Liz Geboortekaartje naam Liz m2

Betekenis Liz

God Heeft Gezworen, God Is Degene Bij Wie Ik Zweer, God Is Mijn Eed
Meer informatie

Geslacht

Liz wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Liz is Engels

Liz is afgeleid van de naam Liza

Naamsopbouw

Liz is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (l, z).

Populariteit van de naam Liz

Liz is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Liz tussen 2003 en 2023. De naam Liz is minder populair geworden.

 • Liz is 123x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 16x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Liz

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Liz is een superkorte en mooie meisjessnaam. De naam Liz is afgeleid van de naam Elizabeth, van Elisheba, wat ofwel eed van God betekent, ofwel God is tevredenheid (van Hebreeuws “el/אֵל” = God + “shéva’/שֶׁבַע” = Eed. Liz is na Lizzy en Lizzie de kortste variant van deze naam. Er bestaan veel varianten van de naam Elizabeth, zoals Elize, Eliza, Elly, Ellie en Ella, Else en Elsa, Els en Elske van het eerste gedeelte van de naam en Lies, Lieske, Lise, Lizyz of Isa als variant van het laatste gedeelte. De spellingsvarianten Lizzie en verkorte versie Izzy bestaan ook in Nederland. De naam komt ook regelmatig in combinatie met een andere naam voor, zoals bij Liz Amelia of Liz June. De naam heeft in Nederland en België sterk aan populariteit gewonnen de laatste jaren en staat eigenlijk steevast in de top100 van meisjesnamen. In Nederland en België kiezen ouders eerder voor Lizzy dan voor Lizzie. Maar Lizzy en Liz strijden vaak om de hoogste postie. Tel je het aantal keren dat Lizzy, Lizzie en Liz door ouders wordt gegeven, dan staan die namen samen net onder de nummer 1 Julia. Liz Claiborne is een bekende mode ontwerper, Liz Knowles een zangeres en Liz Phair een bekende muzikant.

Beroemdheden met de naam Liz

Liz Phair
Muzikante

Elizabeth Clark (Liz) Phair (New Haven (Connecticut), 17 april 1967) is een Amerikaanse singer-songwriter, gitariste en actrice. Haar kenmerkende gitaar is een Fender Duo-Sonic. Ze neemt een pioniersrol in voor wat betreft de vrouwelijke Amerikaanse artiesten van de jaren 90 en haar debuutalbum Exile in Guyville werd door Rolling Stone verkozen tot een van de 500 beste albums alle tijden.

Liz Claiborne
Modeontwerpster

Anne Elisabeth Jane Claiborne bekend als Liz Claiborne (31 maart 1929 - 26 juni 2007) was een Amerikaanse modeontwerper en zakenvrouw. Haar succes was gebaseerd op stijlvolle maar betaalbare kleding voor carrièrevrouwen met kleurrijk op maat gemaakte losse items die konden worden gemixt en gematcht. Claiborne is vooral bekend door de mede-oprichter van Liz Claiborne Inc., dat in 1986 het eerste bedrijf werd dat werd opgericht door een vrouw die de Fortune 500-lijst bereikte.[1] Claiborne was de eerste vrouw die voorzitter en CEO werd van een Fortune 500-bedrijf.

Namen die lijken op Liz

Lia   -   Lian   -   Lien   -   Lila   -   Lilo   -   Lily   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Lio   -   Lis   -   Lisa   -   Lise   -   Liv   -   Liva   -   Livi   -   Liya   -   Liza   -   Lize   -   Lizette   -   Lizz   -   Lizzie   -   Lizzy   -   Luz

Hoe spel ik de naam Liz?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • Z Zürich

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • Z Zeynep

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • Z Zulu

Zo spel je Liz met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter z

Zo schrijf je Liz in braille

l
i
z

Zo sein je Liz in morsecode

· — · ·
· ·
— · — —

Zo sein je Liz met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter z

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Liz bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 3 letters