Ties Geboortekaartje naam Ties j2

Betekenis Ties

Geschenk Van God (van Mattheüs), Volk (van Germaanse 'thid' of 'dit')
Meer informatie

Geslacht

Ties wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ties is Nederlands

Ties is afgeleid van de naam Thijs

Naamsopbouw

Ties is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (t, s).

Populariteit van de naam Ties

Ties is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ties tussen 1999 en 2023. De naam Ties is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ties is 286x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ties

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ties is een mooie en populaire jongensnaam. De herkomst van de naam Ties is niet geheel duidelijk, maar de naam is waarschijnlijk een verkorting van Matthias, net als Tijs en Thijs. De naam Mattheus (en Mathijs) is een vorm van Ματθαῖος (Matthaios), wat een Griekse vorm was van de Hebreeuwse naam מַתִּתְיָהוּ (Mattityahu) wat "geschenk van Jahweh" betekent, van de wortels מַתָּן (mattan) dat "geschenk" betekent en יָה (yah) verwijzend naar de Hebreeuwse God. Ook kan de naam Ties een Germaanse achtergrond hebben als verkorte vorm van namen die met thiad- of thid- beginnen (betekenis 'volk'). De naam Ties is vooral populair bij ouders in Nederland en België. Soms komt de naam ook voor in Duitsland. Ties Kruize is een bekende hockeyer met de naam. En Ties Granzier een bekende Social Celeb. Ties is ook de naam van het hoofdpersonage in film Volle Maan (2002), gespeeld door Daan Schuurmans.

Beroemdheden met de naam Ties

Ties Dams
Schrijver

Ties Dams (1993) is schrijver en strateeg. De Chinese staat bestudeert hij al sinds zijn studies tot filosoof, politicoloog en econoom in Utrecht, Londen en China. Aleph, zijn adviespraktijk, ontwikkelt strategie voor politiek en overheid. Hij is lid van de Nationale Denktank.

Ties Granzier
Social Media Celeb

Ties Granzier, alias TiesGames, is een Nederlands YouTuber. Zijn eerste filmpje kwam op 25 januari 2013 online. Sinds 2016 werdt zijn kanaal TiesGames gestriked. Toen is Ties een nieuw kanaal begonnen en binnen 8 uur had hij al de 100.000 abonnees.

Ties Theeuwkis
Basketbalspeler

Ties Theeuwkens (Barendrecht, 15 januari 1985) is een Nederlandse basketballer die onder contract staat bij Feyenoord Basketbal. Ook kwam hij vanaf 2007 uit voor het Nederlands nationaal basketbalteam, in totaal speelde hij 55 interlands.

Ties Evers
Voetballer

Ties Evers (Gaanderen, 14 maart 1991) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als verdediger speelde. Evers maakte op 22 september 2010 zijn debuut in het betaald voetbal, toen hij het met De Graafschap opnam tegen FC Utrecht. Evers speelde ook enkele wedstrijden voor Jong Oranje. Tijdens het seizoen 2012/13 werd hij door De Graafschap verhuurd aan AGOVV Apeldoorn. Nadat AGOVV op 8 januari 2013 failliet was verklaard, keerde Evers terug naar De Graafschap. Van 2014 tot 2019 speelde Evers bij FC Volendam.

Ties Mellema
Muzikant

Ties Mellema (1976) is een Nederlands saxofonist.

Ties Kruize
Hockeyer

Ties Kruize (Den Haag, 17 november 1952) is een voormalig Nederlandse tophockeyer, die afscheid nam van het internationale tophockey in 1986 bij het wereldkampioenschap in Londen. Hij speelde in totaal 202 interlands (167 doelpunten) voor de nationale ploeg.

Boeken met de naam Ties

Ties is dol op vies
Auteur: Beth Bracken

Aapje Ties laat boeren en winden en peutert in zijn neus. Maar dan bedenken zijn ouders een verrassend plan om hem hier iets aan te doen. Prentenboek met grappige tekeningen in kleur om over manieren te praten. Vanaf ca. 4 jaar.

Ties en Trijntje
Auteur: Yvonne Jaspers

Warme, herkenbare voorleesverhaaltjes over de avonturen van twee eigenwijze kinderen. Van de bekende tv-presentatrice Yvon Jaspers. ‘Hé, hebben jullie net kabouters gezien?’ vraagt mama verbaasd. Ties en Trijntje schudden hun hoofd. ‘Nee, niet gezien.’ ‘Monsters dan?’ Nee, ook niet. ‘Da’s toch vreemd,’ zegt mama, ‘want wie heeft er anders van de taart gesnoept?’ Trijntje kijkt naar de taart. Er is inderdaad best een groot stuk af. Oeps. Zoals alle broertjes en zusjes zijn Ties en Trijntje wel eens boos op elkaar, maar vaker zijn ze dikke vrienden. Of echte bondgenoten, bijvoorbeeld als ze stiekem van de taart hebben gegeten of een puinhoop van het ontbijt hebben gemaakt… 25 heerlijke voorleesverhalen over grote en kleine avonturen, herkenbare emoties en grappige situaties. In elk kind schuilt wel een stukje Ties of Trijntje!

Ties en Veer en de schat
Auteur: Marco Kunst

Ties en Veer en de schat is een leuk kinderboek van Marco Kunst. Veer en Ties zijn in de schuur. Ties vindt een geheim luik. Waar zou dat heen gaan? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Films met de naam Ties

The Ties

Natuurlijk heeft de titel van de film niks te maken met de Nederlandse naam Ties, maar toch leuk om te noemen: The Ties is een Italiaanse romantische dramafilm uit 2020, geregisseerd door Daniele Luchetti, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Domenico Starnone. Het sterren Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Silvio Orlando, Giovanna Mezzogiorno, Adriano Giannini, Linda Caridi en Francesca De Sapio.

Namen die lijken op Ties

Dies   -   Thijs   -   Tieme   -   Tijs

Hoe spel ik de naam Ties?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • I Italia
 • E Edison
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • I Iris
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • I India
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je Ties met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Ties in braille

t
i
e
s

Zo sein je Ties in morsecode

· ·
·
· · ·

Zo sein je Ties met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ties bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 4 letters