Laura Geboortekaartje naam Laura m2

Betekenis Laura

De Gelauwerde, Uit Laurentum, laurierblad
Meer informatie

Geslacht

Laura wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Laura is Latijn

Naamsopbouw

Laura is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, u, a) en 2 medeklinkers (l, r).

Populariteit van de naam Laura

Laura is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Laura tussen 1972 en 2023. De naam Laura is minder populair geworden.

 • Laura is 131x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Laura maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 14x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Laura

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Laura is een meisjesnaam die afkomstig is van de taal Latijn. Het betekent de met de lauweren bekranste, laurierblad bladeren, eer, faam en ziel. De laurier werd in de Grieks-Romeinse tijd gebruikt als een symbool van overwinning, eer of roem. De naam staat voor de belichaming van overwinning en kracht. De naam Daphne, afgeleid van het Oudgrieks, heeft dezelfde betekenis. Laura een vroege koosnaam van Laurel en Lauren. Laura is al meer dan een eeuw een zeer populaire naam. In 1997 piekte de naam en kozen ouders de naam voor bijna 1200 kinderen. Ter vergelijking: Emma is nu de meest populaire naam en wordt ongeveer 800 keer per jaar gegeven. Laura is niet alleen populair in België en Nederland. Ze staat ook vaak in de top 10 in landen als Oostenrijk, België, Kroatië, Denemarken, Estland, Groenland, Luxemburg, Spanje en Zwitserland. Er zijn ook meerdere films, boeken en songs met de titel Laura, onder andere het nummer Laura van Jan Smit. Daarnaast komt Laura voor als eiland, stad en dorp in verschillende landen... Laura Ponitcorvo is een bekende drager van de naam.

Beroemdheden met de naam Laura

Laura Ponticorvo
Social Media Celeb

Laura Ponticorvo (Brasschaat, 7 oktober 1985) is een Nederlands-Italiaanse mediapersoonlijkheid en youtuber met de Belgische nationaliteit. Ze deed mee aan verschillende televisieprogramma's maar kreeg vooral naamsbekendheid door haar deelname aan het programma Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde.

Ida Laura Veldhuyzen van Zanten
Verzetsstrijder

Ida Laura Veldhuyzen van Zanten (Hillegom, 22 juni 1911 - Emmen, 19 oktober 2000) was een Nederlands verzetsvrouw. Ze is de enige vrouw die het Vliegerkruis ontving.

Laura Dekker
Zeilster

Laura Dekker (Whangarei, Nieuw-Zeeland, 20 september 1995) is de jongste zeiler die solo rond de wereld zeilde. Zij heeft vanaf haar geboorte de Nederlandse, Duitse en Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Dekker maakte in 2009 het plan bekend om als jongste ooit de wereld rond te zeilen. Op 21 januari 2012 bereikte ze op een leeftijd van 16 jaar, 4 maanden en 1 dag, na een reis van 27.000 zeemijlen, de haven van het eiland Sint Maarten.

Maria Laura van België
Prinses

Maria Laura Zita Beatrix Gerhard van België (Sint-Lambrechts-Woluwe, 26 augustus 1988), prinses van België, aartshertogin van Oostenrijk-Este, is het tweede kind en de oudste dochter van aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este en prinses Astrid van België.

Laura Lynn
Zangeres

Laura Lynn, pseudoniem van Sabrina Tack (Ardooie, 18 juni 1976), is een Belgische zangeres uit West-Vlaanderen. Behalve in Vlaanderen is zij ook succesvol in Nederland en Zuid-Afrika.

Laura Prepon
Actrice

Laura Prepon is een Amerikaans actrice. Ze is vooral bekend door haar rol als Donna Pinciotti in That '70s Show en als Alex Vause in Orange Is the New Black.

Boeken met de naam Laura

Laura
Auteur: Vera Caspary

Laura (1943) is een detectiveroman van Vera Caspary. Het is haar bekendste werk en werd in 1944 verfilmd tot een populaire film, met Gene Tierney in de titelrol.

Muziek met de naam Laura

Laura
Artiest: Jan Smit

Laura is een single en hit van de Volendamse zanger Jan Smit. Het is de derde single van het album Jansmit.com. De single was in drie delen verkrijgbaar.

Films met de naam Laura

Laura (1944)

Laura is een Amerikaanse film noir uit 1944 onder de regie van Otto Preminger. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1943 van de Amerikaanse auteur Vera Caspary. Laura Hunt (Gene Tierney) een succesvolle carrièrevrouw en protegé van de cynische Waldo Lydecker (Clifton Webb), wordt kort voor haar huwelijk met de jonge playboy Shelby Carpenter (Vincent Price) op omgebracht in haar appartement. Rechercheur Mark McPherson (Dana Andrews) wordt belast met het moordonderzoek en raakt geobsedeerd door het "aantrekkelijke" slachtoffer en de cultus rondom haar persoon en dood.

Namen die lijken op Laura

Lara   -   Lark   -   Laure   -   Lauren   -   Laurie   -   Liara   -   Liora   -   Lore   -   Maura   -   Saura

Naamdag van Laura

10 augustus

Hoe spel ik de naam Laura?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • U Ursula
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • U Uniform
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Laura met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Laura in braille

l
a
u
r
a

Zo sein je Laura in morsecode

· — · ·
· —
· · —
· — ·
· —

Zo sein je Laura met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Laura bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters