Luana Kaart van Naam Luana

Betekenis Luana

Geluk, Plezier, Genot, Voldaan, (Hawaï), Genadig licht, Liefelijk (combinatie Louise en Anna)
Meer informatie

Geslacht

Luana wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Luana is Hawaïaans

Naamsopbouw

Luana is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, a, a) en 2 medeklinkers (l, n).

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Luana

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Luana is een mooie en liefelijke naam. De naam Luana is verrassend veelzijdig. De naam Luana is vreselijk populair bij ouders in Brazilië. En de naam stond in de top 10 van meest populaire namen voor babymeisjes die in 2020 in Peru zijn geboren. Ook in andere landen wordt de naam veel gekozen door ouders. De naam stond in de top 50 van namen die werden gebruikt voor meisjes die de afgelopen jaren in Portugal zijn geboren en behoorde tot de top 200 van namen die werden gebruikt voor meisjes die tussen 1999 en 2006 in Italië zijn geboren. De naam staat in de top 500 van namen die de afgelopen jaren zijn gegeven aan meisjes die in Frankrijk zijn geboren. De naam Luana is ook zeer in trek bij ouders in Zwitserland en behoort tot de top 30 van namen voor meisjes in 2020. Tot slot doet de naam het ook erg goed bij ouders in België. De betekenis van de naam “Luana” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Het gebruik van de naam is mogelijk geïnspireerd door personages in theater producties en films. Het was de naam van de Polynesische heldin in de film Bird of Paradise uit 1932, die was gebaseerd op een toneelstuk uit 1912. Luana is ook een personage in de Italiaanse film Daughter of the Jungle uit 1982. Sommige bronnen zeggen dat de naam in het Hawaïaans "geluk" of plezier hebben betekent. Het kan ook een vrouwelijke versie zijn van de Albanese naam Luàn, wat "leeuw" betekent. Het kan ook worden gebruikt als een combinatie van de namen Louise of Lucy en Anna. Het kan zijn afgeleid van het Spaanse woord "luan", wat een tint tussen geel en bruin betekent, of als een vrouwelijke vorm van de naam Luanus. Bekende dragers van de naam vind je all over the world. In Amerika is Luana Patten een bekende actrice, in Brazilië Luana Piovani een beroemde presentatrice, en in Nederland hebben we ons eigen Luana van Oranje-Nassau van Amsberg.

Beroemdheden met de naam Luana

Luana Piovani
Presentatrice

Luana Elídia Afonso Piovani is een Braziliaanse tv-presentator, actrice en voormalig model.

Luana van Oranje-Nassau van Amsberg
Prinses

Luana van Oranje-Nassau van Amsberg (15) is de oudste dochter van prins Friso en prinses Mabel. Samen met haar moeder en zusje Zaria woont ze momenteel in Londen. Alexia Juliana Marcela Laurentien van Oranje-Nassau is de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Luàna Bajrami-Rahmani
Actrice

Luàna Bajrami-Rahmani (geboren 14 maart 2001) is een Frans-Kosovaarse actrice. Ze staat bekend om haar rollen in de films Portrait of a Lady on Fire (2019) en School's Out (2018). Ze maakte haar regiedebuut met The Hill Where Lionesses Roar (2020).

Luana Anders
Actrice

Luana Anders was een Amerikaanse film- en televisieactrice en scenarioschrijver. Anders verscheen in Robert Altman's That Cold Day in the Park, die in 1969 in première ging op het filmfestival van Cannes, en werd ook gecast in verschillende films van haar vriend Jack Nicholson, waaronder The Trip (1967), The Last Detail (1973), The Missouri Breaks (1976), Goin' South (1978) en The Two Jakes (1990). Haar andere filmcredits zijn onder meer When the Legends Die (1972), The Killing Kind (1973), Shampoo (1975), Personal Best (1982), Movers & Shakers (1985), You Can't Haast Love (1988), Doppelganger ( 1993), Wild Bill (1995) en American Strays (1996).

Geografie met de naam Luana

Stad: Luana (Iowa)

Luana is een stad in Clayton County, Iowa, Verenigde Staten. Er wonen ongeveer 300 mensen in Luana. Luana werd in 1867 gesticht door WS Scott en genoemd ter ere van zijn vrouw, Luana.

Namen die lijken op Luana

Lana   -   Leana   -   Lena   -   Leni   -   Lenne   -   Leny   -   Leona   -   Lian   -   Liana   -   Lien   -   Liene   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Linne   -   Loena   -   Luèn   -   Luna   -   Lune   -   Lyna   -   Lynn   -   Tuana

Hoe spel ik de naam Luana?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • U Uppsala
 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • U Ursula
 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • U Uniform
 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Luana met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter u
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Luana in braille

l
u
a
n
a

Zo sein je Luana in morsecode

· — · ·
· · —
· —
— ·
· —

Zo sein je Luana met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter u
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Luana bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters