een populaire naam bij schrijvers. Alfred Polly is het titelkarakter van 'The History of Mr Polly', een roman van H.G. Wells. De naam is geassocieerd met de tante van Tom Sawyer en Tante Polly in de roman Pollyanna. Polly the Party Fun Fairy, kennen we van de boekenreeks Rainbow Magic. En Polly Churchill is het hoofdpersoon in Connie Willis' tweedelige roman Blackout / All Clear (2010) Polly is ook een muzikale naam onder meer bekend van de liedjes van Polly Peachum, Nirvana en Kinks. En Polly is zeker een favorietje bij regisseurs en Hollywood. Zo kennen we de film 'Along Came Polly', evenals personages in Noel Streatfeild's Ballet Shoes, CS Lewis's The Chronicles of Narnia en nu in de Netflix-show Orange is the New Black. Maar het lijstje is oneindig veel langer. Polly Cooper is een hoofdpersonage in de Amerikaanse tv-serie Riverdale, Polly Cronin in de uit 1991 zijnde zwarte komische film Drop Dead Fred en Polly Dawson 1 van de karakters in de Amerikaanse tv-sitcom Soap. En oh ja, Polly van de Blomsteeg is in Nederland en Vlaanderen ook de naam van een bekende fokstier.

Beroemdheden met de naam Polly

Polly Umrigar
Cricketspeler

Pahlan Ratanji "Polly" Umrigar (28 maart 1926 - 7 november 2006) was een Indiase cricketspeler. Hij speelde in het Indiase cricketteam (1948 - 1962) en speelde eersteklas cricket voor Bombay en Gujarat.

Polly Bergen
Actrice

Nellie Paulina 'Polly' Burgin (Knoxville, 14 juli 1930 – Southbury (Connecticut), 20 september 2014) was een Amerikaans actrice. Ze werd in 1964 genomineerd voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Lorna Melford in de dramafilm The Caretakers. Bergen kreeg in 1958 daadwerkelijk een Primetime Emmy Award toegekend voor haar spel in The Helen Morgan Story, een aflevering van de anthologieserie Playhouse 90.

Polly Draper
Actrice

Polly Draper (Gary, 15 juni 1956) is een Amerikaans actrice, scenarioschrijver, producent en regisseur. Ze is vooral bekend door haar werk voor The Naked Brothers Band.

Polly Walker
Actrice

Polly Walker (Warrington, Cheshire, Engeland, 19 mei 1966) is een Britse actrice met name bekend van haar rol als Atia of the Julii in de televisieserie Rome. In 2012 was ze te zien in Caprica, een prequel op de herwerkte Battlestar Galactica serie. In 2020 was ze ook te zien in de bekende Netflix serie Bridgerton als Lady Portia Featherington.

PJ Harvey
Muzikante

PJ Harvey, eigenlijk Polly Jean Harvey is een Britse gitariste en singer-songwriter. Naast haar meer bekende muziekcarrière, houdt Harvey er ook een filmcarrière op na.

Muziek met de naam Polly

Polly
Artiest: Nirvana

Polly is een nummer van de Amerikaanse grungeband Nirvana. Het is het zesde nummer van Nirvana's tweede studioalbum, Nevermind. De tekst is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een aanranding in Tacoma, Washington.

Films met de naam Polly

Polly of the Circus

Polly of the Circus is een film uit 1932 onder regie van Alfred Santell. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 1907 van Margaret Mayo. Destijds werd de film in Nederland uitgebracht onder de titels Polly, het circusmeisje en Het meisje uit het circus. Een eerdere (gelijknamige) versie werd uitgebracht in 1917, onder regie van Edwin L. Hollywood en met Mae Marsh en Vernon Steele in de hoofdrollen. Trapeze-artieste Polly is beledigd als een affiche ter promotie van het circus een afbeelding van haar bevat waar haar onbedekte benen op te zien zijn. Ze denkt dat de minister van de stad, priester John Hartley er verantwoordelijk voor is en confronteert hem. Hij is echter niet aansprakelijk voor het incident. Nog diezelfde avond wordt ze lastiggevallen door een man die het affiche heeft gezien. Ze valt hierbij op de grond en raakt ernstig gewond. John verzorgt haar in zijn appartement totdat ze hersteld is....

Namen die lijken op Polly

Holly   -   Pelle   -   Pola   -   Poly

Hoe spel ik de naam Polly?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • O Oscar
 • L Lima
 • L Lima
 • Y Yankee

Zo spel je Polly met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Polly in braille

p
o
l
l
y

Zo sein je Polly in morsecode

· — — ·
— — —
· — · ·
· — · ·
— · — —

Zo sein je Polly met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Polly bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters