Unisex namen met een O

Unisex namen die beginnen met de letter O

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter O. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een O. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2021. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een O op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een O op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter O.

Top 0 unisex namen met een O volgens de SVB 2021

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 0.00% begint met een O?

Top 3 unisex namen met een O van augustus 2022

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 0.38% begint met de letter O?

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een O

O Namen met een O

Unisex namen met een O

Je krijgt een kindje en bent op zoek naar een naam. Vrienden en familie hebben vast een hoop suggesties en online lees je lijstje na lijstje door, maar door de bomen zie je het bos niet meer. Wij zijn hier om je te helpen! Wat dacht je van unisex namen die beginnen met een O? Hieronder vertellen we je wat meer over de geschiedenis van deze letter, waarom de O nooit saai is en geven we je een paar naamsuggesties.

De O – al eeuwen hetzelfde

De letter O is door zijn simpele vorm de letter die door de geschiedenis heen het minst is veranderd. Traceren we deze letter helemaal terug, dan komen we uit bij de Egyptenaren en hun hiërogliefen. Hier werd de O afgebeeld als een oog, waarna de Etrusken dit oog versimpelden naar de ronde vorm die we vandaag de dag gebruiken. Dat de letter O zo onveranderd is gebleven, maakt hem extra bijzonder!

Lang, kort, nooit saai

Namen met de beginletter O zijn nooit saai, omdat de O veelzijdig is. Men kan hem lang uitspreken, zoals in het woord ‘opening’, of juist kort, zoals bij ‘optocht’. Verder hebben vele talen verschillende varianten van de letter O, denk maar aan Ó, Ø of Ö. Hoe je de O uitspreekt, ligt aan de lettercombinatie. Zo zijn er geen twee namen met een O hetzelfde. Verder klinken namen met een O aangenaam, omdat de O een mooie, open klank heeft.

Namen die beginnen met een O

Een uniseks naam die internationaal klinkt, is Ollie. Deze Engelse naam wordt voornamelijk aan jongens gegeven, maar ook voor meisjes is het prima te gebruiken, omdat de naam voor zowel Oliver als Olivia een afkorting is.
Heb je liever een kortere naam, dan is het Duitse Ot misschien iets voor jou. Deze simpele naam wordt vaker gegeven aan jongens dan aan meisjes, maar is in Nederland juist bekender voor meisjes door Annie M.G. Schmidt’s Otje.
Een andere optie is Orion. Deze oorspronkelijk Griekse naam is ook een sterrenbeeld en kan je zowel op zijn Nederlands als Engels uitspreken. Bovendien is het een unieke naam die niet snel vergeten zal worden.

Zoek je een andere unisex naam met een O? Hieronder hebben we een lijstje met nog veel meer opties. En kies je liever voor een andere beginletter, dan hebben we voor de 25 andere letters van het alfabet ook een hoop suggesties!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet