Michele Geboortekaartje naam Michele u2

Betekenis Michele

Wie is als God?
Meer informatie

Geslacht

Michele wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Michele is Frans

Naamsopbouw

Michele is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, e, e) en 4 medeklinkers (m, c, h, l).

Michele wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Michele

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Michele (ook Michèle en Michelle) is een meisjesnaam en soms een jongensnaam. In veel landen is Michele in meer dan 95% van de gevallen een meisjesnaam In Nederland en België is Michele in 97% van de gevallen een meisjesnaam. In Italië, Polen en Argentinië is het bijna altijd een jongensnaam. De naam Michele is oorspronkelijk een Franse naam. De naam is afgeleid van Michaël, die uiteindelijk van Hebreeuwse oorsprong is, afgeleid van het Hebreeuws: מִיכָאֵל / מיכאל‎. Het betekent 'Wie is als God'? Michele is ook een Italiaanse mannelijke voornaam, verwant aan de Engelse mannelijke naam Michael Varianten van de naam in andere talen zijn onder andere Michaela, Micaela, Michalina. Verkorte versies zijn onder andere Chelle, Elle, Ellie en Elly. In Nederland komen ook de volgende spellingvarianten allemaal voor: Michele , Michéle , Michelé , Michêle , Michelè , Michélè en Mìchèle. Ouders in Nederland en België hebben in het verleden vaker voor de naam Michelle dan Michele gekozen. Daarmee is Michele dus wel meer speciaal! Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Franse actrice Michèle Mercier, de Amerikaanse actrice Michele Morgan en de Italiaanse wielrenner Michele Bartoli. De naam Michele komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de actrice Lea Michele (o.a. Glee).

Beroemdheden met de naam Michele

Michèle Cuvelier
Presentatrice

Michèle Cuvelier (Ardooie, 12 mei 1992) is een Belgische radiopresentatrice voor Studio Brussel.[

Michele Bartoli
Wielrenner

Michele Bartoli (Pisa, 27 mei 1970) is een Italiaans voormalig wielrenner, beroeps van 1992 tot 2004. Hij behoorde tot de wereldtop in de grote wielerklassiekers en schuwde ook de Grote Rondes niet. Hij behaalde 51 zeges.

Michele Morgan
Actrice

Michele Morgan (1970) is een Amerikaanse actrice. Morgan begon in 1991 met acteren in de film Strictly Business, hierna heeft zij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries.

Michèle Sioen
Ondernemer

Michèle barones Sioen (Roeselare, 24 mei 1965[1]) is een Belgisch ondernemer. Ze is sinds 2005 CEO van Sioen Industries.

Lea Michele
Actrice

Lea Michele Sarfati (New York, 29 augustus 1986), professioneel bekend als Lea Michele, is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in de televisieserie Glee.

Michèle Mercier
Actrice

Jocelyne Yvonne Renée (Michèle) Mercier (Nice, 1 januari 1939) is een Franse actrice. In de loop van haar carrière werkte ze met veel beroemde regisseurs, bijvoorbeeld François Truffaut, Denys de La Patellière, Jacques Deray, Dino Risi, Mario Monicelli, Mario Bava, Jean-Pierre Melville en Ken Annakin. Haar tegenspelers waren onder meer Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman, Jean-Paul Belmondo, Jean Gabin, Charles Aznavour, Robert Hossein, Charles Bronson, Tony Curtis en Charlton Heston. Alhoewel ze in meer dan vijftig films meespeelde is ze vrijwel alleen bekend gebleven door haar rol in de Angelique-films, een reeks van vijf historische avonturenfilms waarin ze een populair acteurskoppel vormde met Robert Hossein.

Hailey Clauson
Model

Hailey Michele Clauson is een Amerikaans model. In 2016 was ze een van de drie afzonderlijke coversterren van de Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Boeken met de naam Michele

Het verhaal van San Michele
Auteur: A. Munthe

Weinig boeken hebben de verbeelding van de lezer zozeer gegrepen als het levensverhaal van de Zweedse arts Axel Munthe. Met 32 miljoen exemplaren wordt het voor de bestverkochte roman van de 20ste eeuw gehouden en tot vandaag voert het jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Capri. Het verhaal van San Michele is een levenslustig boek, geschreven door een levenslustige Zweed, die zowel armendokter in Napels was als lijfarts van het Zweedse koningshuis. Munthe vertrouwt de lezer de hoogte- en dieptepunten van zijn leven toe: een reis die van het sprookjesland van beren en trollen uit zijn kindertijd naar Parijs voert, waar hij zich als modedokter nauwelijks staande kan houden tussen zoveel vrouwelijk schoon met ingebeelde kwalen. Korte tijd werkt hij in het inferno waar Louis Pasteur onder grote maatschappelijke kritiek zijn strijd tegen hondsdolheid voert. Tenslotte vertrekt hij naar Napels, om te helpen tijdens een cholera-epidemie. Uiteindelijk leiden alle wegen naar Capri: zon, adem en leven, een schuilplaats tegen de dood. Door de jaren heen bouwt hij er uit brokstukken van het tot ruïne vervallen paleis van keizer Tiberius zijn Villa San Michele, die nog steeds te bezichtigen is op Capri. Het verhaal van San Michele is een tocht langs pooiers en bedelaars, nonnen, hoeren en dwergen, maar vooral langs Munthes eigen angst en overmoed, zijn begeerte en verdriet, zijn mededogen en sprankelende vertelkunst. Munthe schreef Het verhaal van San Michele in 1927 op Capri, in de verwachting dat een oogziekte hem binnenkort blind zou maken. Het werd in 45 talen vertaald en was meteen een onwaarschijnlijk succes. Hemzelf verraste het nog het meest. Op de vraag wat de magie van dit boek is, wist hij niet eens het genre te benoemen. Memoires? Eigenlijk niet, want het ging immers meer over anderen dan over hemzelf, en tja, er kwamen ook trollen in voor. Brokken en scherven van een prachtige ruïne, daar hield hij het op.

Geografie met de naam Michele

Gemeente: San Michele Salentino

San Michele Salentino is een gemeente in de Italiaanse provincie Brindisi (regio Apulië). De gemeente telt ongeveer 6300 inwoners. De oppervlakte bedraagt 26,2 km², de bevolkingsdichtheid is daarmee ongeveer 240 inwoners per km².

Gemeente: San Michele all'Adige

San Michele all'Adige is een gemeente in de Italiaanse provincie Trente (regio Trentino-Zuid-Tirol. San Michele all'Adige telt ongeveeer 2500 inwoners.

Namen die lijken op Michele

Makalo   -   Michel   -   Michella   -   Michelle   -   Mychele

Naamdag van Michele

29 september

Hoe spel ik de naam Michele?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • C Casablanca
 • H Havanna
 • E Edison
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • C Celine
 • H Hidde
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • C Charlie
 • H Hotel
 • E Echo
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Michele met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Michele in braille

m
i
c
h
e
l
e

Zo sein je Michele in morsecode

— —
· ·
— · — ·
· · · ·
·
· — · ·
·

Zo sein je Michele met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Michele bekijken?

Top 5 unisex met een M