Bob Geboortekaartje naam Bob j2

Betekenis Bob

Schitterend Door Roem

Geslacht

Bob wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bob is Engels

Bob is afgeleid van de naam Robert

Naamsopbouw

Bob is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 2 medeklinkers (b, b).

Populariteit van de naam Bob

Bob is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bob tussen 1989 en 2023. De naam Bob is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Bob is 95x gegeven als voornaam in 2023

Palindroom

De naam Bob is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Bob' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bob

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Beroemdheden met de naam Bob

Bob Fosse
Choreograaf

Robert Louis (Bob) Fosse (Chicago, 23 juni 1927 – Washington, D.C., 23 september 1987) was een Amerikaanse danser, choreograaf en regisseur van onder meer Cabaret en All That Jazz. Fosse won een lange reeks prijzen; hij was de eerste die in hetzelfde jaar een Oscar, Tony en Emmy won.

Bob en Mike Bryan
Tennisser

Waarschijnlijk zijn Bob en Mike Bryan de enige personen op babynamen.nl die samen in de omschrijving van 1 persoon zijn opgenomen. Bob en Mike Bryan zijn Amerikaanse tennisspelers die tot de succesvolste dubbelduo's uit de tennisgeschiedenis behoren. De Amerikaanse tweeling staat bekend als de Bryans. Bob speelt linkshandig, Mike rechtshandig. Ze spelen hun gehele carrière samen. Enkel in 2002 won Mike twee dubbeltoernooien met een andere partner. Bob probeerde zich toen te plaatsen voor het enkelspel op Wimbledon en de US Open. De Bryans zijn zoons van voormalig tennisster Kathy Blake en tennistrainer Wayne Bryan. Bob is twee minuten jonger dan zijn tweelingbroer. Ze studeerden beiden aan de Universiteit van Stanford. In 1996 behaalden de Bryans hun eerste succes door de US Open voor junioren te winnen. Ze versloegen in de finale Daniele Bracciali en Jocelyn Robichaud. De Bryans debuteerden in de Davis Cup voor de Verenigde Staten in 2003. Ze speelden in het dubbelspel 22 wedstrijden waarvan ze er 20 wonnen (juni 2009). In de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Spanje in de halve finale van de Davis Cup 2008 speelde Mike aan de zijde van Mardy Fish omdat Bob een schouderblessure had. Het Amerikaanse gelegenheidsduo won de wedstrijd tegen Feliciano López en Fernando Verdasco in vijf sets. Naast de baan zijn de broers onder andere bezig met muziek. Hun groep heet de Bryan Bros. Band.

Bob Dylan
Zanger

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth (Minnesota), 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij "de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid".

Bob Marley
Zanger

Bob Ross
Kunstenaar

Boeken met de naam Bob

Lester en Bob - De nieuwe avonturen van Lester & Bob
Auteur: Ole Konnecke

Lester en Bob - De nieuwe avonturen van Lester & Bob is een leuk kinderboek van Ole Konnecke. De twee onafscheidelijke vrienden Lester en Bob zijn terug! Deze keer haalt Lester zijn beste krokodilvermomming boven, laat Bob een wel erg kleine snor groeien en toont Lester Bob zijn meest indrukwekkende jojotrucjes. Wie Lester, de zelfverzekerde eend, en Bob, de goedgelovige beer, al kent, verheugt zich vast op hun terugkeer. Alle anderen maken kennis met een wel heel erg uniek vriendenpaar! Dit boek bundelt zeven verhalen voor eerste lezers over dit olijke duo.

Namen die lijken op Bob

  -   Babu   -   Boas   -   Boaz   -   Bobbie   -   Bobby   -   Bodi   -   Boet   -   Borr   -   Boy   -   Boyd   -   Job   -   Rob

Hoe spel ik de naam Bob?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • B Baltimore

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • B Bo

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • B Bravo

Zo spel je Bob met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter b

Zo schrijf je Bob in braille

b
o
b

Zo sein je Bob in morsecode

— · · ·
— — —
— · · ·

Zo sein je Bob met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter b

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bob bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 3 letters