Desiree Geboortekaartje naam Desiree m2

Betekenis Desiree

De Verlangde, De Gewenste.
Meer informatie

Geslacht

Desiree wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Desiree is Germaans

Naamsopbouw

Desiree is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 4 klinkers (e, i, e, e) en 3 medeklinkers (d, s, r).

Populariteit van de naam Desiree

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Desiree tussen 1966 en 1997. De naam Desiree is minder populair geworden.

 • Desiree is 11x gegeven als voornaam in 1997

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Desiree

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Desiree is een mooie meisjesnaam. De naam Desiree, ook Désirée en Desirée, is afkomstig van het Franse woord désirée, wat gewenst betekent. De puriteinen gebruikten de naam Desire als een voornaam voor vrouwen. De mannelijke vorm is Désiré. Bekende dragers van de naam zijn onder andere princes Désirée Elisabeth Sybilla, prinses van Zweden, barones Silfverschiöld. Zij is een zuster van koning Karel XVI Gustaaf van Zweden. Een bekende Nederlandse drager van de naam is Desiree van Lunteren (voetballer) Wist je dat er enorm veel spellingsvarianten van de naam Desiree bestaan? Ze volgen hieronder, maar wij zouden gewoon kiezen voor Desiree.. De -alle in Nederland bestaande- spellingsvarianten zijn Desirée , Desiree , Désiree , Desireé , Désireé , Desiréé , Désiréé , Desirèe , Desireë , Desireè , Désirèe , Desirëe , Dèsirèe , Dêsirêe , Désireë , Desiŕee , Dèsireé , Desireê , Deśiree , Dèsirée , Désiŕee , Deśirée , Dêsireê en Dësirëe. Bekende dragers van de naam vind je all over the world. Désirée Clary was een koningin van Zweden, Désirée van Zweden dan weer een prinses van Zweden, Desiree Hartsock een Amerikaanse reality tv ster (The Bachelor en Bacholerette) en Desiree van Lunteren is een Nederlandse voetbalster. Schrijfers en regisseurs zijn ook dol op Desiree. Désirée's Baby" is een kort verhaal van Kate Chopin, gepubliceerd in 1893. En uit 1954 kennen we de film Désirée.

Beroemdheden met de naam Desiree

Désirée Clary
Koningin

Bernardine Eugénie Désirée Clary (Zweeds: Eugenia Bernhardina Desideria; [1] 8 november 1777 - 17 december 1860) was koningin van Zweden en Noorwegen als de vrouw van koning Charles XIV John, een voormalige Franse generaal en oprichter van het Huis van Bernadotte. Ze was de moeder van Oscar I en eenmalig verloofde van Napoleon Bonaparte. Ze veranderde officieel haar naam in Zweden in Desideria, maar gebruikte de naam zelf niet

Des'ree
Zangeres

Desirée Annette Weekes (geboren 30 november 1968), bekend onder haar artiestennaam Des'ree) is een Engelse popartiest die in de jaren negentig populair werd . Ze is vooral bekend van haar hits "Feel So High", "You Gotta Be", "Life" en "Kissing You" (van de soundtrack van de film Romeo + Juliet). Bij de Brit Awards 1999 ontving ze de Brit Award voor beste Britse vrouwelijke solo artiest.

Desiree van Lunteren
Voetbalster

Desiree van Lunteren (Almere, 30 december 1992) is een Nederlands profvoetbalster, die uitkomt voor PSV. In juli 2017 behoorde Van Lunteren tot de selectie van Nederland voor het Europees kampioenschap voetbal in eigen land. Ten tijde van die selectie had ze meer dan veertig interlands gespeeld. Na het WK voetbal in Frankrijk 2019 had ze 78 interlands gespeeld. Op 21 november 2019 maakte ze bekend te stoppen als international, dit deed ze bij gebrek aan motivatie.

Désirée van Zweden
Prinses

Désirée Elisabeth Sybilla, prinses van Zweden, barones Silfverschiöld is een dochter van de erfprins van Zweden, Gustaaf Adolf, en van Sybilla van Saksen-Coburg en Gotha. Zij is een zuster van koning Karel XVI Gustaaf van Zweden.

Muziek met de naam Desiree

Desiree
Artiest: Neil Diamond

"Desirée" is een nummer uit 1977, geschreven en opgenomen door Neil Diamond en opgenomen als een track op Diamond's album uit 1977, I'm Glad You're Here with Me Tonight. De single piekte op nummer 16 op de Billboard Hot 100 en bereikte nummer één op de Amerikaanse Easy Listening-hitlijst om zijn vijfde nummer één op die kaart te worden. Het nummer bereikte eveneens nummer één op de Canadese AC-hitlijst.

Désirée
Artiest: Operette

Désirée is een operette in twee bedrijven met muziek van John Philip Sousa en libretto van Edward M. Taber. Het libretto werd later herzien en bijgewerkt door Jerrold Fisher en William Martin. Gebaseerd op de Engelse komedie Our Wife van John Maddison Morton, ging het in première op 1 mei 1884 in The National Theatre, Washington D.C. Het was een van de eerste Amerikaanse operettes en werd aangekondigd als "America's First Comic Opera", hoewel het gebaseerd was op een Engelse komedie die zich afspeelt in Frankrijk. Het markeerde ook het komische operadebuut van DeWolf Hopper, die de rol van Pomaret zong.

Films met de naam Desiree

Désirée (1954)

Désirée is een Amerikaanse historische dramafilm uit 1954, geregisseerd door Henry Koster, met onder anderen Marlon Brando en Jean Simmons in de hoofdrollen. Désirée (Simmons) is de dochter van een Franse handelaar. Ze wordt verliefd op een van de jongste generaals van het Franse leger: Napoleon Bonaparte (Brando). Uiteindelijk trouwen ze net niet en huwt zij een andere generaal, Bernadotte (Rennie). Zo wordt zij uiteindelijk koningin van Zweden.

Hoe spel ik de naam Desiree?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • E Edison
 • S Santiago
 • I Italia
 • R Roma
 • E Edison
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • E Eva
 • S Samira
 • I Iris
 • R Ruben
 • E Eva
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • E Echo
 • S Sierra
 • I India
 • R Romeo
 • E Echo
 • E Echo

Zo spel je Desiree met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Desiree in braille

d
e
s
i
r
e
e

Zo sein je Desiree in morsecode

— · ·
·
· · ·
· ·
· — ·
·
·

Zo sein je Desiree met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Desiree bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een D

Top 10 meisjesnamen met 7 letters