Unisex namen met een O

O Namen met een O

Unisex namen met een O

Je krijgt een kindje en bent op zoek naar een naam. Vrienden en familie hebben vast een hoop suggesties en online lees je lijstje na lijstje door, maar door de bomen zie je het bos niet meer. Wij zijn hier om je te helpen! Wat dacht je van unisex namen die beginnen met een O? Hieronder vertellen we je wat meer over de geschiedenis van deze letter, waarom de O nooit saai is en geven we je een paar naamsuggesties.

De O – al eeuwen hetzelfde

De letter O is door zijn simpele vorm de letter die door de geschiedenis heen het minst is veranderd. Traceren we deze letter helemaal terug, dan komen we uit bij de Egyptenaren en hun hiërogliefen. Hier werd de O afgebeeld als een oog, waarna de Etrusken dit oog versimpelden naar de ronde vorm die we vandaag de dag gebruiken. Dat de letter O zo onveranderd is gebleven, maakt hem extra bijzonder!

Lang, kort, nooit saai

Namen met de beginletter O zijn nooit saai, omdat de O veelzijdig is. Men kan hem lang uitspreken, zoals in het woord ‘opening’, of juist kort, zoals bij ‘optocht’. Verder hebben vele talen verschillende varianten van de letter O, denk maar aan Ó, Ø of Ö. Hoe je de O uitspreekt, ligt aan de lettercombinatie. Zo zijn er geen twee namen met een O hetzelfde. Verder klinken namen met een O aangenaam, omdat de O een mooie, open klank heeft.

Namen die beginnen met een O

Een uniseks naam die internationaal klinkt, is Ollie. Deze Engelse naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven, maar ook voor meisjes is het prima te gebruiken, omdat de naam voor zowel Oliver als Olivia een afkorting is.
Heb je liever een kortere naam, dan is het Duitse Ot misschien iets voor jou. Deze simpele naam wordt vaker gegeven aan jongens dan aan meisjes, maar is in Nederland juist bekender voor meisjes door Annie M.G. Schmidt’s Otje.
Een andere optie is Orion. Deze oorspronkelijk Griekse naam is ook een sterrenbeeld en kan je zowel op zijn Nederlands als Engels uitspreken. Bovendien is het een unieke naam die niet snel vergeten zal worden.

Zoek je een andere unisex naam met een O? Hieronder hebben we een lijstje met nog veel meer opties. En kies je liever voor een andere beginletter, dan hebben we voor de 25 andere letters van het alfabet ook een hoop suggesties!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet