Stevie Geboortekaartje naam Stevie u2

Betekenis Stevie

Krans, kroon
Meer informatie

Geslacht

Stevie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Stevie is Engels

Naamsopbouw

Stevie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 3 medeklinkers (s, t, v).

Populariteit van de naam Stevie

Stevie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Stevie tussen 2021 en 2023. De naam Stevie is minder populair geworden.

 • Stevie is 20x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Stevie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Stevie is een echte uniseks naam. Meestal is er wel een overwicht bij uniseks namen, maar bij Stevie is de verhouding in veel landen mooi in evenwicht. Ook in Nederland. Ongeveer 150 jongens, en ongeveer 150 meisjes dragen de naam. In de Verenigde Staten kiezen ouders de naam ietsiepietsie vaker voor een jongen, maar in Engeland en Nieuw Zeeland weer vaker voor een meisje. In Frankrijk weer vaker voor een jongen. De naam Stevie kan als jongensnaam afkomstig zijn van Stefan of Steve, bij een meisjesnaam van Stephanie. Als je dus op zoek bent naar een sekseneutrale naam die schattig en eigenzinnig is, hebben we een naam voor jou! De Griekse naam Stevie is afgeleid van het woord Stephanos dat "kroon" betekent. Varianten van de naam zijn onder meer Ste, Steph en Steve. Van soulzanger Stevie Wonder tot rockgodin Stevie Nicks, je kleintje zal veel getalenteerde mensen hebben om naar op te kijken naarmate ze ouder worden. Ook al zijn ze niet voorbestemd om hun naam te maken met een microfoon in de hand, één ding is zeker, en dat is dat ze altijd de kroon in je huis zullen dragen. Een zeer bekende drager van de naam is dus Stevie Nicks. Ze is zangeres van de formatie Fleetwood Mac. Als jullie kindje een muziektalentje wordt, zit je met Stevie zowiezo helemaal goed. Stevie Nicks, Stevie Wonder, Stevie Ray Vaughnan en de Nederlandse Stevie Ann, allemaal topmuzikanten met deze mooie naam. De naam Stevie doet het ook zeer goed bij schrijvers en regisseurs. Stevie is de titel van films uit 1978, 2002 en 2008. Stevie Lake is een personage uit "the Saddle Club boek series. Stevie Mason een personage in de TV serie Knight Rider en Stevie McCord de oudste docher van Madam Secretary. En het Schitt's Creek-personage Stevie Budd stuwde de naam eind 2010 naar de Top 300 in de VS.

Beroemdheden met de naam Stevie

Stevie Ann
Muzikante

Stevie Ann, artiestennaam van Stéphanie Struijk (Roggel, 24 juni 1986), is een Nederlandse zangeres en singer-songwriter die in 2005 debuteerde met het album Away From Here. Het album werd positief ontvangen en leverde haar een Zilveren Harp op. Het tweede album van de zangeres Closer To The Heart verscheen in het najaar van 2007. Mei 2010 kwam haar derde album Light up uit.

Stevie Ray Vaughan
Muzikant

Stevie Ray Vaughan (Dallas (Texas), 3 oktober 1954 – East Troy (Wisconsin), 27 augustus 1990) was een Amerikaanse blueszanger en -gitarist. Hij stierf in de nacht van 27 augustus 1990 tijdens een helikopterongeluk. Hij had die avond opgetreden op het Alpine Valley Festival, samen met sterren als Robert Cray, Buddy Guy en Eric Clapton. Saillant detail was dat de plaats in de helikopter bedoeld was voor Clapton, maar die was te laat op de luchthaven en de plek werd ingenomen door Stevie. Vaughan werd 35 jaar oud.

Stevie Wonder
Muzikant

Stevie Wonder (Saginaw (Michigan), 13 mei 1950), geboren als Stevland Hardaway Judkins of Stevland Hardaway Morris,[4] is een Amerikaans zanger, componist en multi-instrumentalist. Op twaalfjarige leeftijd werd deze blinde rhythm-and-blues-, soul-, pop- en funkartiest door Motown geïntroduceerd als de nieuwe Ray Charles. In het begin werd zijn carrière vrijwel geheel door de platenbazen bepaald, maar in de jaren zeventig verwierf hij met een nieuw platencontract artistieke vrijheid en nam hij een aantal muziekalbums op die door zowel het publiek als recensenten gunstig werden ontvangen. Hij oogstte succes met onder meer "Higher Ground" en "I Just Called to Say I Love You". Hij heeft meer dan honderd miljoen platen verkocht, won vijfentwintig Grammy Awards en werd in 1989 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Stevie Nicks
Zangeres

Stephanie Lynn "Stevie" Nicks (Phoenix (Arizona), 26 mei 1948) is een Amerikaanse zangeres. In het midden van de jaren 70 werd Nicks een megaster als charismatische zangeres van de (voormalige) Engelse bluesformatie Fleetwood Mac, waar ze in 1974 als "package deal" werd aangenomen door Mick Fleetwood, daar waar het eigenlijk alleen om haar toenmalige levensgezel Lindsey Buckingham ging.[1] Nicks paste echter wonderwel in het nieuwe concept en ze zette samen met Buckingham de band weer op de kaart.

Muziek met de naam Stevie

Work out Stevie, Workout!
Artiest: Stevie Wonder

Workout Stevie, Workout, ook wel geschreven als Work Out Stevie, Work Out, is een liedje van Stevie Wonder. Het werd geschreven door Clarence Paul en Henry Cosby. Op 13 september 1963 gaf Tamla Records het als single uit.

Films met de naam Stevie

Stevie (2008)

Stevie is een film van regisseur Bryan Goeres uit 2008. Na een lange en mislukte periode waarin ze probeerden een gezin te stichten, adopteren Claire en Adrian eindelijk een meisje. De komst van Isabel wordt door bijna de hele familie verwelkomd, maar het aanpassen van een achtjarig meisje met een eigen verleden aan een nieuw leven is misschien iets ingewikkelder dan ze hadden verwacht. Er gebeuren vreemde dingen vanaf het moment dat Isabel en "haar denkbeeldige vriend Stevie" bij hen komen wonen. Alleen Claire en Isabel weten dat Stevie meer is dan een verzinsel van Isabel. Claire zal er alles aan doen om erachter te komen wie Stevie is en wat hij wil. Als het haar lukt, kan ze misschien hun leven terugverdienen en het gezin krijgen waar ze al zo lang naar verlangde.

Namen die lijken op Stevie

Steve   -   Steven

Hoe spel ik de naam Stevie?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • V Valencia
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • V Valentijn
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • V Victor
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Stevie met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Stevie in braille

s
t
e
v
i
e

Zo sein je Stevie in morsecode

· · ·
·
· · · —
· ·
·

Zo sein je Stevie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Stevie bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 6 unisex met 6 letters