Nika Geboortekaartje naam Nika u2

Betekenis Nika

Overwinnaar Met/van Het Volk (een samenstelling van de Griekse woorden 'nikè' of 'overwinning' en 'laos', wat 'volk' betekent)
Meer informatie

Geslacht

Nika wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Nika is Grieks, Kroatisch en Russisch.

Nika is afgeleid van de naam Nicolaas

Naamsopbouw

Nika is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (n, k).

Populariteit van de naam Nika

Nika is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nika tussen 2008 en 2023. De naam Nika is minder populair geworden.

 • Nika is 22x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nika maak je ook deze 3 babynamen:
Kani - Akin - Kian

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nika

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nika is een mooie meisjes en jongensnaam. In veel landen is Nika vooral een meisjesnaam. In Frankrijk is het vooral een jongensnaam. Nika is een afgekorte versie van de naam Nikolaas. (Net zoals Niek, Kay en Kaatje) Nikolaas of Nicolaas is een samenstelling van de Griekse woorden 'nikè' of 'overwinning' en 'laos', wat 'volk' betekent. De volledige naam betekent dus 'overwinnaar met of van het volk'. Nicolaas is ook een heiligennaam. Bisschop (Sint)-Nicolaas van Myra is alom bekend als dé grote kindervriend Sinterklaas, maar hij is ook de patroonheilige van de zeelieden en de vissers. Spellingvarianten zijn onder meer Claas of Claes. In (Noord-)Duitsland bestaan de varianten Klaus, Claus en Clawes. De vrouwelijke varianten zijn Klaasje, Klaske en Klasiena (in alle mogelijke spellingen).Wij vinden Nika een mooie naam. Nika wordt ook wel gezien als Russisch verkleinwoord van Veronika. Je vind veel bekende dragers van deze naam. Lets model Nik Lauraitis, Amerikaans actrice Nika Flutterman en Kroatische skiër Nika Fleiss zijn er een paar. Hans Teeuwen heeft zijn dochter Nika genoemd. Verder kennen ze in Rusland de Nika Awards en is Nika Volek een personage in de Netflix hit Prison Break.

Beroemdheden met de naam Nika

Nika Lauraitis
Model

Nika Lauraitis is een Amerikaans fotomodel van Litouwse afkomst. Ze werd ontdekt op 14-jarige leeftijd tijdens een wandeling door Woodfield Mall. Ze begon op 15-jarige leeftijd met modelleren voor FORD Models. Ze wordt nu beheerd door NEXT Model Management. Haar opmerkelijke campagnes omvatten Moschino Cheap & Chic, Abercrombie & Fitch, Bergdorf Goodman en Neiman Marcus. Ze liep in catwalkshows voor onder meer Chanel, 3.1 Phillip Lim, Armani Privé, Felipe Oliveira Baptista en Lefranc Ferrant.

Nika Gilaoeri
Premier

Nikoloz Zurabis Gilauri is een Georgisch politicus. Van 6 februari 2009 tot 4 juli 2012 was hij premier van Georgië. Gilauri studeerde achtereenvolgens Internationale Economische Relaties en Economie, waarna hij een masteropleiding International Business Management volgde aan de Temple-universiteit te Philadelphia.

Nika Fleiss
Skiër

Nika Fleiss is een Kroatische voormalig alpineskiester. Ze nam driemaal deel aan de Olympische Winterspelen. Ze behaalde geen medaille bij deze OS.

Zola Jesus
Zangeres

Nika Roza Danilova, professioneel bekend onder haar artiestennaam Zola Jesus, is een Amerikaanse zangeres, songwriter en producer. Haar muziek staat bekend om het combineren van elementen van elektronisch, industrieel, klassiek en gothic.

Nika Antolos
Zangeres

Nika Antolos is zangeres en lid van de Kroatische meidengroep Feminnem.

Namen die lijken op Nika

Mika   -   Nick   -   Niek   -   Nikai   -   Niké   -   Niki   -   Nikki   -   Niko

Artikelen over de naam Nika

Hoe spel ik de naam Nika?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • I Italia
 • K Kilogramme
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • I Iris
 • K Kevin
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • I India
 • K Kilo
 • A Alfa

Zo spel je Nika met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nika in braille

n
i
k
a

Zo sein je Nika in morsecode

— ·
· ·
— · —
· —

Zo sein je Nika met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nika bekijken?

Top 3 unisex met een N

Top 17 unisex met 4 letters