Lou Geboortekaartje naam Lou u2

Betekenis Lou

Beroemde Strijder
Meer informatie

Geslacht

Lou wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lou is Engels

Lou is afgeleid van de naam Lodewijk

Naamsopbouw

Lou is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, u) en 1 medeklinker (l).

Populariteit van de naam Lou

Lou is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lou tussen 2013 en 2023. De naam Lou is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Lou is 163x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lou

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lou is zowel een meisjes als jongensnaam. De naam Lou is een variant van Lau of verkorte vorm van Lodewijk, via de Franse vorm Louis. In Nederland is de verdeling tussen jongens en meisjes ongeveer in evenwicht. In Frankrijk is het in 90% van de gevallen een meisjesnaam, in België in 60% van de gevallen. In Engelstalige landen dan weer veel vaker een jongensnaam. Denk aan Lou Reed en Lou Rawls. In Nederland was Loes een populaire verkorting van Louis en Lodewijk. Die belangstelling is wat afgelopen de laatste jaren. Lou wint nog steeds aan populariteit.

Beroemdheden met de naam Lou

Mary-Lou van Stenis
Actrice

Mary-Lou van Stenis (Vlaardingen, 13 september 1963), ook bekend als Mary-Lou van Steenis, is een Nederlands actrice, die bekend is van rollen in televisieseries als Spijkerhoek, Vrienden voor het leven, Goede tijden, slechte tijden en Dokter Tinus.

Lou Doillon
Muzikante

Lou Doillon is een Franse singer-songwriter, artiest, actrice en model.

Lou Rawls
Muzikant

Louis Allen Rawls was een Amerikaanse soul-, gospel-, blues- en jazzzanger.

Lou Reed
Muzikant

Lewis Allan Reed was een Amerikaans musicus en zanger. Hij was samen met John Cale het gezicht van de invloedrijke band The Velvet Underground. Als gitarist was hij ook erg invloedrijk; hij maakte veel gebruik van distortion en alternatieve stemmingen.

Boeken met de naam Lou

Lou op weg naar school
Auteur: Kathleen Amant

Lou heeft kriebels in zijn buik. Vandaag gaat hij voor de eerste keer op schoolreis! Lou geeft vake en zijn babyzusje een kus en neemt zijn rugzak. 'Klaar om te vertrekken, Lou?' vraagt papa. Papa loopt elke morgen met Lou mee naar school. Onderweg komen ze heel veel verschillende mensen en situaties tegen. De postbode op haar fiets, de brandweer, de dokter en haar hondje ... De weg naar school is altijd een avontuur! Iedereen is anders. Dat is ook zo in dit eenvoudige en herkenbare verhaal over de dagelijkse omgeving van kleine kinderen. Dit boek toont hoe mooi en divers onze samenleving is. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Films met de naam Lou

Lou (2019)

Lou is een Parijse actrice van in de twintig. Ze houdt van literatuur en besteedt veel tijd aan schrijven. Ze is nogal eenzaam en heeft moeite met het onderhouden van vriendschappelijke of romantische relaties. Op een avond ontmoet ze bij toeval Theo, een acteur die ook een soortgelijk dagelijks leven deelt, dat van een jonge volhardende kunstenaar. Lou gaat zelden in op voorstellen van mannen, maar laat zich toch verleiden. Ze zal hem echter wel iets moeten onthullen, iets wat de belangrijkste reden blijkt te zijn voor haar relatieproblemen.

Namen die lijken op Lou

Lea   -   Lee   -   Len   -   Léo   -   Leo   -   Lev   -   Lex   -   Li   -   Lia   -   Lio   -   Lis   -   Liv   -   Liz   -   Lo   -   Loa   -   Lóaz   -   Lobo   -   Loek   -   Loes   -   Loet   -   Loic   -   Loïs   -   Loki   -   Lola   -   Loļs   -   Lore   -   Lot   -   Lott   -   Loua   -   Louay   -   Loubna   -   Louella   -   Louen   -   Louie   -   Louis   -   Louisa   -   Louise   -   Lourdes   -   Lourenço   -   Lourus   -   Lous   -   Lova   -   Lovi   -   Lua   -   Luc   -   Lux   -   Luz   -   Lyo

Hoe spel ik de naam Lou?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • O Oslo
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • O Omar
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • O Oscar
 • U Uniform

Zo spel je Lou met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Lou in braille

l
o
u

Zo sein je Lou in morsecode

· — · ·
— — —
· · —

Zo sein je Lou met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lou bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 9 unisex met 3 letters