Logan Geboortekaartje naam Logan u2

Betekenis Logan

Little Hollow (verwijst naar de plaats) of kleine baai
Meer informatie

Geslacht

Logan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Logan is Keltisch

Naamsopbouw

Logan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 3 medeklinkers (l, g, n).

Populariteit van de naam Logan

Logan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Logan tussen 2013 en 2023. De naam Logan is minder populair geworden.

 • Logan is 124x gegeven als voornaam in 2023

Logan wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Logan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Logan is een mooie en stoere jongensnaam. De naam komt ook voor als meisjesnaam. In 9 van de 10 gevallen is het een naam voor een zoon. De voornaam Logan is afgeleid van de Schotse achternaam Logan, die op zijn beurt weer is afgeleid van een plaatsnaam. De waarschijnlijke oorsprong van deze achternaam is een plaats in de buurt van Auchinleck, in Ayrshire. De plaatsnaam is afgeleid van het Schots-Gaelisch lagan, wat een verkleinwoord is van lag, wat op zijn beurt "hol" betekent. De naam zelf kan ook "klein hol" betekenen. De opgegeven naam wordt gedragen door mannen en vrouwen. Alternatieve spellingen zijn Logon, Logen en Logyn, wat vaker voorkomt bij meisjes. Bekende dragers van de naam zijn onder andere Logan Green (CEO Lyft), acteur Logan Lerman en social celeb Logan Paul. Bekende vrouwelijke drager van de naam is bijvoorbeeld Logan Browning. Johnny Logan is de bekenste drager van de achternaam. Hij wist 3 keer het eurosongfestival te winnen. Logan is ook een populaire naam voor films en boeken. Het personage Wolverine, bekend als Logan, gebaseerd op de X-Men-strips en gespeeld door Hugh Jackman op film, heeft een behoorlijke impact gehad op de naam. Er waren ook aantrekkelijke jongens genaamd Logan in de series Veronica Mars en Gilmore Girls.

Beroemdheden met de naam Logan

Johnny Logan
Zanger

Johnny Logan, artiestennaam van Seán Patrick Michael Sherrard, is een Ierse zanger en liedjesschrijver. Hij is vooral beroemd doordat hij namens Ierland driemaal het Eurovisiesongfestival won. Tweemaal deed hij dit als uitvoerend artiest en in 1992 zegevierde hij nogmaals, als tekstschrijver en componist van Why me?.

Logan Browning
Actrice

Logan Laurice Browning is een Amerikaanse actrice. Ze is vooral bekend van haar rol als Samantha White in de Netflix satirische dramaserie 2017 Dear White People.

Logan Paul
Social Media Celeb

Logan Alexander Paul is een Amerikaanse youtuber en podcaster. Het YouTube-kanaal van Logan heeft momenteel 23 miljoen abonnees. Op 6 juni 2021 bokste Logan tegen Floyd Mayweather jr. in een demonstratiewedstrijd. Logan Paul heeft twee keer eerder gevochten, beide keren was dat tegen Britse youtuber KSI.

Logan Lerman
Acteur

Logan Wade Lerman is een Amerikaans acteur, vooral bekend om zijn hoofdrol in Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, een fantasy-avonturenverhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van Rick Riordan. In de loop van de jaren negentig begon Lerman te verschijnen in televisiereclamespots.

Boeken met de naam Logan

Logan, the Inventor
Auteur: Savania China

Logan, the Inventor is een kinderboek van Savania China. Logan is geen superheld; hij is een normale 11-jarige jongen uit Londen die dol is op wetenschap en dingen uitvinden. Hoewel hij een beetje een nerd is, moet hij thuis volwassen zijn omdat zijn familie hem gek maakt. Op zijn nieuwe school in Amerika heeft hij te maken met pestkoppen. Maar Logan zeurt niet over het leven. Hij laat zijn familie en pestkoppen hem niet naar beneden halen. Hij schrijft over hun capriolen in zijn schetsboekdagboek. Hij krijgt ideeën voor zijn uitvindingen uit hun capriolen en dwaasheden! Wat zal hij hierna uitvinden? Ontdek het in zijn zuivelfabrieken! Als je van Diary of a Wimpy Kid hield, vind je Logan misschien ook leuk! Logans dagboeken zijn geweldig voor kinderen die willen lachen en leren. Logan leert kinderen hoe ze problemen het hoofd kunnen bieden terwijl ze positief en gelukkig blijven. Veel volwassenen kunnen ook veel van Logan leren

Films met de naam Logan

Logan (2017)

Logan is een film van regisseur James Mangold uit 2017. In de nabije toekomst bekommert de verouderde Logan zich om de aan Alzheimer lijdende Professor X. Als er een geheimzinnige jonge Mutante opdaagt, verzamelt Logan voor de laatste keer al zijn krachten om het meisje van duistere machten te redden.

Namen die lijken op Logan

Legend

Hoe spel ik de naam Logan?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • O Oslo
 • G Gallipoli
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • O Omar
 • G Guus
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • O Oscar
 • G Golf
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Logan met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter g
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Logan in braille

l
o
g
a
n

Zo sein je Logan in morsecode

· — · ·
— — —
— — ·
· —
— ·

Zo sein je Logan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter g
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Logan bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 20 unisex met 5 letters