Day Geboortekaartje naam Day u2

Betekenis Day

Dag, Melkboer
Meer informatie

Geslacht

Day wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Day is Engels

Naamsopbouw

Day is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 2 medeklinker (d, y).

Like

Deze naam is 1x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Day

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Day is een mooie meisjesnaam en jongensnaam, helemaal uniseks dus! In Nederland en België geven ouders de naam veel vaker aan een dochter. In Canadag en bijvoorbeeld Duitsland is de verhouding ongeveer 50-50. In Denemarken geven ouders de naam weer vaker aan een jongen. Wanneer je kleine zonnestraal eindelijk arriveert, waarom zou je dan niet een naam geven die hun eindeloze aanbod van vreugde in jullie leven viert? De genderneutrale naam Day heeft dat allemaal en meer! Eerst en vooral betekent het onverwacht ‘dag’ en herinnert het ons eraan dat heldere, zonnige tijden altijd op de donkere zullen volgen. In het Oudengels was het aanvankelijk een beroepsnaam voor een melkboer, melkmeisje of iemand die de leiding had over het vee. Uiteindelijk leverde hun harde werk hen de achternaam Day of Dey op. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)) Veel Afrikaanse stammen hebben de traditie om kinderen een naam te geven naar de dag of tijd waarop ze geboren zijn – vrijdag, middag – een praktijk die in de westerse wereld nieuw leven inblaast naarmate woordnamen populairder worden. In Nederland en België neemt de populariteit van de naam toe, al is de naam nog steeds best uniek. Ongeveer 100 meisjes dragen de naam, en ongeveer 20 jongens. Dit zeldzame juweeltje kan ook naar voren zijn gekomen als een korte vorm voor David of, grappig genoeg, Ralph. Enkele opmerkelijke dragers zijn actrice en zangeres Doris en auteur Clarence. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Braziliaanse actrice Day Mesquita en acteur Day Golfin. De Britse actrice Margaret Lockwood droeg de naam als tweede naam. Er zijn ook veel beroemde mensen die de achternaam dragen. Da Amerikaanse zangeres Doris Day is misschien wel de bekendste.

Beroemdheden met de naam Day

Zella Day Kerr
Zangeres

Zella Day Kerr (geboren 13 maart 1995) is een Amerikaanse zanger, songwriter en muzikant uit Pinetop-Lakeside, Arizona.

Margaretha Lockwood
Actrice

Margaret Mary Day Lockwoodwas een Engelse actrice. Ze werd voornamelijk bekend door haar verscheidene rollen in een reeks films van Gainsborough Pictures.

Day Mesquita
Actrice

Dayenne Proença Mesquita (geboren 23 september 1985), beter bekend als Day Mesquita, is een Braziliaanse actrice die de hoofdrol speelde in twee telenovelas.

Doris Day
Actrice

Doris Day, artiestennaam van Doris Mary Ann Kappelhoff (Cincinnati, 3 april 1922 – Carmel Valley Village, 13 mei 2019), was een Amerikaanse zangeres en actrice.

Muziek met de naam Day

Green Day
Artiest: Band

Green Day is een Amerikaanse punkrockband opgericht in 1987 in East Bay, Californië. Green Day wordt samen met de Californische punkbands The Offspring en Blink-182, vaak gecrediteerd voor het herleven van de belangstelling voor punkrock in de jaren 90 en begin jaren 2000.

Namen die lijken op Day

Daaf   -   Daan   -   Dae   -   Dai   -   Dana   -   Dane   -   Dani   -   Dara   -   Dave   -   Davi   -   Davy   -   Dax   -   Daya   -   Dayenne   -   Dayo   -   Dex   -   Dez   -   Don   -   Dua   -   Fay   -   Jay   -   Kay   -   May   -   Ray

Hoe spel ik de naam Day?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • A Ali
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • A Alfa
 • Y Yankee

Zo spel je Day met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Day in braille

d
a
y

Zo sein je Day in morsecode

— · ·
· —
— · — —

Zo sein je Day met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Day bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters