Emile Geboortekaartje naam Emile j2

Betekenis Emile

Hartstochtelijk, Enthousiast, Rivaal
Meer informatie

Geslacht

Emile wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Emile is Frans

Naamsopbouw

Emile is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 2 medeklinkers (m, l).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Emile maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emile

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Emile (Emilius) komt van de Romeinse generieke naam Aemilius, die afkomstig is van het Latijnse woord "aemulus" dat "rivaal", "onverzettelijk", "ijverig, hartstochtelijk" betekent. Ook wordt de naam soms vertaald als "ijverig". In het Perzisch betekent de naam Emile weer heel wat anders, namelijk "vijand". De naam Emile komt overeen met gepaarde vrouwelijke namen - Emilia en Emily. In het Russisch komt de naam Emile overeen met de naam Emelyan (Emilian), en de vrouwelijke naam is Emilia. In Europa zijn andere vormen van de naam gebruikelijk - Emil (Engeland), Emilien (Frankrijk), Emiliano, Emilio (Spanje, Italië), Emilianu (Portugal), Emilian (Roemenië, Hongarije, Polen, Tsjechië), Emilian (Bulgarije). De naam Emil zelf werd veel gebruikt in Europa, waaronder Rusland.

Beroemdheden met de naam Emile

Typhoon
Muzikant

Imro Glenn Lubertus Emile (Glenn) de Randamie ('t Harde, 6 augustus 1984), beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst.

Emile Roemer
Politicus

Emile Gerardus Maria Roemer (Boxmeer, 24 augustus 1962) is een Nederlands bestuurder en SP-politicus. Sinds 1 december 2021 is hij commissaris van de Koning in Limburg. Eerder was hij waarnemend burgemeester van Heerlen en Alkmaar. Daarvoor was hij politiek leider van de SP en fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer.

Miel Cools
Zanger

Emile August Cools was een Vlaamse zanger, gitarist en kleinkunstenaar. Hij wordt de 'Nestor van de kleinkunst' in Vlaanderen genoemd. Zijn bekendste nummers zijn Boer Bavo op tekst van Bert Broes, Houden van, De Troubadours, De Soldaat, Vader, Lied van Jan, De Zeven Zwanen en Niet Bang Zijn.

Emile Schelvis
Presentator

Emile Schelvis (Rotterdam, 8 juni 1959) is een Nederlandse sportjournalist en televisie- en radioproducent. Van 1978 tot 1981 werkte hij bij het Rotterdams Nieuwsblad, van 1981 tot 1984 bij Het Vrije Volk in Rotterdam en van 1984 tot 1990 bij het voetbalmagazine Voetbal International.

Emile Hirsch
Acteur

Emile Davenport Hirsch (Topanga (Californië), 13 maart 1985) is een Amerikaans acteur. Het National Board of Review gaf hem in 2007 de prijs voor beste doorbraak door zijn rol in Into the Wild, waarin hij Chris McCandless (Christopher Johnson McCandless), oftewel Alexander Supertramp, speelde.

Boeken met de naam Emile

Emile, of Over de opvoeding
Auteur: Jean-Jacques Rousseau

Emile, of Over de opvoeding (Émile, ou De l’éducation) is de dubbele titel van het boek van de Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau. In dit werk zet Rousseau, een van de belangrijkste filosofen uit de Verlichting zijn visie op de menselijke natuur uiteen, en stelt hij de volgens hem ideale opvoedingsmethode voor. De Emile was naar Rousseaus eigen oordeel zijn beste en belangrijkste geschrift. Het boek heeft een sterke invloed gehad binnen de filosofie van de opvoeding en beïnvloedde pedagogen als Johann Bernhard Basedow, Johann Heinrich Pestalozzi en Friedrich Fröbel.

Namen die lijken op Emile

  -   Emil

Hoe spel ik de naam Emile?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Emile met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Emile in braille

e
m
i
l
e

Zo sein je Emile in morsecode

·
— —
· ·
· — · ·
·

Zo sein je Emile met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emile bekijken?

Top 10 jongensnamen met een E

Top 10 jongensnamen met 5 letters