Babette Geboortekaartje naam Babette m2

Betekenis Babette

Niet Grieks, Vreemdeling (van Barbara), Stralend, schitterend (van Bert), God is mijn eed (van Elisabeth)
Meer informatie

Geslacht

Babette wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Babette is Hebreeuws

Naamsopbouw

Babette is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, e, e) en 4 medeklinkers (b, b, t, t).

Populariteit van de naam Babette

Babette is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Babette tussen 1997 en 2023. De naam Babette is minder populair geworden.

 • Babette is 12x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Babette

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Babette is een stralende, niet Griekse maar Franse, mooie meisjesnaam. De naam Babette is een meisjesnaam die van verschillende namen afgeleid kan zijn, namelijk van Barbara, Berta of Elisabeth. Barbara betekent ‘niet-Grieks, met een onverstaanbare taal’. Berta is verwant met het Germaanse woord voor ‘stralend, schitterend’, zie ook Bert. Elisabeth is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij Wie ik zweer’. Bij Babynamen vinden we Babeta ook een mooie variant van de naam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer . In Nederland kennen we natuurlijk actrice en zangeres Babette van Veen. In België is Babette Degraeve een bekend beeldhouwster.

Beroemdheden met de naam Babette

Babette Degraeve
Kunstenaar

Babette Degraeve (Brugge, 30 juni 1965) is een Belgische beeldhouwer.

Babette Mangolte
Regisseur

Babette Mangolte (1941) is een Frans-Amerikaanse filmregisseur en cameravrouw.

Babette Calisch
Zangeres

Babette Calisch (Baarn, 24 augustus 1886 – na 1941), ook wel Betty Calisch, Betty Kalisch en Babette Callish, was een in Nederland geboren actrice, zangeres en violiste die optrad in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Babette Labeij
Zangeres

Babette Simone Labeij (Amsterdam, 23 februari 1973) is een Nederlands zangeres en zangcoach.

Babette Holtmann
Zangeres

Babette Holtmann (Waalre, 27 mei 1981) is een Nederlands zangeres en actrice. Ze studeerde aan het Conservatorium van Maastricht, vervolgens twee jaar aan het Western Wyoming Community College in Rock Springs (Wyoming) en studeerde in juli 2007 af aan het Conservatorium van Alkmaar. In 2006 maakte ze haar musicaldebuut in het ensemble van Rembrandt. In het najaar van 2007 was Holtmann te zien in het televisieprogramma Op zoek naar Evita van de AVRO, waar ze de zevende plaats behaalde. Eind 2007 maakte ze haar filmdebuut als Rifka in de musicalfilm De Multi Culti Story die in september 2008 is uitgekomen op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Babet
Zangeres

Babet, artiesten naam van Babette van Vugt [1] (Breda, 13 juni 1994), is een Nederlandse zangeres en songwriter. Ze deed mee aan The Voice Of Holland, zong voor een 40.000-koppig publiek op festival Tomorrowland, trad op tijdens de Formule 1 in Abu Dhabi, was special guest bij een optreden van Robbie Williams [2], en schreef nummers voor diverse buitenlandse artiesten. In 2016 bracht ze haar eerste nummer Like that you hate me uit, gevolgd door een tweetal nummers. In de zomer van 2020 bracht ze 2 tracks Chameleon en Third eye uit, gevolgd door 1 op een miljoen met Metejoor uit België. Dit was de eerste keer dat ze in haar eigen taal zong. Het lied behaalde een notering in de Top 40[3] in Nederland en bereikte de eerste plaats in de Ultratop 50 [4] en een gouden plaat in België.

Babette van Veen
Actrice

Babette van Veen (Utrecht, 30 april 1968) is een Nederlands actrice en zangeres. Ze kreeg bij het grote publiek vooral naamsbekendheid door haar rol als Linda Dekker in de soap Goede tijden, slechte tijden.

Films met de naam Babette

Babettes gaestebud

Babettes gæstebud is een Deense dramafilm uit 1987 onder regie van Gabriel Axel. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1958 van de Deense auteur Karen Blixen. Axel won met deze film in 1988 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De film vangt aan in het begin van de 19e eeuw in een plattelandsdorp aan de westkust van Jutland waar de knappe zussen Martine en Filippa samen met hun vader wonen. Hun vader is de stichter van een strenge piëtistische geloofsgemeenschap. De zussen hebben veel aanbidders, waaronder Lorens Löwenhielm, een jonge Zweedse cavalerie-officier en Achille Papin, een beroemde Franse bariton van de Opéra Garnier. Tot grote tevredenheid van hun vader komt het echter nooit tot een relatie of een huwelijk. Bijna een halve eeuw later komt Babette aan in het dorp. Ze is gevlucht uit Frankrijk voor de repressie van het revolutionaire bewind. Op voorspraak van Achille Papin komt ze Martine en Filippa onderdak vragen. Ze is bereid gratis te werken voor hen. De zussen nemen haar in hun huis op als kokkin. Wanneer enkele jaren later Babette de hoofdprijs van 10 000 frank van de Franse lotto wint - haar jaarlijks biljet is haar enige overblijvende band met haar vaderland, vraagt ze de zussen of ze het feestmaal mag bereiden die ze van plan zijn te houden om de honderdste verjaardag van hun overleden vader te herdenken. Het wordt een feestmaal dat bij de uitgenodigde vrome dorpelingen nog lang zal nazinderen.

Hoe spel ik de naam Babette?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • A Amsterdam
 • B Baltimore
 • E Edison
 • T Tripoli
 • T Tripoli
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • A Ali
 • B Bo
 • E Eva
 • T Tamara
 • T Tamara
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • A Alfa
 • B Bravo
 • E Echo
 • T Tango
 • T Tango
 • E Echo

Zo spel je Babette met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter a
gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter t
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Babette in braille

b
a
b
e
t
t
e

Zo sein je Babette in morsecode

— · · ·
· —
— · · ·
·
·

Zo sein je Babette met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter a
nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter t
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Babette bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een B

Top 10 meisjesnamen met 7 letters