Igor Geboortekaartje naam Igor j2

Betekenis Igor

God zal beschermen, Krijger met boog
Meer informatie

Geslacht

Igor wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Igor is Russisch

Naamsopbouw

Igor is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 2 medeklinkers (g, r).

Populariteit van de naam Igor

Igor is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Igor tussen 2018 en 2023. De naam Igor is minder populair geworden.

 • Igor is 20x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Igor

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Igor is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam Igor is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Igor is allereerst een Russische vorm van de naam Ingwer, een naam van Scandinavische oorsprong. Hij wordt ook wel opgevat als een verkorting van Byzantijns-Grieks Grigorios; zie Gregorius. Een bekende drager van de naam is Igor Strawinsky, componist. De muzikale associatie is met Igor Stravinsky, maar het is ook de naam van de rechterhand van Dr. Frankenstein. In België kennen we voetballer Igor de Camargo, en in Nederland zijn de tenniser Igor Sijsling en journalist Igor Cornelissen bekende namen. Spellingsvarianten die bestaan zijn ook Igör , Ígor en Igôr

Beroemdheden met de naam Igor

Igor Sijsling
Tennisser

Igor Sijsling (Amsterdam, 18 augustus 1987) is een rechtshandige tennisser uit Nederland die in 2005 professional werd. In 2006 won hij twee futures-toernooien en in Saransk zijn eerste challengers-toernooi. In 2008 won hij nogmaals twee futures-toernooien. In juli 2009 bereikte hij de finale in Manchester maar verloor met 3-6, 6-4 en 6-2 van Olivier Rochus.

Igor (Frankenstein)
Personage

Igor (soms Ygor genaamd) is een fictief verzamelpersonage dat vaak verschijnt als assistent in gothic novels aan de zijde van Graaf Dracula of Victor Frankenstein en meestal opdraaft in horrorfilms en parodieën daarvan. In de film Frankenstein uit 1931, heeft dokter Victor Frankenstein een gebochelde assistent genaamd "Fritz". In het boek van Mary Shelley heeft dokter Frankenstein geen assistent en verschijnt er geen personage met de naam Igor.

Igor Cornelissen
Journalist

Igor Cornelissen (Zwolle, 3 mei 1935 – aldaar, 13 maart 2021) was een Nederlands journalist en auteur. Hij was journalist bij Het Vrije Volk (1956-1958) en redacteur bij Vrij Nederland (1962-1996). Van 1990 tot 2000 schreef hij de rubriek Voetnoot in Het Parool.

Igor de Camargo
Voetballer

Igor de Camargo (Porto Feliz, 12 mei 1983) is een Braziliaans-Belgische voetballer die bij voorkeur als centrumspits speelt. Sinds januari 2022 staat hij onder contract bij RWDM dat uitkomt in eerste klasse B. De Camargo debuteerde in 2009 in het Belgisch voetbalelftal.

Igor Mitoraj
Kunstenaar

Igor Mitoraj (Oederan, 26 maart 1944 – Parijs, 6 oktober 2014) was een Poolse beeldhouwer, die na 1968 in Frankrijk en Italië woonde en werkte.

Igor Tamm
Wetenschapper

Igor Jevgenjevitsj Tamm (Russisch: Игорь Евгеньевич Тамм) (Vladivostok, 8 juli [O.S. 26 juni] 1895 – Moskou, 12 april 1971) was een Sovjet-Russische natuurkundige. Hij won in 1958 de Nobelprijs voor Natuurkunde samen met Pavel Tsjerenkov en Ilja Frank voor de ontdekking en de interpretatie van het tsjerenkov-effect.[

Boeken met de naam Igor

Igor, beer in nood
Auteur: Rindert Kromhout

Het bos waar Igor opgroeit, vol vogels en herten en vruchten en knollen, is groot en avontuurlijk. Na een hele winter in hun veilige hol leren Igor en zijn broertje Wadja alles wat een beer moet weten om zich te kunnen redden. Vissen vangen in de rivier, bijenkorven openbreken, je plas achterlaten op een stam zodat andere beren ruiken dat dit jouw terrein is. Het is een fijne zomer voor de twee welpen en hun moeder. Tot er op een dag vreemde dieren tussen de bomen verschijnen, dunne dieren die op hun achterpoten lopen. Hun komst heeft verschrikkelijke gevolgen. Aangrijpend verhaal over een bruine beer die wordt afgericht als dansbeer. Igor wordt bevrijd, en komt uiteindelijk terecht in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Maar dat geldt helaas nog niet voor alle dansberen!

Films met de naam Igor

Igor (2008)

Igor is een computergeanimeerde horrorkomedie uit 2008, geregisseerd door Tony Leondis naar een scenario van Chris McKenna. Igor, ontwikkeld en geproduceerd door Max Howard met de in Californië gevestigde Exodus Film Group. De film draait om Igor, de gebochelde lab-assistent van een doldwaze wetenschapper. Hij heeft zelf grote dromen om ooit eens net zo'n wetenschapper als zijn chef te worden, en de eerste prijs te winnen van de jaarlijkse "Evil Science Fair". Hij creëert daartoe "Eva", die bedoeld is om als 'monster' het daglicht te zien. Echter de zaken lopen niet zoals ze vooraf ingeschat zijn. En Eva houdt eigenlijk meer van dansen en wil actrice worden...

Hoe spel ik de naam Igor?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • G Gallipoli
 • O Oslo
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • G Guus
 • O Omar
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • I India
 • G Golf
 • O Oscar
 • R Romeo

Zo spel je Igor met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter g
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Igor in braille

i
g
o
r

Zo sein je Igor in morsecode

· ·
— — ·
— — —
· — ·

Zo sein je Igor met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter g
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Igor bekijken?

Top 10 jongensnamen met een I

Top 10 jongensnamen met 4 letters