Joël Geboortekaartje naam Joël j2

Betekenis Joël

Jawheh is God, God is goed
Meer informatie

Geslacht

Joël wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Joël is Hebreeuws

Naamsopbouw

Joël is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 2 medeklinkers (j, l).

Populariteit van de naam Joël

Joël is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Joël tussen 2013 en 2023. De naam Joël is minder populair geworden.

 • Joël is 97x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Joël maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Joël

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Joël is een naam van Hebreeuwse oorsprong. Joël betekent “de Heere is God”. ‘Jo’ is een aanduiding van de Naam van God, die in het Hebreeuws uit de vier letters JHWH bestaat. Uit eerbied voor God wordt deze naam niet uitgesproken. Het is de naam die Mozes aan de Israëlieten bekend moet maken (Exodus 3:15). God legt eerder (vers 14) zelf Zijn Naam uit: “Ik ben die Ik ben”. De Joodse traditie hoort in die naam de barmhartigheid en ontferming van God, tegenover Elohim (=God), dat staat voor God als rechter. De naam Joël komt veel voor in de Bijbel. De bekendste is waarschijnlijk wel de profeet Joël. Zijn profetie is in het boek Joël opgeschreven. Maar we lezen verder eigenlijk niets over hem, alleen dat hij de zoon was van Pethuel. Joël profeteert over de dag van de Here als een dag van oordeel. Een sprinkhanenplaag die het land teistert is voorbode van de dag van de Here. God zal rechtspreken over Israël en over de volken. De vijandige volken worden vernietigd in het dal Josafat – de HERE spreekt recht, betekent dat. Israël wordt hersteld en zal voorspoed kennen. En God belooft de uitstorting van Zijn Geest op alle vlees. Er zijn meerdere varianten van de naam, onder andere Joel , Joèl , Jöel , Joél , Joêl , Jóel , JoëL , Joēl en JÖel

Beroemdheden met de naam Joël

De gebroeders Coen
Regisseur

Joel en Ethan Coen, ook wel bekend als De gebroeders Coen, zijn een Amerikaans filmmakersduo, vooral bekend van eigenzinnige postmoderne misdaadkomedies als Raising Arizona, The Big Lebowski, en Burn After Reading, en neo noir-films als Blood Simple, Fargo, The Man Who Wasn't There en No Country For Old Men. In de filmwereld worden de broers ook wel de "tweekoppige regisseur" genoemd, omdat ze meestal zeer nauw met elkaar werken en dezelfde ideeën delen over hoe hun films eruit moeten gaan zien. Joel Coen werd op 29 november 1954 geboren in St. Louis Park, een buitenwijk van Minneapolis. Hij is al sinds 1984 getrouwd met actrice Frances McDormand en samen hebben ze een geadopteerd zoontje genaamd Pedro. Ethan Coen werd geboren op 21 september 1957, eveneens in St. Louis Park. Hij is getrouwd met Tricia Cooke, die ook de montage deed voor drie films van de gebroeders Coen. Hun beide ouders zijn hoogleraar: vader Coen is hoogleraar economie, moeder Coen hoogleraar kunstgeschiedenis.

Namen die lijken op Joël

Jaël   -   Joep   -   Joeri   -   Joes   -   Joey   -   Jule   -   Juul   -   Noėl   -   Noël   -   Roel

Hoe spel ik de naam Joël?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • O Oslo
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • O Omar
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • O Oscar
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Joël met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Joël in braille

j
o
e
l

Zo sein je Joël in morsecode

· — — —
— — —
·
· — · ·

Zo sein je Joël met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Joel-3 bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters