Kea Geboortekaartje naam Kea m2

Betekenis Kea

Witte (Hawaiaans), Frisse wind (Hebreeuws)
Meer informatie

Geslacht

Kea wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kea is Hawaïaans

Naamsopbouw

Kea is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 1 medeklinker (k).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kea maak je ook deze 2 babynamen:
Eka - Kae

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kea

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kea is een mooie meisjesnaam. De naam Kea is een Hawaiiaanse meisjesnaam. En de betekenis is `witte`. De naam komt ook voor in het Hebreeuws, en de betekenis is dan Frisse wind. Kea is ook een jongensnaam, afkomstig uit Cornwall. Deze naam van een oude heilige en een van de eerste ridders van King Arthur's Round Table heeft een moderne, zij het vrouwelijke, uitstralingDe naam is nog relatief nieuw in Nederland en België, maar wij denken dat de naam de komende jaren een opmars gaat maken. De naam is kort, leuk en hip. De naam wordt nu nog het vaakst door ouders in het Verenigd Koninkrijk gegeven (nu alleen nog aan dochters). Ook in Frankrijk is de naam populair bij ouders. In Nederland is de naam nu ongeveer 100 keer aan een dochter gegeven. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Kea . In Nederland kennen we verder tennister Kea Bouman . De Kea is ook een vogel, van Maori Nieuw Zeeland. En dichter bij huis is Kea ook een Grieks eiland.

Beroemdheden met de naam Kea

Kea Kuhne
Actrice

Kea Kuhne is een actrice. Ze speelde in meerdere series en films. Ze is onder meer bekend van de films Hallo Spencer en Little Amadeus (2006).

Kea Devay
Zangeres

Kea Devay (1988) is een zangeres uit Queens, New York. Na verschillende hiphopproducenten en managers te hebben ontmoet, plantte ze eindelijk haar voeten bij het opkomende label genaamd DNA.

Kea Bouman
Tennis speler

Cornelia (Kea) Tiedemann-Bouman (Almelo, 23 november 1903 – Delden, 17 november 1998) was een Nederlands tennisspeelster. Zij is nog altijd de enige Nederlandse vrouw die ooit een grandslamtoernooi won in het enkelspel. Het hoogtepunt van haar carrière was de winst in het damesenkelspel bij het Franse kampioenschap van 1927. In de finale versloeg zij Irene Peacock uit Zuid-Afrika. Zij was daarmee de eerste Nederlandse winnaar van een grandslamtoernooi, en zou de enige blijven tot Richard Krajicek in 1996 Wimbledon won.

Natuurfenomenen

De kea (Nestor notabilis) is een vogelsoort uit de kleine familie (Strigopidae) van inheemse papegaaiachtigen die met name leeft in de buurt van Mount Cook in Nieuw-Zeeland. Zijn naaste verwant is de kaka (Nestor meridionalis).

Geografie met de naam Kea

Eiland: Kea

Kea[2] (Grieks: Κέα, ook wel Τζιά, Tzia) is een eiland en gemeente (dimos) dat behoort tot de Cycladen, een Griekse eilandengroep die zich in de Egeïsche Zee bevindt, ten oosten van de Peloponnesos in de Griekse bestuurlijke regio (periferia) Zuid-Egeïsche Eilanden.

Namen die lijken op Kea

  -   Kae   -   Kay   -   Kee   -   Keet   -   Kes   -   Kess   -   Kia   -   Kik   -   Kim   -   Kit   -   Kyo   -   Lea   -   Nea   -   Tea

Hoe spel ik de naam Kea?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • A Alfa

Zo spel je Kea met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Kea in braille

k
e
a

Zo sein je Kea in morsecode

— · —
·
· —

Zo sein je Kea met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kea bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 3 letters